Финансов анализатор: Богатите хора инвестират в имоти

Все повече българи теглят депозити за много ниски суми, каза Десислава Николова
Обновена: 14 фев 2022 13:56 | 14 фев 2022 13:20, Ния Христова
183
 
Много хора с депозити за сравнително ниски суми, теглят парите си от банките.
 
"Това, което показва статистиката на БНБ, е, че малките депозити, които са от 1000 до 5000 лв., намаляват. Някои казват, че една от причините е, че хората нямат средства и заради това прибягват до спестяванията си в банките. Донякъде е така, особено онези, които са били засегнати по-сериозно от кризата. Но ако погледнем доходите на НСИ - няма причина да се притесняваме, че системно обедняваме", каза финансовият анализатор Десислава Николова в ефира на Bulgaria ON AIR.
 
"Колегите инвестиционни посредници също отчитат ръст в продажбите на своите продукти. Може би забелязваме период, в който хората започват да търсят алтернативите на депозита. Една година става, откакто 3 големи банки в страната преустановиха предлагането на срочни депозити. Този процес не беше напълно разбран, тъй като беше много негативно възприет от населението", допълни Николова.
 
"Има едно схващане, което е много погрешно, че ако аз инвестирам във финансовите пазари - трябва да се случи с много висока сума и ефектът трябва да е мигновен. Има спестовни схеми, които са с 40-50 лв. на месец минимална вноска. Психологически момент е да започнем да правим нещо с парите си", подчерта финансовият анализатор.
 
"Богатите хора инвестират в имоти. Инфлацията не е чак толкова голяма, колкото самите очаквания към нея. Тя ще се запази, не е временно явление. А хората с ниски доходи са най-засегнати", коментира Десислава Николова.
 
Вижте видео с целия разговор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
0
 
32
 
! Отговори
Подкрепям преди 2 години
Мисля, че анализатора се изрази достатъчно ясно! Теглете каквото ви е останало в банките и го дайте на строителите! Направо не гледайте кое колко струва, даже не четете и договора с банката! В крйна сметка ще се купува имот!! :)))
111
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Предполагам не теглят заеми за по 30 години.
110
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До всички инвеститори : колкото повече си въртите задните части , толкова по-дълбоко ви влиза .... Винаги печели Казиното !
109
5
 
45
 
! Отговори
Тъжно преди 2 години
Жал ми е за богатите хора...да инвестират в имоти. И като дойде времето на 2-та метра колко ще побере. Предпочитам да инвестирам във всеки един миг от живота!!!
108
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Умните, богатите и красивите най- много инвестират в български имоти.
107
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до ИТ специалиста 86Ти не може да пишеш, но хейтиш другите, че не разбирали.Споменаваш някакви хвърчащи думи:200 хил. души, ИТ специалисти, 10 хил доход.Ами изясни какво точно казваш, май ти дават твърде много, а и киснеш по форумите да се хвалиш. На запад му викат атеншън бич.10 хил. годишен доход? Смешно, вече стандартната заплата е поне 1500 лв в София, на месец, сметни. 200 хил ИТ специлиста? Смешно, поне наполовина по-малко. Търгувай си на борсите,никой не ти чете измишльотините
106
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
няма идентификация, че ще има промяна в лихвите...-- ъъъ ...идентификация или индикация?
105
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Я инвестирам като всички строители в Биткоиниии!
104
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тая анализаторка за нищо не става!
103
0
 
17
 
! Отговори
Ko каза преди 2 години
"Все повече българи теглят депозити за много ниски суми"
102
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А бедните хора броят стотинките.
101
0
 
38
 
! Отговори
Факт преди 2 години
А богатите "хората" у нас са политици,бандити,данъчни измамници,корунпирани,прокурори, съдии,полицай и пр.подобно зло.Който си перът парите чрез недвижива собственост....
100
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз излязах от капиталовите пазари в края на декември, когато разбрах, че няколко колеги на ИТ заплатка, инвестираши в скъпи джипове, ролекси и почивчици са решили да инвестират на борсата. Сега са ми сърдити, що не съм ги предупредил и каква хубава кола можели да си купят. Шанс.
99
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пълни глуппости. Богатите хора към 2022-ра не инвестират в никакви имоти, защото няма наематели, няма офис сгради, няма производство, няма икономика и за чий *** ти е празен и неизползваем имот? Цените се били вдигали викат, ама с това бясно строителство и висока смъртност идват времене, в които ще се подаряват имоти.
98
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имотите са доста *** инвестиция като цяло, но провинциалистите не знаят в какво друго да инвестират.
97
0
 
11
 
! Отговори
зАз преди 2 години
А, бедните в оцеляването... Пита се, какъв е процента на богатите в Бг и какъв е този на бедните!?
96
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мхм, по твоята логика е по-добре да събирам години за къща и докато събирам да си гният в банката и да ги дам всички накуп ли?!---- Ако ти трябва къща, за да живееш в нея, това не е инвестиция, а имаш нужда от покрив. Инвестиция е когато си продал едно жилище, въртял си парите и с печалбата можеш да си купиш две жилища или 1,5 жилище. А това, че си купил жилище за 20к. лева и след 10 години си го продал за 100к. лева, не означава, че си станал по-богат.
95
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Все още продават инвестиционни имоти на шпакловка и замазка от 2007-2008-***. Голяма инвестиция, няма що. 15 години стоял празен имота и собственика му изплащал кредита и данъците. Еххх, че и инвеститори. А сградата вече улегнала и приличаща на строена през 90-те.
94
1
 
16
 
! Отговори
следващата стъпка преди 2 години
"Все повече българи теглят депозити за много ниски суми, каза Десислава Николова". Следващата стъпка е да си продават имуществото, каквото могат, накрая жилищата. Не бе, не бе, шегувам се, пошегувах се просто, всичко ще се оправи, всичко ще се оправи, западът е силен икономически, сега сме западняци в клуба на богатите.
93
1
 
22
 
! Отговори
Kuncho преди 2 години
Умните инвестират на капиталовите пазари.За богатите си е тяхна работа, но не зная кой ще живее в тях при тази демография :)