Кунчев, Мутафчийски, Кантарджиев - триото срещу пандемията

Те бяха наградени за приноса си и призоваха: Ваксинирайте се!
153
Кунчев, Мутафчийски, Кантарджиев - триото срещу пандемията
Снимка: БГНЕС

"Ситуацията с ковид не е приключила. Хората трябва да бъдат още по-бдителни. Отговорността трябва да е индивидуална за всеки. Трябва да се използват маски в транспорта и лечебните заведения", заяви проф. д-р Венцислав Мутафчийски пред БГНЕС.

Проф. Мутафчийски бе награден заедно с държавния главен здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев и проф. Тодор Катранджиев, консултант по ваксинационния процес към Столична община заради приноса, който имат за справяне с пандемията. Церемонията се проведе в тържествената зала на Военния клуб.

Пандемията продължава и мерките трябва да се спазват, както и е добре процесите на ваксинация да продължат. България има 170 000 активни случая, което не е бройка за подценяване, заяви проф. Кантарджиев.

„Имаме един апел към обществото, разумно да се спазва всичко. Болните да си стоят вкъщи. Не бива с лека ръка да падат маските, остава си миенето на ръцете и носенето на маски, където има много хора“, каза още проф. Кантарджиев.

Четвъртата бустерната доза не е необходима за хора, които пътуват и не са в рисковата група. Ваксинацията не трябва да спира, защото тя още не е достигнала средните за Европа нива, посочи от своя страна доц. д-р Ангел Кунчев.

„Хората трябва да се ваксинират. Трябва да вдигаме нивото на имунизация, защото то е неприемливо ниско. Краят на епидемиологичната обстановка не е край на пандемията“, каза Кунчев.

„Здравната система се справи. Лекарите и сестрите показаха завидно умение, за да се справят с най-тежките ситуации. Нашите колеги са на поста си“, добави и проф. Мутафчийски.

„Ние тримата не сме от хората, които ще тръгнат да критикуват, защото носим достойнство“, заяви Кантарджиев.

„В началото на пандемията, когато тримата бяхме почти денонощно заедно, ние изповядвахме една и съща философия, която беше коренно различна, но ако някой се е поинтересувал да види, каква е била смъртността, общата смъртност е спаднала с 5-10%. После ситуацията беше съвсем друга. Бяхме принудени да използваме старомодни методи“, заяви проф. Мутафчийски.

„Зеленият сертификат осигуряваше безопасна среда. Той беше въведен като мярка в целия цивилизован свят“, допълни доц. д-р Кунчев.

„Вирусът мутира, налагат се негови варианти, които по-лесно заразяват, но минават по-леко. Той мина безболезнено през по-голямата част от обществото, хората с бустерна доза дори не разбраха, че го карат. Тежко беше за неваксинираните. На 5-10 години изниква нова мутация. Модерните общества трябва да са готови като развиват наука и да знаят, че трябва да се слушат експертите“, каза още проф. Кантарджиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
22
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поклон и уважение пред тези хора,достойни българи ,достойни мъже! Помня колко политици отричаха вируса,но като ги хвана,тичаха във ВМА при Мутафчийски да ги лекува.Много хора загубиха и близките си.
78
27
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ъ, теа па кви са, че треба и ги споменавате?
77
27
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Александре тро.,лската ти мутрата я видяхме горе на картинката да не се учудиш ако някой непознат те издумка докато си вървиш спокойно!Свърши се вашият терор,време е да сърбате каквото сте дробили!
76
30
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тролчета колкото и да ги защитавате народната любов ще ги настигне!Направете им един парад във които и да е град и ще видите яйца и домати как летят по мустаци,ботокси и тикваци!
75
41
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И тримата заслужават повече от награда. В началото на пандемията, когато почти нищо не се знаеше за вируса, те успяха да държат нещата под контрол. Работиха неуморно и всеотдайно и дадоха всичко от себе си. Показаха висок професионализъм и всеотдайност към обществото.
74
31
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Отровното трио незабавно да се награди три пъти с отрова тип астра,модерна и фаизер по желание на "геройте на СЗО"!
73
29
 
22
 
! Отговори
Цитати от Щаба преди 2 години
1. Невиждана ярост се задава!2. Ще се мре, яко ще се мре!3. Да бяхме изтърпяли само още две седмици в пълен локдаун и щяхме да победим Ковид!4. Носенето на маска повишава имунитета срещу Ковид!5. Спящи клетки на Ковид остават под лобовете на белите дробове на преболедувалите!6. Дистанция, дисциплина, дезинфекция!7. На есен ще тръгнат хладилните камиони за чувалите с трупове! Детските площадки ще стават масови гробове!.....
72
3
 
32
 
! Отговори
До 80 преди 2 години
Я, пак . Твоят пост е явен признак за психо патия, ооо не исках да кажа за социопатия , тоест ти си типичен социопат, който само имитират социално поведение и човечност, но реално за теб човешкия живот и здраве са без значение.
71
34
 
24
 
! Отговори
Пловдив преди 2 години
Това е невероятно,хора,които трябва да ги изправят пред съда,ги награждават.Даже не са прегледали един човек,бяха само по телевизиите.
70
34
 
10
 
! Отговори
"Антиваксър&quo преди 2 години
Тръгнали са трима психо,.пати да побъркват цял народ ега ти!И пред всеки метро,мол и кула бият минимум по три бустера в гъзуна!Ангелоф има тежката дума в нашта система кат на КГБ! Тяхна е трансферната сума от тоя "Ковид чума" за нагушване!
69
34
 
14
 
! Отговори
absurd преди 2 години
Тия тримата трябва да бъдат осъдени на смърт
68
35
 
21
 
! Отговори
ДОКТОР преди 2 години
И ТРИМАТА СА ЗА ---ЗАТВОРА
67
27
 
9
 
! Отговори
Борислав Георгиев преди 2 години
До Аз промянатаТази ваксина не Ви действа добре. МОЖЕ БИ БУСТЕРА?
66
30
 
19
 
! Отговори
Борислав Георгиев преди 2 години
Все едно да наградиш Хитлер с награда за мир.
65
6
 
39
 
! Отговори
До 70 преди 2 години
Лъжеш , преди седмица се върнах от Великобритания, ваксинираните са 91,8%, на летището не ти искат сертификат, маски не се носят, пъбовете са пълни , болните намаляват с 71% всяка седмица ,бях на Амфилийд ,контактъвах с много и различни хора ,прибрах се и на нашето летище ме почнаха , сертификат паспорт и т.н. За разлика от диващината и простащината окупирали държавата ни, британците имат висока социална култура и поведение.
64
28
 
10
 
! Отговори
Име преди 2 години
Съседите на тези господа да се събудят, и да вземат мерки
63
2
 
6
 
! Отговори
ууу преди 2 години
Доньо Донев - И в новия век ще си спомня за мене човек .....
62
35
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Учете от малки децата ви че тези тримата са продажници - продадоха страната си на сзо
61
31
 
15
 
! Отговори
Само Искам да Кажа преди 2 години
нов Рекорд на 90% 2но Ваксинирана ВеликоБритания - 4 500 000 новозарани при това Всичките със Симптоми! Иначе, Сложете си Ваксина - прави ви Здрави!!
60
3
 
37
 
! Отговори
До 66 преди 2 години
А според мен " тази така наречената пандемия" ни показа , че унищожавайки прекрасната ни планетата с лакомства и без отговорност си поведение към природата унищожаване и себе си. Няма по гнусно същество от човека.