БЛС погна Мангъров, сезира Етичната комисия заради негови "откровени лъжи"

"Разпространението на фалшиви твърдения не трябва да остава без последици"
20 яну 2022 11:55, Красимир Ангелов
839
БЛС погна Мангъров, сезира Етичната комисия заради негови "откровени лъжи"
Снимка: БГНЕС

Управителният съвет на Български лекарски съюз взе решение и сезира Столичната комисия по професионална етика във връзка с “поредните неверни твърдения и откровени лъжи на доц. Атанас Мангъров” по Нова телевизия на 16 януари.

Тогава, в спор с д-р Симидчиев, той заяви за "тези 564 души, които са починали, са починали, защото са ваксинирани".

Още по темата
"Разликата между "починали ваксинирани" и "починали, ЗАЩОТО са ваксинирани" може да е само една дума, но тя прави казаното от доц. Мангъров  откровена лъжа.  Лъжа, която си “играе” със страховете и притесненията на хората”, смятат от БЛС.

Според тях единствената достоверна и официалната информация е на МЗ и ИАЛ и тя показва, че в България няма случай на доказана причинно-следствена връзка между ваксина срещу COVID 19 и смъртен изход.

От лекарския съюз посочватт още, че 9 са случаите от началото на ваксинационната кампания, в които е подозирана връзка между поставяне на ваксина срещу Covid-19 и смъртен изход, като в нито един от тях връзка не е доказана.

"В същото предаване доц. Мангъров цитира данни от епикриза на 26 г. мъж от Плевен, за който твърди, че две седмици след ваксинация е бил в интензивното на болницата в Плевен с ДИК синдром и заяви, че има връзка между ваксинацията и последвалото настаняване в болница на младия мъж, добавяйки: “Тези случаи не се съобщават.” Твърдение, което отново не корелира с истината, изкривява и информацията и е откровена конспирация", смятат още от БЛС.

Според организацията, с изказванията си, “подкрепени от псевдонаучни аргументи, доц. Мангъров погазва етичните принципи на лекарската професия”.

"Публичното говорене на лъжи, изречени от медицинско лице, уронва престижа на цялото съсловие, обърква хората, всява страх и насажда агресия сред обществото. През последните дни, като резултат от подобно говорене, станахме свидетели на два случая на нападнати медици в Русенско.

УС на Български лекарски съюз очаква Етичната комисия към Столична лекарска колегия да се произнесе в най-кратки срокове по казуса. Този наш сигнал добавяме към процедурата, която тече в момента", отчитат от БЛС.

Разпространението на фалшиви твърдения не трябва да остава без последици, а когато те са изречени от лекар е резонно да се замислим дали той е достоен да носи тази титла, завършва позицията на лекарския съюз.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


839
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
683
10
 
26
 
! Отговори
Боц преди 2 години
Опитват се да заглушат единствения човек който казва цялата истина за пандемията, но това не изнася на негодниците от БЛС. Доцента е завършил медицина с пълно отличие и е излекувал хилади души по време на блестящата си кариера ! Долу ръцете от него - негодници !!! Спрете да бодете хората като животни !
682
4
 
19
 
! Отговори
НеРазбрал преди 2 години
Ей,трън в очите на *** и подлизурковците е Мангъров, и как ли не се опитаха да му затворят устата. Естествено, че ще има такива изказвания, до когато ни лъжат с пандемията и фалшивите ваксини. След Чехия и Англия, ще има скоро и други страни да премахнат наложените им от продажните бюрократи на Брюксел ограничения. Да не забравяме, че в скандинавските страни, си сложиха на оная работа набедената пандемия, и цяла Африка-също!
681
0
 
5
 
! Отговори
до Случаен минувач преди 2 години
И на колко години си? Защото Мангъров работи в детската клиника.
680
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До МенгелеЪъъъъ Мангъров право същото
679
2
 
7
 
! Отговори
Едно към едно преди 2 години
До Анонимен Astra Zeneka беше най-кротката ваксина. Обаче имаше огромен недостатък-УЖАСНО ЕВТИНА! И я смазаха с "факти".
678
4
 
15
 
! Отговори
Менгеле преди 2 години
Всички честни хора трябва да бъдат смачкани. Трябва да вярваме безпрекословно, да не се съмняваме, да слушаме, да не мислим, да изпълняваме. Това не е ли робство. Замислете се! А робите какво правят?- пари за господарите си.
677
3
 
17
 
! Отговори
една дума преди 2 години
Починали ваксинирани и починали от ваксина е същото като починали с ковид и починали от ковид.Къде е лъжата/истината?
676
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
доц. менгеле
675
1
 
20
 
! Отговори
НОМЕР2 преди 2 години
СЗО препоръчва отпадане на зеления сертификат! Обаче зеленият сертификат е начин да те накарат да се ваксинираш, защото ако го нямаш конституционните, човешките права са ти отнети! А трябва да се ваксинираш с нещото, кото не предпазва от нищо, само заради печалбата на фармакомафията и комисионните на политици и лекари!
674
21
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тоз не е лекар
673
3
 
23
 
! Отговори
ToPhD преди 2 години
Моля намерете и гледайте документалният филм на HBO ,, Престъплението на века'' за Фарма мафията и всички схеми с политици, лъжи на репортери, реклами, манипулации и много загубени животи за съжаление, поради алчност. Всички хора, събития и доказателства са реални, така че няма две мнения и подозрения. Ще ви се доповръща гарантирано от лъжите и пропагандата. 1984-та предполагам, че сте я чели, събудете се, че ще е късно после! ГъзГлаваЗатрива!
672
5
 
27
 
! Отговори
Нострадамус младши преди 2 години
Когато не си луд , лудите те погват .... Рано или късно , ще излезе истината и последователите на Менгеле ще си платят ......За сега боят не е за здравето на хората а за усвояването на едни пари ......
671
8
 
27
 
! Отговори
Хаха преди 2 години
Единстяеният мъж сред убийците с бели престилки, който си изказва мнението. Другоите ваксинират деца с с отрови. За 2021 погледнете раждаемостта в Италия. Не е била толкова ниска от 150 години. Навсякъде го писаха края на декември.
670
19
 
4
 
! Отговори
ам бубаджан преди 2 години
Разгеле! Паралелно- прокурор-съд-бай Ставри!
669
27
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
РУСИЯ ЯКО Е ПРОМИЛА БЪЛГАРСКОТО ОБЩЕСТВО, АКО ИМА ТАКОВА.. МЪНГЪРОВ И ВЪЭРАЖДАНЕ СА ПЛАТЕНИ ОТ РУСНАЦИТЕ...РЕЭУЛТАТА Е МАСОВА СМЪРТ И МОР. ФРАНЦИЯ ОТВАРЯ С ПОЛОВИН МИЛИОН ЭАРАЭЕНИ, БЪЛГАРИЯ ЭАТВАРЯ. НИКОЙ НЕ СЕ ПИТА ЭАЩО... ЭАЩО НА ЭАПАД ИНТЕНЭИВНИТЕ ОТДЕЛЕНИЯ НЕ СА ПОД НАТИСК, А В БЪЛГАРИЯ СА И ЩЕ СА ДЪЛГО ВРЕМЕ....ВСЕКИ СИ БРЪЩОЛЕВИ
668
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Грозноват и много *** коМУНЬОиден некадърник, но пък угажда отвсякъде на популистките социалистически лозунги за угодия на простотията, която си ги избира с надЕЖБАта за "активен борец против Бойковизма". Е, плащате ли си сметките в бакалията, тока, газа, водата и прочие ко-***-измишльотни, и радвате ли се най-после на "Модела Радьов"?
667
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От Астра зенека в началото имаше случаи, които БЛС замаза така да се каже, 99% не можаха някои да понесат реакцията, но според разследването не е от вследствие поставената ваксина. Ами нека този 1% тежи на съвестта на тия които се произнесоха така, защото да ваксините спасяват и това сега точно ще го покаже с Омикрон, но да се прикриват и замазват в началото така тежките странични ефекти беше жестоко от Костадинов и гилдия.
666
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Съд за убийците от БЛС!
665
22
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Първо се пише "анти-комунист", щото, видите ли, родата му била такава; после клекна на АБВ-то, белким го вкарат в Гворилнята; сега е верен поданик на Копейкин - важното е да се изтрепе колкото се може повече народ с пилешки супички и аспирин с тук-таме чайчета. Заекващо дребнаво комплексарче, лика-прилика с ко-***-юмрукчото, жена му и четирите му дечица в Англията - които ние отхранихме, се отрекоха от него, а всяка коМУНЬОвска телевизия и ПРОКОПсала медийка го грейват в целия му "блясък"!
664
31
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Заекващият гном защо не отиде в някоя друга партия, ами се на тресе на "Възраждане" ??Ами защото няма да може току така да ръси идиотизмите които ръси там.