Петков: Няма нови цени на тока за бита, ще компенсираме бизнеса

Мерките срещу вируса остават меки, защото интензивните легла не са запълнени
Обновена: 20 яну 2022 15:46 | 20 яну 2022 14:23, Веселина Йорданова
324

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Няма нови цени на тока за битовите потребители, те са под мораториум. Работим много усърдно, когато махнем мораториума, да няма остър скок. Това каза премиерът Кирил Петков в началото на заседанието на правителството.

Той успокои потребителите, че фактурите им са на база на цените от лятото.

Премиерът напомни, че бизнесът е компенсиран с конкретни суми, като помощта за декември за голяма част вероятно ще влезе във фактурите за февруари. Очаквайте намаляване на сметките за януари, които ще получите през февруари, като част от компенсацията, която ще е видите, е за декември. За газа - по същия начин, обясни Петков.

Компенсациите за бизнеса за ноември на база потребена енергия са 110 лв. за ноември, 130 лв. за декември и до 250 лв. за януари.

По отношение на ковид кризата той заяви, че щамът Омикрон има високо ниво на разпространение, но с ниски нива на запълване на интензивните легла. По тази причина много области не са затворени, защото следим критичните фактори в здравната система, а не цифрите за обща заболемаемост, каза Петков.

По думите му засега мерките остават много меки и са функция на този критичен фактор.

По отношение на предстоящото заседание с правителството на РСМ на 25 януари той каза, че ще бъде направен реален план с реални постижения, които трябва да бъдат постигнати в следващите шест месеца. Няма да губим нито минута време, за да можем тези отношения да ги направим в реални резултати, каза Петков и посочи, че трябва да наваксаме голяма част от задачите, които не са направени в последните 30 години.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


324
Още по темата: Кирил Петков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
178
1
 
21
 
! Отговори
xdh преди 2 години
Новата измама за милиарди,която ще спретнат от "продължават иЗмяната" и преЦедентството се казва "компенсации за енергоносители"!!! Досега новите "управленци" и ушаткин изхарчиха за 10 дни 9 млрд.лв, с новите компенсации ще нараснат до 20 млрд.лв!! Няма никаква известна схема по която уж ще компенсират бизнеса-т.е. дали някои ше ги компенсират с нужното или не е под голям въпрос!! Освен това има и друга схема-регистрират се 1000 нови фирми, които уж са изразходили Х ток и ги компенсират с Y лв..
177
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Патологичен лъжец! Продължаваме порnogrафията
176
0
 
15
 
! Отговори
СС преди 2 години
ЕС се управлява от Брокери и корпорации,не е случайно шепа тарикати купуват ток и газ от борсата и го продават за милиарди на потребителите !!
175
0
 
22
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 2 години
С кво ше КОМПЕНСИРАШ , БЕ смутльо ...като немаш пари , а и бюджета ти още не е уточнен и ше става чак МАРТ МЕСЕЦ...ха,ха,хааааа../.Да не стане , като с Р.С.МАКЕДОНИЯ гдето обещала "ДА НЕМА ПРЕТЕНЦИИ КЪМ БЪЛГАРСКИТЕ ТЕРИТОРИИ"--и да не ни напада.../СМЕХ В ЗАЛАТА/
174
0
 
19
 
! Отговори
аа преди 2 години
да дааа всичко е ОК, затова хотели и заведения почнаха съкращения и затваряния и спират работа, защото всичко е ОК. със сметки 2.5 пъти по високи за един месец Да дааа
173
0
 
25
 
! Отговори
ДА ВЕРВАМЕ ЛИ? преди 2 години
Раздават пари ей така на калпак по комунистически и на бизнеса, и на разхайтените учители по над 2 000 лева да вземат. ДА АМА КАТО РАЗДАВАШ от КЪДЕ ВЗЕМАШ ??? Обещания и за 70% и хоп мерките отпадат пак ЛЪЖИ с парите също. Водят ни към национална катастрофа тези Юпита и разни Хавърди синчета с привилегии чужди дипломи и богати родители все честни бизнесмени.
172
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пазарните реформи за бизнеса и пазарните цени на тока и газа ще заздравят българския бизнес и ще завладеем богатите западни пазари. Ще продаваме сирене на французите, вино на вфанцузи и италианци, паста на италианците, автомобили на германците, самолети на Гранция и Германия. На Великобритания ще пращаме отлежала ракия. Българският дух и предприемачество, само за 800 дни, ще завладее Западна Европа и ще промени съдбата си.
171
0
 
28
 
! Отговори
Алллоооо преди 2 години
Ще, Ще, Ще.... Дррън, Дрън, Дрън... Да каже от къде ще намери пари лъжеца... Всичко поскъпна... само труда - НЕ ! Ще взимаме сопите май...
170
0
 
5
 
! Отговори
Krom преди 2 години
До Анонимен 181 - да не си объркал раздела? Става дума за цените на тока и поскъпването на живота. Каква е връзката?
169
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо западните фирми не се оплакват от цената на тока и газа? Само българският бизнесмен се оплаква и праща оплаквачката Велев всеки ден да лобира за помощи. Българският бизнесмен иска най-ниска цена на труда, най-ниска цена на тока, най-ниски данъци в света, иначе заплашва, че щял да затвори манифактурата, тезгяхчето, сергията, кръчмичката за алкохолици. Да затваря. Както са затворили манифактурите за ***, гайтани и шаяк, ще затворят и тези изнудвачи.
168
0
 
21
 
! Отговори
Тихомир Иванов преди 2 години
Прегледах усърдно десетте страници коментари . Не видях да се коригира статията относно неверността и . Компенсациите за октомври и ноември бяха по 110лв на МГВЧ без ДДС . Компенсации за декември и до днес , 20.01 НЯМА . Ако въобще ще ги има - те ще дойдат с януарските сметки за януари - платими февруари и ще са евентуално максимум 129лв без ДДС на МГВТ . Дотогава обаче бизнеса е платил декемврийската си сметка в пълен размер . А сега пак вижте статията .
167
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Петков. Спри износа едро рогато домашно животно такова. Толкова ли е трудно. Смяташ потреблението в България. Ако !!! остане нещо - да се изнася.
166
2
 
28
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
182, Всички завършили тук са по-грамотни от Кирчо! Той е заминал в Канада, когато е бил тинейдджър и там едва ли е прочел повече книги на български, отколкото ББ! Разбирате ли, защо има такъв правоговор и правопис?!
165
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След януарскитв протести правитвлството на Петков веме няма легитимност пред българския народ. Хората се събудиха, отърсиха се от страха и ясно заявиха, че искат промяна на модела на Радев и Петков.Нека партиите на статуквото ПП, ДБ и ИТН отстъпят на нови партии, които ще изведат страната от инфлационната криза.Нека още в началото на март се проведат нови избори, защото политическата обстановка е вче коренно различна!
164
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябват пазарни реформи за бизнеса. Да отпаднат държавните помощи и субсидии за бизнеса. Пазарни реформи, пазарни цени на тока и газа.
163
0
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
А на храните, произвеждани с ток, а на храните транспортирани с бензин, газ и дизел! Явно, просто Кире не пазаруваш всеки ден, за да виждаш как се покачват цените на всички продукти!
162
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фирмата на Кирилчо купува земя в Божурище до София по 18 лв м/кв, а реалната цена е 30 лв м/кв . И тоеа става докато още е министър на икономката,
161
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дядото на Петков е човек от службите за сигурност, а баща му е приватизатор на завод в София.
160
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кирчо е патологичен лъжец и това е болестно състояние. Явно му трябва лечение, но другите Кокорчовци са същите и нема кой.
159
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вече завършилите Варненския свободен ми се виждат по начетени от тия от Харвард. Нещо тия класациики много нагласени, Топ университета а кадрите му на ниво 9-ти клас голямото междучасие.