По 75 лева за ваксинираните пенсионери, достатъчно ли са?

Освен тях, през този месец пенсионерите ще получат още две добавки към пенсиите си
30

Близо 700 000 пенсионери ще получат 75 лева добавка, защото са се ваксинирали. Обмисля се и ново преизчисление на пенсиите от средата на годината.

Тодорка Нинова е работила като учител. Двамата със съпруга ѝ са ваксинирани с бустерна доза, но е категорична, че добавката от 75 лева е излишна и не трябва да е стимул за ваксинация.

Още по темата
"Според мен не е добре. Хората едва живеят. По-добре да дават парите на такива хора, които са самотни, болни, а не на такива като нас", каза тя.

86-годишната Маргарита от Русе също ще получи 75 лева добавка. Недоволна е обаче от ситуацията в последните месеци. "То става както с повишаването на пенсиите. Уж щяха да се увеличават, а всъщност се намалиха. България е един страхотен хаос", смята тя.

Освен добавката за ваксинация, през този месец пенсионерите ще получат още две добавки към пенсиите си.

"С пенсиите за февруари ще бъдат изплатени и допълнителни суми на пенсионерите, които през януари са получавали по-ниска сума от сбора на индивидуалната им пенсия и Ковид добавката, спрямо декември 2021 г.", изтъкна Гьоков.

В пощенските станции пенсионерите ще получават касов бон, в който ще бъде посочено кои суми за какво получават.

Вижте повече в репортажа на Тереза Кънчева и телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
0
 
! Отговори
Не всеки преди 2 години
Не всички сме застрашени финансово, но бихме взели и 75лв. Внасял съм високи осигуровки и затова. А госпожата учителка да си ги дава нейните на този дето не е внесъл щом и е толкова жал. Коя си ти че ще се изразяваш кой да вземе и кой не. Бих отгатнал че си комунистическа възпитаница.!
26
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колко ли пари е платила държавата за една ваксина, за да си позволи да плаща на ваксинираните 75 лева? Голяма далавера е!
25
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 25Тромбози получават не пенсионерите, а младите мъже от 20 до 35 години. От "Астрата", а от "Файзера" миокардит! За пенсионери това не важи!!
24
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре е да дадат по 75 лева на пенсионерите. Това е "морковче" за да се ваксинират. По-добре е с "морков". Интересно ако няма примамката ще се ваксинират ли? Със ваксината шанса е 75:25, без ваксина е обратно 25:75, и бюджета на НОИ сериозно ще се облекчи!!Дали го разбират това нашите "умни" пенсионери? От финансова гледна точка с тия малки български пенсии и 75 лева са добре дошли. Значи без стръв не става! Значи сме нещо недорасли!?
23
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако е за погребение вследствие на тромбозата, изобщо не са достатъчни...
22
4
 
10
 
! Отговори
Ако преди 2 години
се ваксинирам , ще посоча на Кой политик ще дам тия 75 лв. - ( от лъжливите , защото има и такива ) . Ще го направя защото съм ощетен от тия преизчисления на пенсиите - на едни повече , на други по-малко .На едни добавки и бонуси , на други ... - ???Само да посоча : - всичкият ми стаж е от ПЪРВА КАТЕГОРИЯ и , че не съм лъгал системата НОИ !!!
21
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В ЕВРОПА ДАВАТ ПО 200 ЕВРО- ТУК 75 ЛВ- ЧЕРЕПИТЕ СЕ ОХАРЧИХА ЗА ЛЕТНИТЕ ПРОТЕСТИ И СЕГА КРАДАТ
20
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И защо да дават повече щом и 75лв вършат работа. В Австрия им даваха дори да избират жрица от публичен дом, но там стандарта им е по-висок. Но и това не свърши работа, та се наложи задължително ваксане. И у нас ще стане, но след като преминем зададените 70%.
19
3
 
3
 
! Отговори
Просто Кирo преди 2 години
Ще трябва и бустер. Две ваксини не се признават вече.За бустер на пенсионер колко ще е бонуса
18
4
 
4
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
След като 700 000 пенсионера са се ваксинирали заради 75лв.,значи е достатъчно.Точна преценка на управляващите.
17
4
 
25
 
! Отговори
Предизборно преди 2 години
Да продаваш гласа си било престъпление, но да продаваш здравето си за 75 лв е държавна политика!
16
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И нашият ред ша доди. Преди пенция ще ни бият ваксата без да знаем на някой преглед.
15
6
 
17
 
! Отговори
Хайде,бе преди 2 години
"Никой не познава умрял след ваксина"===>И аз не познавам умрял от коронавирус, ама това означава ли, че няма. Ти как така изведнъж реши да се изкажеш от името на всички. А това, че на сайта на Европейската комисия има само потвърдени 27 000 случаи на умрели от ваксина е нищо. Ти щом не го знаеш, значи няма.
14
15
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никой не познава умрял след ваксина. Само антиваксърите познават поне двама такива. Стига плашихте пенсионерите, че те са и най-застрашени от мъчителна смърт от ковид. Нека да се ваксинират! А колкото до парите, това не е социална помощ, а бонус, за усилието да отидат до ваксинационен център. А може би трябва просто глоба за неваксинирани , като в Гърция. Щом толкова ви бодат очите тия 75 лева...
13
7
 
14
 
! Отговори
Rtl преди 2 години
Малко са! Един най-проcт ковчег е 1000лв.....
12
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гаврят се с хората! И по седем хиляди и петстотин да им дадат, пак е малко! Мизерия плюс почти нищо, продължава да е мизерия.
11
13
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще има процес за световен геноцид . Много хора измират след трета доза . Всеки започва да има по някой познат погинал след вакса. И лекарите го знаят.
10
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това правителство ми харесва,те ще се справят ако скоро разкарат БСП
9
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На Радев са малко.
8
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като е излишна добавката - да я върне! Аман от артисти.

Спонсорирани публикации