Helpbook сигнал: Масови кражби на катализатори от автомобили

Ако видите нередност, подайте сигнал в платформата
3 май 2022 19:46, Анисия Иванова
21
Helpbook сигнал: Масови кражби на катализатори от автомобили
Снимка: БГНЕС

Можем ли, да спасим катализатора на колата от кражба и да си спестим ядове, време и пари? С предложение за ефикасно решаване на проблема се свърза наш потребител чрез платформата на Helpbook.info. Предоставяме ви целия текст, без намеса от наша страна:

"Изкупувам катализатори на най-изгодни цени". Това е често срещана обява в OLX, по улиците или в листовки, пуснати в пощенските кутии. Тези обяви стимулират кражбите на катализатори. Те се извършват с помощта на инструменти, които могат да се купят от всяка железария. Предлагам в най-скоро време да се въведе забрана за безконтролното изкупуване на катализатори, така както беше забранено изкупуването на части за ЖП транспорта. Сега никой пункт за вторични суровини не рискува да изкупи такива части под страх от солидна глоба и затваряне на пункта.

Всеки собственик на автомобол с откраднат катализатор не си монтира нов, а го заменя с подходящо гърне, защото новият също ще изчезне. През осемдесетте години, за да се спрат кражбите на автомобилни гуми, се маркираха с номера на автомобила с горещ печат.

Всеки собственик на автомобил може да си маркира катализатора по начин, определен от нормативен акт ( чрез механично гравиране например). Остарял катализатор ще може да се предава в пункт срещу талон на автомобила и документ за собственост. Така кражбите ще престанат. Никой пункт за вторични няма да рискува да изкупи краден катализатор. Никой няма да си монтира краден катализатор, защото на ГТП ще бъде проверен. Трябва да се вземат мерки, защото ще продължаваме да дишаме най-мръсния въздух в Европа."

Хубаво е да се знае, както предупреждават експертите, че ако звукът от ауспуховата система се увеличи осезателно, то най-вероятно сте станали жертва именно на такава кражба.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още по темата: кражбакатализаторHelpbook
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
Кико преди 1 година
Рашоо- чуваш ли? Или си гледаш наемите!
14
0
 
1
 
! Отговори
Хаха преди 1 година
А пък по Черноморието започнаха и кражбите на коли от така наречените "Бежанци". Всеки ден пращат молитви към ПростоПодлогата да не го изхвърлим скоро, че такъв пансион никъде не са виждали - за награда, че крадеш ти се полага храна и спане в луксозен хотел + джобни, за които и "най-богатия" пенсионер би им завидял.
13
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма да се учудя ,ако ушев изкупува крадените катализатори,все пак е всеизвестен факт,че няма престъпление без участието на бивш, настоящ, или бъдещ милюполюцай или родата му. А незаконните автоморги кога ще разтурите?
12
0
 
7
 
! Отговори
Клош ар преди 1 година
Без полицейски чадър нищо не става . Колеги авери , тъй ги чувам в кафенето да си хортуват с бандюгите.
11
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То полицията познава и крадците ама нищо не се прави по въпроса.
10
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има ефеикасно решение - след прегледа го махате и го прибирате за следващата година, тъкмо ше трав повече
9
1
 
6
 
! Отговори
До 9 преди 1 година
Не си на център
8
6
 
2
 
! Отговори
ФАКТ до 7 преди 1 година
По-добре звездите да му говорят ,отколкото както на нас ни говори копейкин нежно на ушенцето изодзад
7
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кражбите ще престанат когато МВР почне да си върши работата, а не да ти викат нас това не ни интересува и не искат да приемат жалба за кражба че им пречи на статистиката. А лошото е че почнаха и пак кражбите на гориво.
6
2
 
5
 
! Отговори
До 4 преди 1 година
Пак ли звездите ти говорят???
5
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 1 Първо за газ и нефт от Черно море ще трябват милиарди за проучвания,за да се нацели точното място. И тъй като държавата ги няма ще трябва да даде разрешително на чужда фирма която ако намери газ ще ни дава някакъв нищожен процент както става със златото. Просто някой дупетат ще лапне голям подкуп за чужди интереси. Другото което казваш за фотоволтаиците- я кажи за пълното захранване на едно домакинство колко такива трябват. Не само за телевизор,лампа и бойлер. Ще трябват десетки панели.
4
10
 
5
 
! Отговори
До факт преди 1 година
Бибитко имаш в предвид нали? Щото той и неговата клика управляваха България през последните 12 години. Прав си ,виноту толупиев от банка ни закова на последно място по всичко! И гледай сега какво чудо ,герберските тpoлове изведнъж станаха путински такива!
3
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ко ги праят тия катализатори бре, да не се е появил някой завод за рециклиране миналата нощ... те на повечето дърти коли са им издухани от работа и скапаните горива.
2
6
 
14
 
! Отговори
ФАКТ преди 1 година
Жалкия фигурант и шaйкaта му гр индъри върнаха България с 25 години назад!!!
1
12
 
8
 
! Отговори
Ясен Желязков преди 1 година
Не е ли по-добре да минаваме полека-лека на електроенергия? Много проблеми, включително тия със Съветска Русия ще отпаднат. Вече виждам изкривените физиономии на защитниците на Путин. Може да си произведем електроенергия във всеки двор от фотоволтаици, можем да си добием газ и нефт от Черно море, Марица Изток може да работи до пълно изтощаване на запасите, след 20-50 години. Накрая може да си направим собствен неруски, неамерикански, ториев реактор. Само наш, по наша технология. Какво ще кажете?