Финансов анализатор: Богатите хора инвестират в имоти

Все повече българи теглят депозити за много ниски суми, каза Десислава Николова
Обновена: 14 фев 2022 13:56 | 14 фев 2022 13:20, Ния Христова
183
 
Много хора с депозити за сравнително ниски суми, теглят парите си от банките.
 
"Това, което показва статистиката на БНБ, е, че малките депозити, които са от 1000 до 5000 лв., намаляват. Някои казват, че една от причините е, че хората нямат средства и заради това прибягват до спестяванията си в банките. Донякъде е така, особено онези, които са били засегнати по-сериозно от кризата. Но ако погледнем доходите на НСИ - няма причина да се притесняваме, че системно обедняваме", каза финансовият анализатор Десислава Николова в ефира на Bulgaria ON AIR.
 
"Колегите инвестиционни посредници също отчитат ръст в продажбите на своите продукти. Може би забелязваме период, в който хората започват да търсят алтернативите на депозита. Една година става, откакто 3 големи банки в страната преустановиха предлагането на срочни депозити. Този процес не беше напълно разбран, тъй като беше много негативно възприет от населението", допълни Николова.
 
"Има едно схващане, което е много погрешно, че ако аз инвестирам във финансовите пазари - трябва да се случи с много висока сума и ефектът трябва да е мигновен. Има спестовни схеми, които са с 40-50 лв. на месец минимална вноска. Психологически момент е да започнем да правим нещо с парите си", подчерта финансовият анализатор.
 
"Богатите хора инвестират в имоти. Инфлацията не е чак толкова голяма, колкото самите очаквания към нея. Тя ще се запази, не е временно явление. А хората с ниски доходи са най-засегнати", коментира Десислава Николова.
 
Вижте видео с целия разговор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
0
 
42
 
! Отговори
12-ти етаж Русе преди 2 години
Значи, 12 етажа в Русе си е високо строителство. Града е пред погледа ми. В 21 часа светят 20% от апартаментите. Не знам, сигурно другите са нощна смяна. Казвам само каквото виждам.
71
29
 
7
 
! Отговори
до 82 преди 2 години
Ако беше в сектора, щеше да можеш да смелиш правилно 2 изречения. Написал съм 200 000 души с ДОХОД над 10 000лв.. Между ДОХОД и заплата има разлика. И никъде не съм казал, че ИТ спецовете са толкова. Жена ми е друг тип специалист и взима 12000 месечно (сайт мениджър). Вече склададжиите по чуждите фирми взимат по 4000, така че. А празните ти приказки не ме вълнуват. Говоря с факти. Провери си агенция по вписванията, виж в НСИ. Това, че около тебе са голтаци, нищо не значи.
70
1
 
7
 
! Отговори
До 82 от друг ИТ преди 2 години
Момче, ти сега ли завърши училище или живееш в миналото десетилетие?
69
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те така празни да стоят. После ще има високи данъци и ще ги разпродават. И само баш богатите ще си ги държат празни
68
0
 
30
 
! Отговори
Хепи хоум преди 2 години
Нали се сещате, че тая дописка не е безплатна :) Брокерите и те са хора, пък хляба, доматите и краставиците поскъпват :)
67
4
 
23
 
! Отговори
до 71 преди 2 години
до 71 - поредният разбирач от ИТ се появи.Изобщо не е вярно, 10 хил лв взимат много малко специалисти и мениджърти, макс 5-10 процента в сектора, и изобщо не сме 200 хиляди, а под 70-80 хил.При това разпределени в 5 града, в София едва ли има повечер от 40-50 хил ИТ специалисти, това включва мобилни оператори, съпорт фирми,където заплатите не са чак толкова големи.Не слушайте разни приказвачи, които омайват народа, че се взимат десетки хиляди. Къртовски труд, вече и в други сектори дават толков
66
12
 
12
 
! Отговори
до 77 преди 2 години
Добре де, защо мислиш така? Аз имам страхотен апартамент в София и къща до града. Програмист съм. Жена ми е маркетинг експерт. Двамата сами си го изплатихме точно за 8 години и взехме къща в полите на планината. И нея мислим, живи и здрави, за не повече от 8 години да изплатим и край. Крадени пари нямаме- всичко е от банка и сме влагали не повече от 15% от месечните си приходи за имоти.
65
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ха ха! Верно смениха заглавието! Ся последно: умните или богатите, или и двете
64
1
 
12
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
Аз живея в 114кв.м. жилище и имам 36кв.м. гараж. Нищо повече не ми трябва. Подписал съм на брат ми да се занимава с наследства - земи, гори, къщи....
63
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ит основно за кока харчат нямат пари за имоти.Богатите инвестират и искат от бедните наем който нямат за наем обаче пари.. топ инвестиция!
62
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В БГ богатите хора са крадци и измамници, нямаме честно забогатели, та е лесно да харчат крадени пари за имоти. Затова и имаме такива балони.
61
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз инвестирам в себе си и в хората, които обичам. Инвестирам в любов и здраве.
60
0
 
24
 
! Отговори
:))) преди 2 години
Смениха заглавието от "умните" на "богатите", щото особено тук има съществена разлика.
59
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Относно инвестициите- едни пари не трябва да стоят ей така. Това води до смърт. Трябва да се въртят. При лихва 1.8% на година, разбира се, че някой би предпочел ипотека. Друг би вложил в криптовалути, фондове, акции. Преди 2 години написах да се влага в Нефликс и Амазон заради пандемията. От тогава имам 45% ръст. Избих инвестицията, имам солидна доходност. Пляскахте минусите. При цена на Биткойна 2000$ пак пляскахте минусите. Абе, аутсайдерът си остава такъв цял живот. Предприемчивият върви напр
58
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има няколко типа хора, купуващи имот- берачи на малини на запад, които нямат 2 стотинки в скъсания джоб. Бабички-рентиерки, за които 2-3000лв. месечно са милиони, млади добре платени специалисти, заможни рентиери.
57
22
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
У нас навлязоха хиляди нови компании, вече в ИТ сектора заплатите са извънземни и е нормално тези 200 000 души с доход над 10 000лв. месечно да помислят за нови и нови инвестиционни възможности. Хейтърите ще си хейтят, ще ринат дъното, а керванът си върви. И не, аз в имот не бих инвестирал. Имам достатъчно наследствени, както и 2 лично мои.
56
0
 
19
 
! Отговори
О, божке преди 2 години
Нямало цитирам идентификация, че лихвите ще се вдигат?! Казва се индикация. Госпожице, облечена в цветя с пърхащи мигли, не знам кой плаща за вашите съвети, но дори безплатни не научих нищо, освен че не може да се изразявате. Освен това не чувате добре. Постоянно не бяхте чула. Може да станете брокерка на имоти, но да консултирате инвеститори? Моля ви, наистина.
55
2
 
21
 
! Отговори
Anonymous преди 2 години
В момента единственото, което се случва е пране на пари през имотите и покупка от българи, живеещи в чужбина.Цените в вече станаха западни и дори средната класа българи трудно биха си позволили нормален имот. Иначе евтини картони бол - тях никой не ги иска, или се куопуват по принуда.
54
14
 
1
 
! Отговори
Чичо до 71 преди 2 години
Добре че си ти мозък да ни светнеш. Айде ся беги си на село в къщата. Ти не си богат байно, обикнове работещ байновец от прованса си. Богатите отдавна имат наследствени жилища у мизерията. Инвестират в друг вид имоти.
53
2
 
8
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
Какви имоти бре? Каквото закачиш на зъба и на **** това остава. Не ливади и керемиди. Гледайте си кефа и това е.