БЛС погна Мангъров, сезира Етичната комисия заради негови "откровени лъжи"

"Разпространението на фалшиви твърдения не трябва да остава без последици"
20 яну 2022 11:55, Красимир Ангелов
839
БЛС погна Мангъров, сезира Етичната комисия заради негови "откровени лъжи"
Снимка: БГНЕС

Управителният съвет на Български лекарски съюз взе решение и сезира Столичната комисия по професионална етика във връзка с “поредните неверни твърдения и откровени лъжи на доц. Атанас Мангъров” по Нова телевизия на 16 януари.

Тогава, в спор с д-р Симидчиев, той заяви за "тези 564 души, които са починали, са починали, защото са ваксинирани".

Още по темата
"Разликата между "починали ваксинирани" и "починали, ЗАЩОТО са ваксинирани" може да е само една дума, но тя прави казаното от доц. Мангъров  откровена лъжа.  Лъжа, която си “играе” със страховете и притесненията на хората”, смятат от БЛС.

Според тях единствената достоверна и официалната информация е на МЗ и ИАЛ и тя показва, че в България няма случай на доказана причинно-следствена връзка между ваксина срещу COVID 19 и смъртен изход.

От лекарския съюз посочватт още, че 9 са случаите от началото на ваксинационната кампания, в които е подозирана връзка между поставяне на ваксина срещу Covid-19 и смъртен изход, като в нито един от тях връзка не е доказана.

"В същото предаване доц. Мангъров цитира данни от епикриза на 26 г. мъж от Плевен, за който твърди, че две седмици след ваксинация е бил в интензивното на болницата в Плевен с ДИК синдром и заяви, че има връзка между ваксинацията и последвалото настаняване в болница на младия мъж, добавяйки: “Тези случаи не се съобщават.” Твърдение, което отново не корелира с истината, изкривява и информацията и е откровена конспирация", смятат още от БЛС.

Според организацията, с изказванията си, “подкрепени от псевдонаучни аргументи, доц. Мангъров погазва етичните принципи на лекарската професия”.

"Публичното говорене на лъжи, изречени от медицинско лице, уронва престижа на цялото съсловие, обърква хората, всява страх и насажда агресия сред обществото. През последните дни, като резултат от подобно говорене, станахме свидетели на два случая на нападнати медици в Русенско.

УС на Български лекарски съюз очаква Етичната комисия към Столична лекарска колегия да се произнесе в най-кратки срокове по казуса. Този наш сигнал добавяме към процедурата, която тече в момента", отчитат от БЛС.

Разпространението на фалшиви твърдения не трябва да остава без последици, а когато те са изречени от лекар е резонно да се замислим дали той е достоен да носи тази титла, завършва позицията на лекарския съюз.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


839
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
663
21
 
5
 
! Отговори
да ама не преди 2 години
До Толкова Така е защото от такава антинародна пропаганда учират деца.Прокуратурата проспа създаването на паника от Слави трифонов преди време с фалшивото съобщение за авария в АЕЦ ,което обслужи чужди интереси желаещи да затворим ядрените си централи .ако бяха свършили работата си нямаше да излъже почти милион избиратели.Същоото е с другаря с фамилия която на турски значи паричком Мангър на турски е метална пара.Паричков трябва да се запознае с рамите в Централен затвор и тогава да мисли какво
662
4
 
30
 
! Отговори
варна преди 2 години
така е в БГ отваряш си устата и те смачкват, и всичко го режисират публично, оня милионер с мустака Симиджиев се поджилква мазно защото Мангъров като се ядоса на лъжите им започва да заеква, колко гадни хора има на този свят..Това е положението , до оня ден бяхме в батаците на Борисов, днес в на Радев и Бсп, нищо няма да се случи тука, това май последната лъжа , вече незнам кой нов ще ни изкарат да ни излъжат...
661
7
 
32
 
! Отговори
Толкова преди 2 години
много злоба и отчаяние у "проваксите" - и потърпевши и тирани! Гледахте ли вчера в новините на битивито озни чуждоземски телевизионен водещ? Изпадна в истерия!!! Сори, обаче с ярост и злоба не се демонстрира "грижа". Това у проява на сериозни психически проблеми. Да се произнесат експертите.
660
40
 
8
 
! Отговори
Бай Ставри преди 2 години
Хайде, Мангър, чакам те! И не само теб.
659
14
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не допусках, че толкова е изпаднало лекарскато съсловие, че да скача срещу единствения, който не иска да участва в измамата "ковид".Явно много пара пада по тая линия, щом са готови на всичко, за да продължат лъжите.Великобритания маха всички мерки, Испания го приравнява на сезонен грип, нашите лъжливи и продажни пишман доктори продължават с лъжите....
658
10
 
40
 
! Отговори
Ето ги лъжите преди 2 години
"Безвредни, Безопасни, Ефективни"
657
12
 
45
 
! Отговори
ЦАРЯТ Е ГОЛ преди 2 години
В света на лъжите, да кажеш истината е престъпление
656
8
 
44
 
! Отговори
Пенчо преди 2 години
Ехее, те нападнаха и цензурираха и доктор носител на нобелова награда...Др Люк Монтагниер
655
11
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БЛС трябва да се разфоремирова спешно! Пълни лъжци са.
654
10
 
57
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 години
Аз го изкарах по Коледа. Сега се възстановявам. Бях точно в Инфекциозна болница, лично разговарях с Мангъров. Много фин и възпитан човек. Към всички болни се отнася много внимателно. Аз съм с отлични впечатления от него. Съвестно си гледа работата. А защо го плюят ли? Защото в България най-мразените хора са можещите хора.
653
44
 
14
 
! Отговори
Протестиращ преди 2 години
Сетила се Мара да се побара ! Тоя тираджия отдавна трябваше дя е аут от ефира !
652
7
 
42
 
! Отговори
boza преди 2 години
До АнонименЕдинствения лекар, който не стана политик!
651
11
 
39
 
! Отговори
Гошо преди 2 години
Браво Мангъров,ти си родния Джокович!
650
8
 
52
 
! Отговори
boza преди 2 години
"Публичното говорене на лъжи, изречени от медицинско лице, уронва престижа на цялото съсловие, обърква хората, всява страх и насажда агресия сред обществото."Някога имаше един лаф - "Ако на лъжата краката са къси първия секетар на партията щеше да се влачи по ***." Сега да попитам кой насажда неистини и лъжи? Да припомням ли? "Ще мога да прегърна баща си", "Ваксините ни пазят от заразяване и пазим другите", "Само така щ заживеем както преди", а после ква стама?
649
41
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Антиваксърите да ги събират в конски вагони и да ги извозват в Северна Корея да работят в урановоте мини на Ким Чен Ун.
648
40
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Който не е ваксиниран да не му се разрешава лечение по каквито и да е проблеми - да ходи в частни болници!
647
37
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Антиваксърите да плащат по поне 50 лева допълнителни здравни такси на месец, включително и пенсиите. Да се сложат дрегери преди плащане, и пияниците да плащат по допъллнителни 150 лева на месец.
646
7
 
32
 
! Отговори
Върбан преди 2 години
Надявам се на членовете на лекарския съюз и на етичната комисия да им се случат множество неетични случки.
645
9
 
30
 
! Отговори
Остро преди 2 години
До Тъпо - Мислех да кажа нещо подобно, но си го казал прекрасно. Да живее Мангъров, един от малкото които реално са загрижени и реално правят нещо за здравето на народа.
644
10
 
46
 
! Отговори
Не че нещо преди 2 години
Май "ваксърите" нещо ги прецакаха. Май вече не могат да правят антитела не само срещу ковид ами и срещу други иначе тривиални вируси. Жалко е, отвратително е, защото повечето бяха принудени да се набодат. Дано не е вярно това, което чета от инфекционисти /не български/ напоследък.