Финансов анализатор: Богатите хора инвестират в имоти

Все повече българи теглят депозити за много ниски суми, каза Десислава Николова
Обновена: 14 фев 2022 13:56 | 14 фев 2022 13:20, Ния Христова
183
 
Много хора с депозити за сравнително ниски суми, теглят парите си от банките.
 
"Това, което показва статистиката на БНБ, е, че малките депозити, които са от 1000 до 5000 лв., намаляват. Някои казват, че една от причините е, че хората нямат средства и заради това прибягват до спестяванията си в банките. Донякъде е така, особено онези, които са били засегнати по-сериозно от кризата. Но ако погледнем доходите на НСИ - няма причина да се притесняваме, че системно обедняваме", каза финансовият анализатор Десислава Николова в ефира на Bulgaria ON AIR.
 
"Колегите инвестиционни посредници също отчитат ръст в продажбите на своите продукти. Може би забелязваме период, в който хората започват да търсят алтернативите на депозита. Една година става, откакто 3 големи банки в страната преустановиха предлагането на срочни депозити. Този процес не беше напълно разбран, тъй като беше много негативно възприет от населението", допълни Николова.
 
"Има едно схващане, което е много погрешно, че ако аз инвестирам във финансовите пазари - трябва да се случи с много висока сума и ефектът трябва да е мигновен. Има спестовни схеми, които са с 40-50 лв. на месец минимална вноска. Психологически момент е да започнем да правим нещо с парите си", подчерта финансовият анализатор.
 
"Богатите хора инвестират в имоти. Инфлацията не е чак толкова голяма, колкото самите очаквания към нея. Тя ще се запази, не е временно явление. А хората с ниски доходи са най-засегнати", коментира Десислава Николова.
 
Вижте видео с целия разговор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
132
2
 
17
 
! Отговори
Стефан преди 2 години
Като гледам какви са ни анализаторите ме е страх да ида на лекар!
131
3
 
16
 
! Отговори
Лопе преди 2 години
Теглете кредити и купувайте. Утре ще са двойно по скъпи. Аз съм с пуканки на дивана и съм твърдо с вас.
130
2
 
17
 
! Отговори
Готин преди 2 години
Факт е, че българинът предпочита да запази стойността на парите си, като купува имоти. Да, имотите дори при инфлация са най-сигурната инвестиция но какво ще стане, когато решат да възвърнат средствата вложени в имот. Това ще е пазарен момент, когато нуждата от свободни пари ще намали търсенето, а предлагането ще бъде огромно. Стойността ще падне стремглаво. Купувачи НЯМА ДА ИМА! Заблуда е че в такъв момент, някой ще може да купува евтино. ТОЙ СЪЩО НЯМА ДА ИМА СВОБОДНИ СРЕДСТВА.
129
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Българи купуват имоти в Дубай на цени, близки до софийските. По последна информация около 5000 българи да си купили имоти в Дубай.
128
1
 
7
 
! Отговори
ИБН ЕБН АЛ КАМИЛ преди 2 години
До 53....ХАХАХА.... ХАХАХА.... Много правилно.... ХАХАХА..... А после този "умен" като отиде да работи при богатия и той му даде 1000 ЛЕВА заплати с купони, транспорт и дрехи и за 1 година си избие тези 40% от УМНИЯ.... УМНИЯ СИ Е УМЕН ЕДИН ПЪТ В ЖИВОТА, БОГАТИЯ СИ Е БОГАТ 100 ПОКОЛЕНИЯ.... ХАХАХА....И КАКВО ИЗЛИЗА... АЗ ТИ ДАВАМ 40 ГОДИНИ ТРОХИ, ТИ МЕ МЕНТИШ НЯКАКВИ СИ 40 % ЕДНОКРАТНО.... ХАХАХА.... И ТЕЗИ 40% ОТ КОЙ СА МИСЛИШ.... ХАХАХА... ХАХАХА.... ПАК ОТ ТЕБ, ДА НЕ СЪМ СЕ ТРЕПАЛ ЗА ТЯХ...
127
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Днес по принуда (чаках жена ми) се разхождах 45 мин. около бул.Черни връх, в района на клиника "Искар"... Ебаsi тсиганийата. Тесни улици, наблъскани едно в друго блокчета, някакъв комплекс, приличащ на Дахау, хиляди коли, паркирани по всевъзможен начин и... Продължава да се строи. Калищак страшен. И к'во, в половината от тия складове за хора никой не живее...
126
4
 
2
 
! Отговори
do154 преди 2 години
тили ште ми кажеш ве? ас не банки не расчитам парите ги ползвам само на рака.говори ми за кредитни карти дето хората изнемогват и немогат да си плаштат сметкити тои за кредити ми говори.много добре ги займ нии рабутити за кредитнити карти.
125
3
 
24
 
! Отговори
БАИ ШИЛЕ преди 2 години
големите крадци инвестират в имоти
124
12
 
11
 
! Отговори
До 153 преди 2 години
Българинът не знае що е то кредитна карта и защо всеки по света я използва, бил много богат и кредити не му трябвали, тя била кредит... Какво очакваш от подобни хора?! Никакви инвестиции в нищо, освен парцуца и цигарки. И салфетки по дискотеките.
123
0
 
20
 
! Отговори
веднъж се живее преди 2 години
И какво излиза от коментарите? Хората предпочитат да инвестират в кебапчета и чалга и после се чудят що са бедни и все някой друг им е виновен. Финансовата грамотност в България е с отрицателни стойности. Примери бол - от пирамиди - фараони, през КТБ до премиум трошките на газ. Иначе имотите са инвестиция за балъци в момента. Безплатен съвет - може да си проверите акциите от масовата приватизация. Трупат доходност от 30 години и току виж някой спечелил от тотото без да пуска фиш.
122
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А случайно да не е заради прекалените измислени такси който банките слагат всяка година? На мен са ми сложили такса за влог 20лв, защо? В западната ми банка нямам една такса, нямам за теглене за депозит, за нищо но БГ роба трябва да се изтисква колкото може.
121
0
 
20
 
! Отговори
Лаврентий Берия преди 2 години
Много тъпо заключение - "Финансов анализатор: Богатите хора инвестират в имоти"Някой само да ми отговори на въпроса кога богатите в България не са инвестирали в имоти ????????Само вървете на слънчака и ще разберете, че споедните 22 години богатите у нас вианги са инвестирали в имоти !!!
120
2
 
21
 
! Отговори
Кико преди 2 години
Ковчезите са без джобове!
119
2
 
29
 
! Отговори
Кире преди 2 години
Богатите инвестират в имоти в ЧУЖБИНА. В държави с положителен прираст на населението, което води до повишено търсене на жилища. А България е гробище, без младо население, и за първи път миналата година дори София намаля като население. А имотите са прааазни и се рушат. Но някой е платил да четем глуупости по интернет.
118
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В имоти не бих инвестирал. Давам под наем един разкошен апартамент срещу х лв. месечно, с които покривам ипотеката от х*2 лв. месечно на къщата си. Просто ми беше жал да го продам- много е вложено в него. Има начин човек да си докара адекватен пасивен доход, но не и с имоти. Това е занимавка за бабички рентиерки, гастарбайтери и всякакви хора, които се задоволяват с ниски месечни приходи.
117
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В имоти инвестират само тъпани които не знаят как да печелят пари.Имотите са изключително нискодоходна инвестиция за неграмотници.
116
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Главно наркотърговци перат в имоти и ИТ.
115
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз пак не разбирам- говори се за богатите, които имат какво да инвестират и къде. Какво коментирате вие, 90% от бачкаторите шофьори и склададжии долу?! Изказали са се повече от интелигентно не малко хора в коментарите, вие нападате. Гледайте си там ракията, цигарките и 3000лв. заплатката и толкоз.
114
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много ми е интересно в каква недвижимост ще инвестира човек с 50 лева на месец (или 600 лева годишно). Една пейка в парка струва повече.
113
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Инвестирах в страхотен уикенд .Имотите са риск през тази година .Срива е започнал , но още брокерите надуват балона .Тук вече е игра на психика , а не на пазарна логика .