НС: Правителството да предложи помощ на Украйна

"Възраждане" е против да се налагат санкции на Русия
94
НС: Правителството да предложи помощ на Украйна
Снимка: БГНЕС

Депутатите започнаха дебатите по проекта на обща декларация на НС за военната инвазия на Руската федерация в Украйна. Проектът беше представен от председателя на ПГ на ПП Андрей Гюров.

В документа е посочено, че НС осъжда нарушението на международното право от страна на Руската федерация и посегателствата срещу териториалната цялост чрез военна интервенция срещу Украйна.

Още по темата
"НС подкрепя партньорите си в ЕС и НАТО при обсъждането на пакет от мерки включително санкции с цел деескалация на конфликта", пише в проекта на декларация.

"Парламентът подкрепя българското правителство да предприеме нужните мерки, съответстващи на предизвикателствата. Подкрепя правителството да обмисли и предложи помощ за Украйна. Подкрепя правителството да настоява за защитата на живота и здравето на цивилните граждани да бъдат приоритет. Подкрепя правителството да съдейства за получаване на помощ на живеещите в Украйна български граждани дори при нужда от евакуация", е посочено още в него.

В проекта на декларация е записано, че НС очаква правителството да предложи план за справяне с последствията от военните действия.

"НС настоява Руската федерация незабавно да прекрати военните действия и да се върне към спазване на международното право в пълен обем", пише още там.

По време на дебата стана Константин Константинов и отсече, че "Възраждане" е против в декларацията да е посочено, че България подкрепя налагането на санкции спрямо Русия.

"България ще понесе сериозни икономически щети и въпросът е дали е в интерес на страната ни да взимаме страна в конфликта. България е независима държава и тя трябва да си взима решенията сама. Каква точно е ползата за България от налагането на санкции, от които ще пострадаме ние, какво печели българският народ? Имаме ли ние интерес да участваме в този конфликт?", мотивира се той.

Христо Иванов от ДБ отсече, че българският национален интерес е да се спазва международното право и когато той е нарушен, да реагираме, защото на това се крепи нашата сигурност.

"Когато на по-малко от 400 км от нашите брегове се развихря безпрецедентна война след Втората световна война да си мислим, че можем да се снишим и да избегнем налагането на санкции, е страхотна самозаблуда. Налагането на санкции е за да се консолидираме с нашите партньори", настоя той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още по темата: НСУкрайнаРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
2
 
18
 
! Отговори
РУСЕ преди 2 години
Украйна е една корумпирана държава като България крАжби и корупция.Политиците крадат и лъжат като ГЕРБ СДС ДПС,,Чалгаря слави и ПП ръкопляскат на ЕС за пари,знаят си урока.
38
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
АБЕ МАНЯЦИ! Тъжно ми е, че Украинците са във война, ама няма ли да предложите ПЪРВО ПОМОЩ НА БЪЛГАРИЯ? Щото ние тук пари за хляб нямаме, инфлацията е 20%, сега от войната още ще скочи! Каква помощ ще пращаме ние? Ние сме в дефицит от всякъде и в БУКВАЛЕН смисъл нямаме пари за нас си! БУКВАЛНО теглим кредити за да покрием обществените разходи, сега ще ходим да харчим за Украйна! Ми дай да пратим помощ и на Сирия, Йемен, Сомалия, Венецуела щом като ще го играем МАЙКА ТЕРЕЗА!
37
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Благодарение на една руска агресия срещу Османската империя, на 3.03.1878 България се появи на картата! А днес мазни западняци ни заставят да сме бедни и да воюваме в името на англоамериканския частен капитал и печалби!
36
2
 
31
 
! Отговори
Гневен преди 2 години
Кога търтеите в парламента ще помогнат на собствения си народ,който е най-бързо изчезващият на Планетата??? Народът ни умира от глад,студ,мизерия,недоимък,липса на адекватно здравеопазване,перманентен стрес и ад,в който безхаберните управници превърнаха живота ни!Който от тях иска да помага на фашистките бандеровци да плати от джоба си,видяхме от декларациите им,че почти всички са милионери.Да не хвърлят парите,събрани от кръвта и потта на народа ни за интересите на хищните си господари!
35
0
 
10
 
! Отговори
Сссс преди 2 години
Като едно време помощ за Полша ли,купувахме боб ,бисквити,консерви,ако си спомня някой.....198...и някоя
34
0
 
15
 
! Отговори
Глъв български народ преди 2 години
Глъвият български народ въобще не усети какви години идват и турна най-бездарното, подлизурно и слугинажно правителство в най-новата история да го управлява през тези години. Огледален образ на самият избирател. По-хубаво бе, да немаше правителство, за да нема и безсмислени декларации, от които самите ние ще си изпатим, заемайки страна, но нема си изпати Бойкикев, това подло и мазно еврейче, ами ние, обикновените българи. Бойкикев, че пълни гуша!
33
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Правителството да се бърка в собствения си джоб, да мята по еднапушка и да ходи лично в Украйна. Българинът чуждия американски интерес няма да тръгне да защитава. Нито е съгласен да плаща пак за него. Апропо - къде са ни самолетчетата, дето си ги напазарувахме за милиарди? Стига национални предателства! Всички гн ***- предатели - на стадиона!
32
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Луди ли сте бе??? За предателите на народа е лесно. получават тлъъсти заплати и комисиони и първи ще избягат ако стане напечено.
31
2
 
34
 
! Отговори
Абе хора преди 2 години
Каква помощ на Украйна като ние едвам се крепи? Заради този *** Кирил утре ще западат ракети и у нас и както НАТО помогна на Гърция за Кипър така и на нас ще помогнат. Осъзнавате ли какви ще са последствия за нас след тия санкции, 10 пъти по-високи цени за енергия. Американофилите няма да издържите и една седмица и ще започнете да ревете, че са ви високи цените. Украйна беше изкуствено създадена както и Македония от Коминтерна.
30
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пат с голямата баданарка коментарите....
29
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
брадатото демократ ще е първия дето ще хване самолета ако тука се затопли обстановката. българите кучета ги яли. С кого си солидарен бе, с зелките или байхън дето не спря да дразни мечката. ама баххън е на 10к км от тука.
28
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никаква помощ докато не ни върнат Брендо !! Само формална подкрепа с мафиотски държави трабва трябва друга политика те са бетер русия
27
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БСП също не иска санкции за Русия! Руските пионки в Парламента една по една излизат на светло!
26
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато двама си мерят...............не си подлагайте гъ....а
25
4
 
30
 
! Отговори
българина преди 2 години
последния път когато бяхме на страната на германия се водихме победена страна и плащахме санкции. от къф зор ще вземаме страна ?
24
3
 
28
 
! Отговори
Аз съм за помощ преди 2 години
Трябва да се формират штурмови батальони от БХК, евроатлантиците, соевите хипстери, ДБ-феновете и да се пратят да се рамо до рамо с нашите украински братя срещу Мацква. Сигурен съм, че на фронта ще воюват срещу путинсите орди също толова успешно, колкото в във фейсбук.
23
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какви санкции налага мравката на слона?
22
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бойкикев какво прави още тук? Да хваща бомбите и да ходи да се бие с руснаците на Източния фронт!
21
5
 
26
 
! Отговори
а-мен преди 2 години
Ами да им помогнем, ще им изпратим памперси, че напълниха гащите още първия час. А на нашите депутати и без това не им трябват - те са свикнали да се о,сират:)
20
21
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 27 "Путин ясно каза, че всеки който се опита да нанесе ущърб на Русия ще бъде смачкан." Това, което робите не сте разбрали е, че свободните хора имат какво да губят ако се подчиняват на терориста в Кремъл. За вас това не важи, вие всичко вече сте му дали, затова сте такива.