Правителствата на България и РСМ ще заседават в "Бояна"

Паралелно са предвидени заседания на четирите работни групи
26
Правителствата на България и РСМ ще заседават в "Бояна"
Снимка: БГНЕС, архив

Правителствата на Република България и на Република Северна Македония ще проведат съвместно заседание утре в Резиденция "Бояна" в София.

Още по темата
В рамките на събитието премиерите Кирил Петков и Димитър Ковачевски ще разговарят на четири очи, ще се проведат встъпително и същинско пленарно заседание на делегациите на двете страни. Това съобщиха от правителствената информационна служба.

Паралелно са предвидени заседания на четирите работни групи, сформирани в областите: икономика, търговия и иновации; инфраструктура, транспорт и свързаност; европейско сътрудничество - зелен преход и дигитална трансформация, и върховенство на закона; култура, наука и образование и младеж.

Среща ще имат също съпредседателите на Съвместната мултидисциплинарна комисия по историческите и образователните въпроси. В края на съвместното заседание на двете правителства ще бъдат подписани двустранни документи, след което премиерите Кирил Петков и Димитър Ковачевски ще дадат съвместна пресконференция.

В рамките само на една седмица това ще бъде второто значимо събитие за двустранните отношения на България и Република Северна Македония след посещението на министър-председателя Кирил Петков в Скопие на 18 януари.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още по темата: заседаниеРСМ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Македония да не пипа средновековната българска история и да си махне лъжите от учебниците за СамОил - последния цар на Средновековната македонска (!?!) дръжава.
1
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кирчо хората умряха от глад и от студ!Кво се киприте още ???