Проф. Константинов: Медицината все по-успешно се бори с рака

Днес, 4 февруари, е Световният ден за борба с рака
4 фев 2022 16:00, Ния Христова
8
Проф. Константинов: Медицината все по-успешно се бори с рака
Снимка: Pixabay
"Все по-успешно медицината води битката срещу рака. В рамките на последното десетилетие резултатите са изключително обнадеждаващи. В медицината няма 100% ефект от лечение и засега не мога да кажа, че скоро ще дойде край на този тип заболяване. Все пак това е част от биологията, от развитието на човешкия организъм, за съжаление". 
 
Това коментира пред bTV проф. Добрин Константинов, началник на Клиника по детска клинична хематология и онкология в УМБАЛ "Царица Йоанна-ИСУЛ". 
 
"В медицината се въведоха до този момент нечувани методи от рода на клетъчни терапии, изключително насочено лечение, прецизна медицина, индивидуализирана медицина", каза още той. 
 
"В България в момента за близо 80% от злокачествените заболявания при децата нивото на помощ е на европейски ниво и това е благодарение на факта, че сме част от мрежата на Европа и това е изключително благородно, защото като специалисти черпим директен опит от нашите колеги. Работим по протоколи, които са приети във всички места в Европа. 80-90% от диагностицираните пациенти подлежат на т.нар. стандартно лечение, което е на базата на въпросните протоколи", обясни проф. Константинов.
 
 
 
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Превенцията е страхотна в България, на всеки 2 години ти правят задължително цялостни изследвания, както е в Израел например. За това и Българина има нисък здравен статус и хората мрът като мухи.
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Коя медицина? Медицината в България не е мръднала от 50 години насам по отношение на борба с рака. На болния му предоставят само два избора: химиотерапия и лъчетерапия. И двата - доказано неефективни.
5
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зависи в кой момент го откриват. Ако е в последен стадий никой не може да помогне. Ако е в началото успеваемостта, при някои видове рак е 90%. Дано , все пак, никой не чуе тази диагноза. Чуеш ли я...моментът е страшен. Не го пожелавам на никого!
4
2
 
3
 
! Отговори
0тСиднейАв$тралия преди 2 години
Закъсняхте. Това го излекуваха преди няколко години, една професорка от Русе с екстракт от чесън. По телевизора я даваха, весниците писаха. Вие спахте ли. Намерете си друга болест
3
1
 
1
 
! Отговори
Taню преди 2 години
Браво!
2
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По- добре, който има пари при такава ужасна диагноза, да се лекува в чужбина. Нямам познат, който да пребори рака в България, но няколко в чужбина успяха.
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имало един учен Ото Варбург вижте в Гугъл получава Нобеловата награда за биохимия защото открива че единствено раковите клетки могат да живеят без кислород и че при силна имунна система те спират да, се размножават дори Хитлер не го е закачал въпреки че е бил евреин защото е ценял откритието му