ВСС реши: Три от основанията срещу Гешев са частично недопустими

Останалите са допустими и редовни
39
ВСС реши: Три от основанията срещу Гешев са частично недопустими
Снимка: БГНЕС

Пленумът на Висшия съдебен съвет (ВСС) разглежда допустимостта на предложението на министъра на правосъдието Надежда Йорданова за отстраняване на главния прокурор Иван Гешев, предаде БГНЕС.

В мотивите си Йорданова е посочила 9 точки - основания за отстраняването на Гешев, като Пленумът на ВСС разглежда всяка една поотделно.

ВСС реши, че са частично недопустими три от основанията. Става въпрос за частта им, касаеща действия и бездействия на Иван Гешев преди встъпването му в длъжност като главен прокурор. Останалите бяха определени за допустими и редовни. Частично недопустимите основания подлежат на обжалване пред Върховния административен съд в 14-дневен срок.

По време на дебата главният прокурор Иван Гешев каза, че с искането се разкрива личното мнение на министъра на правосъдието към главния прокурор. Той заговори за разделението на властите и заяви, че не би си позволил да дава препоръки на някой от изпълнителната власт, за да не нарушава разделението.

"В предложението почти няма описание на действия и бездействия, извършени от моя страна лично", каза още Гешев. Главният прокурор заяви, че няма никакви притеснения и не вижда юридически аргументи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
0
 
! Отговори
Harvard преди 2 години
Окей
32
0
 
2
 
! Отговори
Мустафа преди 2 години
Абе няма корупция, това него ли разбрахте???!!??
31
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Предвид факта, че корупцията в България е пряко свързана с работата на прокуратурата веднага води до извода, че се занимават с бедността и начина на живот на българина.
30
6
 
17
 
! Отговори
Бебе преди 2 години
Всяка изява на Йрданова е свързана само със закани и усилия за махане на Гешев. В това ли се състои работата и задълженията на тази министърка?С това се занимават Петков и Рашков и преписват своите желания на народа. Крайно време е да разберат, че освен техните платени протестъри никой друг не иска оставката на Гешев. Дано се сетят да обърнат внимание на инфлацията, цените и бедността на нормалните хора.
29
7
 
14
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До Анонимен23 Не мисля, че Кошлуков беше уреден - той защити един блестящ проект, който беше напълно съсипан от БСПто в телевизията...Кошлуков го нападат защото е талант и това само по себе си е трън в очите на БСП! Може би не е талант като директор на телевизията, но това няма никакво значение..Грешка е на Кошлуков, че мълчи - трябва да говори, трябва да ги постави по местата им тези не.год.ни.ци и натегачи..БСП и СИЕ ВЪН ОТ ПОЛИТИКАТА!
28
7
 
13
 
! Отговори
Споко преди 2 години
Не могат да махнат главния прокурор, защото нямат мнозинство в НС 160 човека за тая работа.Прокурорите при тая атака срещу тях са 100% зад Гешев, могат да намерят един двама стипендианта на Сорос срещу него, но нищо повече.Кьовеши няма юрисдикция над България, и там греда.Могат само да пуснат всички убийци и изнасилвачи от затворите, за да тероризират населението и те веме го правят!
27
3
 
12
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До Хе хееее Не мисля, че са руски подлиги след като работят по американски проекти и имат американски "шапки", което не означава, че не се правят на май.муни пред руснаците, което пък от своя страна означава точно "от два стола, та на земята"..Както винаги - "политика" на БСП...БСП и СИЕ ВЪН ОТ ПОЛИТИКАТА! Йорданова също не може да бъде министър на правосъдието с некоректността, необективността и преднамереността си към Гешев и персонално и професионално..Що за правосъдие е това?!
26
8
 
18
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Само Гешев им остана трън в очите на превратаджиите! Ако и от ВСС се над/упят, ще ни останат само Фелдфебелът с вдигнатият юмрук, Киро Ментето, Кокорчо, Алкохоликът , Танас-прокурорчето, Чалгата, Тошко Касапчето, Ристю Трътката..., и тежко на България! Радев отдавна се пъне да срине цялата държава, а Черепът ще запали една пура в тяхна чест!
25
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Хе хееее 24 Защото е човек на чайката :)
24
14
 
22
 
! Отговори
Хе хееее преди 2 години
Руските п о д л и г и не могат да махнат главният прокурор на България. Голям рев.
23
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До *** 23 Не, че кошлуков не беше уреден, ама това май е фейк нюз.
22
5
 
24
 
! Отговори
www преди 2 години
Уредиха Иво Сиромахов за директор на БНТ - е няма такава шуробаджинащина!
21
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 19 Че на божков какво му пречи гешев? 2 години не го разпитва и не дава ход на делото срещу него. Той си живее живота в Дубай, давността тече. Изобщо кой го пусна да избяга, ако не гешев.
20
19
 
7
 
! Отговори
БЕЗДЕЙСТВАШ преди 2 години
ГЕШОФ като закриля престъпленияНа ТУЛУПА ШИШИ И ДРУГИТЕ ОТ ГЕПИ ДПУСЕТО. А действаш категорично и без церемоно при АРЕСТАНА ИВАНЧЕВА. ТОВА ГО ВИДЯ И ЗНАЕ ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ. Ти си лакей на задкулисието гербаво. ДАНО ТЕ ОТСТРАНЯТ И ДА СИ ОТДЪХНЕМ ОТ ВАС. ДАНО ВИ НАМЕРЯТ МЯСТО В ЗАТВОРА. ПРЕДИ ТОВА С ПРАНГИ И БЕЛЕЗНИЦИ ДА ВИ РАЗХОЖДАТ КАТО МЕЧКИ.
19
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Angel 18 Всички бяха избрани от политиците и на всички им искахме оставката обикновените хора. Самата структура е от соц-а. За първи път имаме политици, които искат оставката на главния прокурор.
18
8
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Секретарката на Христо Иванов в пореден напън в услуга на Васил Божков.
17
14
 
24
 
! Отговори
Angel преди 2 години
Някой да си спомня главен прокурор на който да не са му искали оставка. Аз не, какъв е извода. Политиците ги е страх ако не е избран от тях. Да си искат, той (без значение името) да не им я дава.и да ги дебне маймуните, кой стъпи накриво в прокуратурата
16
22
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези 3 основания Министър Йорданова да ги внесе отново с искане за анулиране на избора му.
15
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 5 Бедна ни е фантазията :) Ако го опазим.
14
25
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гешев, мачкайй мафията