Търсенето на имоти у нас е по-голямо от предлагането

Цените на имотите са скочили с до 20%, обясни Снежана Стойчева
21 фев 2022 09:00, Ния Христова
154

 

 
Какви са цените на имотите у нас на фона на растящата инфлация?
 
"Цените на имотите вървят нагоре - средно с около 10%. Има райони, в които цените се качват и с до 20%, но и такива където е под 10%. Това е тенденция не само в страната, но и в София. Няма голямо предлагане на имоти, а има търсене. Когато липсва една стока, нормално е да има повишаване на цените", заяви мениджърът на Imoti.net Снежана Стойчева в ефира на Bulgaria ON AIR.
 
Тя уточни, че по-голямо е поскъпването на имотите в апетитните райони. 
 
"Когато човек има налични пари, е добре да инвестира в имоти. Депозитите в банките не намаляват. Пазарът се движи от огромното желание на хората да живеят по-добре, да се преместят в по-добър район", коментира Стойчева.
 
Тя обясни, че един от проблемите в сектора е липсата на регулация по отношение на брокерите на недвижими имоти.
 
"Пазарът не е регулиран, няма изисквания към брокерите от страна на държавата. Изисквания имат потребителите. На пазара има повече от 10 000 брокери и над 4 000 компании. В този сегмент добре се печели, ако добре си вършиш работата. Ние искаме потребителите да разберат кои са най-добрите", подчерта Стойчева. 
 
"Това е форум, който отличава най-добрите експерти и компании. Награда се връчва и за агенция за недвижими имоти - малък, среден и голям бизнес. В този бранш най-много са малките фирми, понякога с до 4 служители. Най-голям интерес очакваме към кандидатстването за сайт на агенция за недвижими имоти. Награда има и за имот на годината. Ще се радваме, ако кандидатстват дори и селски къщи, за които е преценено, че могат да спечелят", призова Стойчева.
 
Кандидатстването е до 21 март, а церемонията по награждаването ще се проведе на 18 май. 
 
Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
130
0
 
0
 
! Отговори
Teo преди 2 години
А колко стоят непродадени, празни, занемарени, изоставени дори? В София.
129
0
 
1
 
! Отговори
toti преди 2 години
Голям страх тресе пазара на имоти,който се срива до нива на 2008г и ще падат надолу и надолу,защото никой няма да копува ,а банките вдигат лихвите и сега ЛЪЖАТ да купи,кой купи иначе ФАЛИРАТ !!! Кой каза,,за Бога не копувайие''!!!
128
1
 
3
 
! Отговори
да преди 2 години
До ПавелТърсенето е само в София. София расте и ще продължава да расте. Целия Люлин е в строежи, готвят се и 2 нови квартала Младост 5 и квартал зад Хит в Люлин. Провинцията намалява брутално всичко бягат към София и чужбина. До 20г 50% от населението на България ще живее в София. Има много място за нови квартали в северна София.
127
0
 
8
 
! Отговори
измислени герои преди 2 години
Трябва да си много болно и нещастно създание цял живот да мизерстваш и опъваш шия да пестиш за да може да си купиш бетонна хралупа в която да си временен попечител има няма 35г средно който срутина сутрин я отключваш и 12 часа те няма.Идваш и спи в нея 7часа и пак те няма за да може да и плащаш 35г Лихвите и кредита на Банката ТАКСА ВХОД ТАКСА АСАНСЬОР ТАКСА ОХРАНА ДАНЪК ИМОТ, Такса чистачка такса.....
126
1
 
3
 
! Отговори
Драгалевска басня преди 2 години
Най веселата част е ,че живущите в бетонни копторий ДНК дефекти се самозалъгват ,че живеят в държава че са собственици, че имат нещо друго освен абсолютен безполезен коп-тор и че ще спасят парите си когато тълпи с озверели от 5G ваксините и глад агитки с наркоманизирани тумби хулигани нахлуят и подред започнат да им опожаряват палят с молот0вки и грабят всичко в копторките.
125
0
 
8
 
! Отговори
До 145 преди 2 години
Вноската по кредита (жилищен кредит) обикновено е по-висока от месечния наем. Следователно за да си погасяват дълговете трябва да додават и от доходите си, наема няма да стигне, а и не винаги има наематели, които търсят апартамент под наем.
124
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Айти - Във Варна ... става за ваканция. За живот е малко ... опасен. Особено за намахани новозабогатели айтита.
123
0
 
3
 
! Отговори
Много хора взимат преди 2 години
кредити за почивки в чужбина (напоследък повечето отиват за почивки не само в Гърция, но и в Мексико, Южна Америка, Дубай и другаде), харчат чужди пари за лукс, вместо да се простират според чергата си и заплатата. Малко са хората (едва 1%), които взимат кредит за жилищни нужди(подчертавам! малко са хората, които взимат кредит поради нужда от собствено жилище,защото нямат свое жилище, а не за да имат излишни жилища, които да дават под наем и по този начин да изплащат към банката дълговете си)
122
1
 
4
 
! Отговори
к.п. преди 2 години
супер безполозеното интервю с изкуствено поддържана платформа(имоти.нет).то и слепите видяха, че търсенето е > от предлагането :Д а тази мила бабка рекламира "световноизвестния" си форум за награди на най-крадливите брокерски компании за годината. Оценка: Слаб 2
121
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само да не тормозят тези хора, взели и изплащащи съвестно жилищен кредит, за да осигурят нормален и приличен дом за семейството си. Защото повечето хора взимат кредит поради лукс и за да дават апартаменти под наем. За съжаление има немалко хора с по няколко имота в столицата и извън нея, докато други хора се чудят как да имат покрив над главата си. Има и хора, които имат постоянен адрес, но живеят другаде под наем.
120
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Що не пуснат "Данък богатство" да ги видим тея набълбукали се с кредити, хотели, комплекси.. Не останаха хора в държавата и не виждам кой ще купува. Излезте по тъмно в София или кой да е голям град вижте колко от апартаментите светят..
119
1
 
23
 
! Отговори
Павел преди 2 години
Някой може ли да ми обясни как при намаляващо население и увеличаващ се брой жилища (строежи) търсенето на имоти е по-голямо от предлагането?
118
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Айти - Трябв да си много болен мозък, че да се изнесеш у Варна.
117
1
 
4
 
! Отговори
Иван преди 2 години
Неофит Рилски е точно до Девня ... каква смрад се диша там не е истина.
116
9
 
4
 
! Отговори
Айти преди 2 години
Аз затова се изнесох в Неофит Рилски до най-големия Исторически парк в света до Варна. Тука почти не плащаме ток - има 3 мегавата фотоволтаици. Не плащам за топлото,щото къщите са с термопомпи. Пия вода от чешмата,защото под селото има минерален извор. Не ходя на магазин, защото има био оранжерии. 0% са ваксаните тук,няма маски,няма сертификати,няма ковид. Това е паралелна държава!
115
2
 
1
 
! Отговори
и най-много преди 2 години
рашките купуват, така им е наредил другаря началник
114
0
 
8
 
! Отговори
Иван преди 2 години
След като толкова много се търсят имоти НСИ ще обяви накрая колко нови села и градове имаме в България, няма вече да чуваме че селата изчезват а градовете намалят а ще чуем нещо хубаво. Или ще бъде един човек собственик на един град.
113
0
 
1
 
! Отговори
До 129 преди 2 години
Ако дойде такова време значи света е приключил. Но докато има цивилизация и хора на тая земя златото ще има стойност и ще продължи да бъде стабилно разменно средство както е било през последните 5000 години.
112
0
 
13
 
! Отговори
Сандо преди 2 години
влизам е супермаркета и се заглеждам по зеленчуците. На свкундата се завъртат 2ма брокери и искат да ми дадът кредит. Следващият път ще ги питам и за жилище ...
111
0
 
1
 
! Отговори
. преди 2 години
До Иван - Иване, хубаво го мислиш, но при сегашните обстоятелства. имай предвид обаче, че иде време, и не е далеч, когато златото ще се търкаля по улиците и никой няма да го иска!