Финансов анализатор: Богатите хора инвестират в имоти

Все повече българи теглят депозити за много ниски суми, каза Десислава Николова
Обновена: 14 фев 2022 13:56 | 14 фев 2022 13:20, Ния Христова
183
 
Много хора с депозити за сравнително ниски суми, теглят парите си от банките.
 
"Това, което показва статистиката на БНБ, е, че малките депозити, които са от 1000 до 5000 лв., намаляват. Някои казват, че една от причините е, че хората нямат средства и заради това прибягват до спестяванията си в банките. Донякъде е така, особено онези, които са били засегнати по-сериозно от кризата. Но ако погледнем доходите на НСИ - няма причина да се притесняваме, че системно обедняваме", каза финансовият анализатор Десислава Николова в ефира на Bulgaria ON AIR.
 
"Колегите инвестиционни посредници също отчитат ръст в продажбите на своите продукти. Може би забелязваме период, в който хората започват да търсят алтернативите на депозита. Една година става, откакто 3 големи банки в страната преустановиха предлагането на срочни депозити. Този процес не беше напълно разбран, тъй като беше много негативно възприет от населението", допълни Николова.
 
"Има едно схващане, което е много погрешно, че ако аз инвестирам във финансовите пазари - трябва да се случи с много висока сума и ефектът трябва да е мигновен. Има спестовни схеми, които са с 40-50 лв. на месец минимална вноска. Психологически момент е да започнем да правим нещо с парите си", подчерта финансовият анализатор.
 
"Богатите хора инвестират в имоти. Инфлацията не е чак толкова голяма, колкото самите очаквания към нея. Тя ще се запази, не е временно явление. А хората с ниски доходи са най-засегнати", коментира Десислава Николова.
 
Вижте видео с целия разговор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Илън Мъск си продаде абсолютно всички имоти.... Така, че това изобщо не е актуално за момента...
51
4
 
30
 
! Отговори
Чичо преди 2 години
Нормално, богатият българин е по правило не особено умен. Той освен в имоти, в друго и не знае в какво. Така са го учили техните. Финансова грамотност зироу.
50
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Един имот във Валенсия след 19% данък се избива за 9.5 години, тук след 42... Такова дърво идва че незнам.
49
0
 
16
 
! Отговори
Щерю преди 2 години
Пък мъдрите хора инвестират в небесни богатства - непреходни и нетленни, духовни съкровища...
48
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Умните хора инвестират в удоволствия ако имат възможност,защото живота е кратък !
47
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Инвестирахме когато имаше смисъл, сега ами не е точно много умно и удачно, по-скоро сега трябва да се продава.
46
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 57 аха, а не си държат едно апартаментче доживотно с идеята, че е инвестиция. Инвестицията предполага активен паричен оборот и чиста печалба.
45
1
 
27
 
! Отговори
Кривондел преди 2 години
Когато за ръста в цената на една инвестиция (злато, крипто, имоти - каквото и да е) започнеш да слушаш от сутрин до мрак - значи е време да продаваш. Умните отдавна са се качили на влака. И последният по веригата ще плати сметката. Парите следва да са разпределени между акции/фонд, имоти и злато. Все едно от тях ще оцелее.
44
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До пърхаме с мигли. За Кока кола и бритиш петролиум има и приложения за телефон. Сравнително лесно е. За газпром не съм наясно, но предполагам чрез БФБ и чрез съответната платформа.
43
1
 
36
 
! Отговори
Караибрахим преди 2 години
Един мой познат папурко си взе апартамент за инвестиция с наемател....хареса му благинката и взе още два едностайни на зелено. Естествено и трите инвестиции с кредит от банката. Вноските са му общо 2000 лева на месец, като прибира само от единия 500. За другите два апартамента, така и не успява да намери наематели и плаща ли плаща на банката. А вдигнат ли му лихвичката на 4-5% и ЧСИ-тата ще му се радват изключително много...та толкоз за умната инвестиция
42
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"А глупавите какво да правят"------Глупавите продават на "умните" на връх и после купуват на дъно с 40 % намаление :)
41
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тая киф ла да не дрънка глупости, ами да каже, че идва краят на търговските банки. И те, банките, много добре го знаят. Разните измислени крипто валути са прелюдия към дигиталните пари и няма да има нужда от банки. В комбинация със затриване на производството идва краят на консуматорската ера, която ще бъде заменена от нов вид робовладелски строй. Още няколко шокови терора в стил "Ковид" и светът ще е тотално друг.
40
0
 
12
 
! Отговори
пърхаме с мигли преди 2 години
искам да инвестирам в акции на кока кола. моля, насочете ме как да го направя. а също така искам да инвестирам в акции на газпром или бритиш пертолиум. как става това, уважаеми български експерти?
39
0
 
12
 
! Отговори
гост преди 2 години
А ако си пенсионер, скътал малко парици за черни дни - изобщо не обедняваш!?
38
0
 
25
 
! Отговори
Оценител преди 2 години
Таз кифлъ не ми мяза много на разбирач и финансов анализатор..ама айде..щом сте рекли)))От финанси разбира дотолкова колкото да дои някой Застаряващ Чичко паричко))
37
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ХАХАХАХАХА "умните хора" потресен съм, тея ако надуват балона.
36
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Умните хора не живеят и не инвестират в имоти в държава с висок демографски срив каквато е България и цени надминаващи западноевропейските.
35
0
 
32
 
! Отговори
Джиджи преди 2 години
Какви имоти. Хората тока едвам си плащат. Жилищата вече са в цени в евро. Апартамент в София струва колкото къща в Рим.
34
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имаме един пич в квартала, взимаше имоти под наед дългосрочно, ремонтираше ги и ги отдаваше чрез аир.бнб или други платформи. Познайте сега на какъв шиш се пече! Плаща наеми, инвестирал в ремонти, а приходи йок. Имотите са инвестиция за късогледи играчи.
33
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В момента инвестират в имоти тия, които са точно обратното на умни ! Умните инвестираха преди 7-8 години на половин цена !