Финансов анализатор: Богатите хора инвестират в имоти

Все повече българи теглят депозити за много ниски суми, каза Десислава Николова
Обновена: 14 фев 2022 13:56 | 14 фев 2022 13:20, Ния Христова
183
 
Много хора с депозити за сравнително ниски суми, теглят парите си от банките.
 
"Това, което показва статистиката на БНБ, е, че малките депозити, които са от 1000 до 5000 лв., намаляват. Някои казват, че една от причините е, че хората нямат средства и заради това прибягват до спестяванията си в банките. Донякъде е така, особено онези, които са били засегнати по-сериозно от кризата. Но ако погледнем доходите на НСИ - няма причина да се притесняваме, че системно обедняваме", каза финансовият анализатор Десислава Николова в ефира на Bulgaria ON AIR.
 
"Колегите инвестиционни посредници също отчитат ръст в продажбите на своите продукти. Може би забелязваме период, в който хората започват да търсят алтернативите на депозита. Една година става, откакто 3 големи банки в страната преустановиха предлагането на срочни депозити. Този процес не беше напълно разбран, тъй като беше много негативно възприет от населението", допълни Николова.
 
"Има едно схващане, което е много погрешно, че ако аз инвестирам във финансовите пазари - трябва да се случи с много висока сума и ефектът трябва да е мигновен. Има спестовни схеми, които са с 40-50 лв. на месец минимална вноска. Психологически момент е да започнем да правим нещо с парите си", подчерта финансовият анализатор.
 
"Богатите хора инвестират в имоти. Инфлацията не е чак толкова голяма, колкото самите очаквания към нея. Тя ще се запази, не е временно явление. А хората с ниски доходи са най-засегнати", коментира Десислава Николова.
 
Вижте видео с целия разговор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Средно 18-19 хиляди хора прираст на населението на година в София за последните 10 години (2020 имаше спад от около 20хиляди, за 2021 все още статистика няма). Нови жилища за 2021 в София - 17773. Е кажете ми господа, в тези жилища по едно човече ли ще живее?
91
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ся като почнат бомбите ще се вдигнат още.Да не ни удря някое 7.5 че не можем 30г да се оправим. Всички ит доктори космос актьории прочие утре няма да има кой да ви произведе храната ще ядете мета спагети
90
0
 
13
 
! Отговори
НАРОДА преди 2 години
ЗАТВОР ДА КРАДЦИТЕ НА ДЪРЖАВАТА СТАНАЛИ БОГАТИ ОТ ОБЩИНСКИ ПОРЪЧКИ ЕВРОФОНДОВЕ СУБСИДИЙ И ДАЛАВЕРИ ЗАТВОООООООО
89
1
 
6
 
! Отговори
в ЕС преди 2 години
Едвам удържат цената на газта на 1000$. Ако закрият проекта ковид-19 цените на енергията ще скочат до небето.
88
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 92 Други въпроси имаш ли, всезнайко?====== Имам, ама след няколко години ще ти ги задам.
87
0
 
13
 
! Отговори
Моята Теория преди 2 години
Според мен една жена за да забременее и роди трябва преди това да е била и,в,ана. Това е безупречна точна теория от моя гледна точка!
86
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цената на нефта скочи отново с няколко долара и стигна 95$. Бензина в ЕС вече е 2 евро. В Русия е 50 цента - 45 рубли.
85
2
 
25
 
! Отговори
ей сега стана тя преди 2 години
Идеално богатите ще си ги носят в гроба с тях. 1.2% от населението напуска страната почти всяка година.Застаряващото поколение едва се издържа на ръба на мизерията и кой ще купува след това като никой не остава в БГ.
84
9
 
5
 
! Отговори
до 89 преди 2 години
Мхм, по твоята логика е по-добре да събирам години за къща и докато събирам да си гният в банката и да ги дам всички накуп ли?! Еми, не. Взимам ипотека с ниска лихва, въртя си спестяванията от месечните приходи и си свиркам. А остана ли без работа, имам достатъчен пасивен доход.
83
1
 
7
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 2 години
Разговорът за богатите и бедните е много сложен и затова емоциите са излишни. 1-во, не разполагаме с точни и общоприети дефиниции за "много" и "малко". 2-ро, след лозунга "Кой не скача е червен" дойде "демокрацията", която извади наяве прикритото класово разделение през късния соц. и отвори още повече социалната ножица. 3-то, в езотеричен смисъл богатството е по-скоро изпитание и проблем, отколкото благословия... И т.н и т.н., така че по-спокойно и най-важното - НЕ ОБВИНЯВАЙТЕ БОГАТИТЕ.
82
3
 
25
 
! Отговори
Един преди 2 години
Да си купиш имот в сегашна България е като да си купиш фабрика на 8 септември 1944г пък на другия ден 9 септември комунистите да вземат че да ти я конфискуват!Хаха!
81
5
 
10
 
! Отговори
до 92 преди 2 години
Чудно ми е какво си седнал да се обясняваш с един заядливец какво правиш и защо?! Живей си живота- винаги ще има аутсайдери и лидери. Логично е, че щом имаш къща имаш и прекрасен доход. Щом го имаш, знаеш какво са парите и знаеш къде да ги въртиш. А още по-логично е, че няма да ги загробиш в имот, а ще го изплатиш постепенно, докато лихвата е по-ниска от приходите от инвестициите ти. Всеки втори това прави.
80
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
София да стане 5млн мечтата ни
79
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
инвестираме в разходки и похапване. да бачкат ентусиастите. кралицата ко работи? маха ръка на тълпите- тарикатска работа. тя да не е по-глупава от бачкаторите или от айтитата? ше взема да инвестирам в бели ръкавици...
78
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво...задето сменихте заглавието...беше неточно..
77
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да си купиш апартамент/къща имот в България, било то и в София е същото като да си купиш ледник на Антрактида.Не останаха живи хора по тези земи,а те имоти ми купуват, за инвестиция. Кой ще живее в тях, та и пари да ви дава, тези които живеят в селските ви къщи може би? Или децата ви, като се народят, че още е рано (първо кариерата, колата и апартамента и после 18 инвитро процедури) Или внуците може би,като се върнат от уредения си живот в чужбина в България(ако още се казва така по това време)
76
11
 
8
 
! Отговори
до 89 преди 2 години
Ще те изненадам, ама от тези 8 години минаха вече 4. Имаме пълната ликвидност да я изплатим още днес, но парите ги въртим другаде, защото е изгодно, а лихвата е много ниска. Други въпроси имаш ли, всезнайко? Не се опитвай да даваш акъл, след като го нямаш.
75
8
 
7
 
! Отговори
до 88 преди 2 години
Да ти дам просто решение на задачката. Айде виж преди 30г. какво е било разпределението на населението. Жокер- в големите градове нарастна в пъти. Айде сега се напрегни малко и пак помисли. Седнал бачкатор без акъл задачки да поставя... Пфуу, аман.
74
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 81 И нея мислим, живи и здрави, за не повече от 8 години да изплатим и край. ...................... Само мислите! След 8 години - я камилата, я камиларят! В тези динамични времена, ако маркетинг експертът остане без работа - вноската ви от 15% от месечния доход става на 25-30%. Данъци ще растат, отоплението поскъпва, трябват ремонти... А имотът няма доходи.
73
3
 
20
 
! Отговори
Смешник преди 2 години
Така близо 9млн души живяли в бг преди 30г.След тези 30г имотите станали със 30-40% повече. Но и народа намалял със 30%.И не просто намалял ами намалял със хора от така наречената активна група.Та в задачата се пита 2+2-2=?