Мангъров: "Зелените сертификати" са опасни и ненужни

Ваксините не са 100% решение, но все пак са най-доброто, контрира го Симидчиев
16 яну 2022 20:00, Красимир Ангелов
697
Мангъров: "Зелените сертификати" са опасни и ненужни
Снимка: БГНЕС

"Хората на протеста искаха премахване на зелените сертификати и аз съм съгласен с тях, защото те са опасни и ненужни“. Това заяви в предаването "На Фокус" по Нова телевизия доц. Атанас Мангъров.

По думите му, когато човек е ваксиниран, той получава този сертификат, който му дава възможност да се разхожда навсякъде и по този начин може да заразява и да се зарази.

Още по темата
"Този, който има сертификат и е ваксиниран, може да заразява и е опасен", изрази мнение Мангъров и добави: "Хората са съвсем наясно какво с случва с тях – че се опитват да ги мачкат по най-лошия начин“.

Той даде пример с Нидерландия, където над 80% от хората са ваксинирани, но страната е в четвърти локдаун.

"Елементарната логика сочи, че този който има сертификат и е ваксиниран, е по-опасен от този, който не е ваксиниран и няма сертификат", категоричен бе Мангъров.

Д-р Александър Симидчиев, пулмолог и депутат от "Демократична България" обаче го контрира, като посочи, че половината свят е ваксиниран и това няма нищо общо с конспирациите.

"Сертификатът свидетелства за тест, ваксинация или преболедуване, или наличие на антинела, което важи само в България. Ваксинираните заразяват останалите по-малко, преболедуват по-леко и смъртността е ниска", категоричен бе той.

Практически половината свят е ваксиниран, Европа е ваксинирана около 70%. България стои на дъното, констатира д-р Симидчиев. Той бе категоричен, че ваксините не са 100% решение на проблема с коронавируса, но все пак са най-доброто, което може да се направи срещу коварния вирус към този момент.
 


697
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
605
0
 
0
 
! Отговори
Джон преди 6 месеца
Кученцата лаят, а керванът върви.
604
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До 627. А знаеш ли колко са умрелите като цяло и на каква възраст? Най-много(над двойно на останалите) са 70+, следвани от към 4000 60-69. До 60 годишните са всичко около 4000, като от тях 0-40 са 333- 10 0-19, 63 20-29 и 360 30-39. Т.е. под 40 опасността е 0 с и без ваксини, 40-60 има минимален риск(под 1% от заразените) и рисковите са 60+. Защо тормозят всички наред в тоя случай? Ваксината не пази от заразяване и разпространение, т.е. с нея не пазим родители, баби и дядовци. Себе си няма нужда
603
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Симидчиев лъже. Коефициентът на заразяване(х:100000 от групата) от 2.1 до сега със завършен ваксинационен цикъл и на останалите е РАВЕН ВЪВ ВСЯКА ВЪЗРАСТОВА ГРУПА. Децата- 0-19, даже са с бая по-висок, т.е. ваксинираните се заразяват повече. Защита от заразяване с ковид и разпространение ваксините в момента няма. Ваксинираните се заразяват като да нямат ваксина. Да си гледа първо данните и тогава да тупка твърдения.
602
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
И какво казва статистиката:Броят на починалите българи през ноември се е увеличил почти двойно в сравнение с годините преди пандемията.Смъртността за ноември:България на първо с място с увеличение от 88%. На второ място е Румъния - 84%.И сега да видим какво е положението при високо ваксинираните държави:Италия - 4% повече, Франция - почти 5% повече, а Швеция дори отбелязва спад с половин %.Ето какво става с ваксинираните заразени - по-голям процент оцеляват, при това значително по-голям %.
601
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Мантрата "ваксинирани, а пак се заразяват" не върви. Ваксината не е панацея и не значи, че няма да се зарази човек, а, че в случай на заразяване би следвало да го прекара по-леко (разбира се, има изключения) и най-вече целта на ваксината е намаляване на смъртността и намяване нуждата от болнично лечение, сиреч - щадене на здравната система, което пък ѝ позволява по-нормално функциониране.И какво казва статистиката:
600
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
във всяка нормална държава този щеше да бъде осъден...
599
8
 
6
 
! Отговори
Ама преди 6 месеца
Погребалните агенти станаха милионери.За няма и две години.Па вие си тролете.
598
3
 
22
 
! Отговори
Stenli преди 6 месеца
БРАВО, доцент Мангъров!Благодарим, че служите на хората, а не се продавате за милионите. Бог да ви благослови! Ние сме с вас, не се предавайте!!! НЕ НА МЕРКИТЕ И СЕРТИФИКАТА
597
1
 
13
 
! Отговори
От хората преди 6 месеца
*** не разбраха,че от сертификата няма смисъл, а трябва да се спазват мерките.Отиваш в Кауфланд,народ като сардели и влизаш свободно,а в Практикер с 10-15 човека в целия огромен магазин не можеш да влезеш без сертификата. Хора,молете се Господ да ни пази и това е.
596
2
 
9
 
! Отговори
absurd преди 6 месеца
Хайде вакси, побързайте с бустерите,час по - скоро да се отървем от вас
595
1
 
8
 
! Отговори
absurd преди 6 месеца
Изобилие от Блага чака нас неваксинираните,на останалите лека нощ или приятно пътуване
594
5
 
9
 
! Отговори
absurd преди 6 месеца
Мангър,кажи му на ония мало+умник ,че българите са древен и мъдър народ и че ние диктуваме модата в момента.Макар че по принцип не виждам нищо лошо населението в цял свят да се отърве от офцете,така че всяко зло за добро..На ваксите дори не им съчувствам.С тяхния летален край ще разтоварим планетата,много им се радвам че си набиват ваксините,нека се сиропират,докато станат на пихтия
593
0
 
5
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 6 месеца
ТИ СЪЩО , БЕ МАНГЪР....!
592
0
 
2
 
! Отговори
70 коментара липсват преди 6 месеца
70 коментара липсват
591
1
 
7
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 6 месеца
Жалките плъхове трият .Плъхове.Няма да има дупка,в която да се скриете.И ще бъдете изядени.
590
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Напълно вярно. От 2.1 досега ваксинираните се заразяват колкото неваксинираните. Какъв е смисълът от сертификат, ако няма разлика над статистическа грешка от това да си без него? И не ми пускайте, че сте ме пазили да не отида в болница и да не умра. Там омикрон доказано И ЗА ВАКСИНИРАНИ, И ЗА НЕВАКСИНИРАНИ е с почти 0 жертви. А и все едно да затворим алпинисти и сноубордисти да ги пазим, щото няма да се решат доброволно да спрат спорта и пълнят болниците и умират повече от неспортуващите това.
589
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Щом не искате ваксини, сами се лекувате, нали всичко разбирате.
588
20
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Мангърщината е диагноза на обедняло и изпростяло население, подивяло от сезонно сгъване на чаршафи по хотелите!
587
24
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Това земноводно изяде,ли си дипломата.
586
29
 
10
 
! Отговори
... преди 6 месеца
Зелените сертификати: "Мангъров" е вреден и ненужен за вашето здраве...