Сблъсък пред Паметника на съветската армия, викове срещу Митрофанова

Двете групи граждани с взаимни обвинения във фашизъм
Обновена: 9 май 2022 12:01 | 9 май 2022 11:37, Елка Василева
596

Снимка: БГНЕС

Сблъсък между граждани възникна днес пред Паметника на съветската армия.

Пред паметника имаше група хора с плакат "Не предавайте Македония". Един от тях заяви пред БНР, че в момента, в който са дошли официални лица, хората са били избутани.

"Най-мирно застанахме, както виждате, на плаката пише "Не предавайте Македония", защото това са хората, които всъщност предадоха Македония. Дойдоха официалните лица, включително бивши общински съветници от БСП, депутати, употребиха сила срещу нас, докато ние си стояхме най-мирно с плакати… Вие виждате няколко счупени знамена, няколко скъсани плакати, всичко това беше, след като започнаха да ни удрят и да ни блъскат", каза участникът.

Между двете групи прелетяха и взаимни обвинения във фашизъм.

На паметника бе и руската посланичка Елеонора Митрофанова. В словото си тя каза, че в момента тече опит за пренаписване на историята, като се сменят местата на жертвите и агресорите.

Изказването ѝ бе съпроводено от викове срещу нея.

Митрофанова беше начело на шествиет на „Безсмъртният полк“ в София, което отбеляза 77-ата годишнина от победата. Сборният пункт беше пред Паметника на Незнайния воин, а шествието стигна до Паметника на Съветската армия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


596
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
409
39
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
*** от Възраждане са телоохранителите на Митрофанова срам и позор и те са в НС е това да печелиш избори срещу заплащане и къде е България в случая питам руския шпиони Копейкин
408
32
 
28
 
! Отговори
Израждането преди 1 година
Тия рашистанци много скоро ще направят така че Хитлер и нацизма да изглежда добре вече... пълни ...
407
13
 
19
 
! Отговори
юбералес преди 1 година
До дядо йоцо гледа-----така е наборе, Хитлер говореше за единна Европа на нациите, която да се противопостави на болшевизма на изток и империализма на запад. Брюкселските зелки повече трябва да го четат.
406
18
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да си го сложат произведението ***...в двора на посолството , ще са си лика прилика....
405
31
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя Копейкин докога ще разиграва руска драма знаем че печели от това шоу в рубли ама къде са органите да го разследват за национално предателство тука е България
404
26
 
25
 
! Отговори
чуждофили преди 1 година
Предателете ог "***" да издигнат паметник и на Ердоган където не анексира Крджалийско подобно на фашистка русия.
403
25
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Отдавна хората говореха че е фашистки паметник.Оказаха се прави.Желю Желев : Комунизъм = Фашизъм.
402
34
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бутаме го това грозилище заедно с Възраждане те нямат място в НС да ходят в руския парламент
401
11
 
31
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Първите две години от втората световна война Сталин и Хитлер са съюзници !!!!!!!!
400
5
 
3
 
! Отговори
дядо йоцо гледа преди 1 година
До Анонимен-----тепърва ще го препрочитат.
399
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До дядо йоцо гледа Не се учудвам, че в Брюксел препрочитат Хитлер.
398
3
 
4
 
! Отговори
До Интелигентен преди 1 година
От коментара ти се вижда колко си интелигентен !
397
5
 
15
 
! Отговори
дядо йоцо гледа преди 1 година
До За 427-------разбира се, че обединена Европа е идея на Хитлер. Ти въобще негова реч чел ли си? Половината му речи са за ''единна Европа'', ''крепостта Европа'' и пр.
396
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вие ако тази размяна на реплики наричате "сблъсък ", аз не знам какво трябва да кажете за нападението над посланика на Русия в Полша! Уж не сме толкова далеч географски от Полша, но разликата в мисленето на двата народа е като от Луната до земята...
395
17
 
19
 
! Отговори
Искам преди 1 година
Наште"вазражденци" да обяснят що за национална институция е този паметник !
394
7
 
24
 
! Отговори
За 427 преди 1 година
До Анонимен >Левски е сепаратист, а Ботев е терорист - цял кораб е превзел. Тези от Априлското възстание са метежници някакви. Защото е имало турско присъствие. Ето това е най-новата история на България според някои радетели за онлайн обучение. Не се предвижда да има нито българи, нито македонци. Така, че няма нужда от история. Вече прочетох някъде, че обединена Европа било идея на Хитлер. Няма нищо чудно-
393
8
 
23
 
! Отговори
Попай преди 1 година
Във Варшава руският посланик Сергей Андреев беше нападнат и полят с червена боя, когато се опита да положи венец на гробницата на съветските войници, предава кореспондентът на РИА Новости.
392
3
 
9
 
! Отговори
Я, па Я преди 1 година
До cekyko: БСП нямаше избор, те случайно бяха във властта тогава. Просто Путин тогава все още беше слаб, а и БСП очакваше да се докопа до парите от ЕС. Нещата бяха предрешени още през 2001 г. Ако бяха ни отложили с още 4 г. за 2008 г. Войната в Грузия, щеше да е войната в БГ. А и със съсед като Ердоган, нали не си мислите ще щеше да ни се размине. И само *** не си дават сметка за това.
391
23
 
19
 
! Отговори
Интелегентен преди 1 година
Този паметник е най-красивата скулптурна творба в цялата ни родина. Някъде в Европа да сте видели да рушат произведения на изкуството? Напротив-независимо от кого се построени и кого олицетворяват тези паметници са скулптурни произведения на искуството , грижат се за тях и ги използват за туристически обекти. Такива са скулптури в Италия, Испания и др. Ние като диваци рушим всичко, вместо да се възползваме от тях.Този паметник е изящно произведение на скулптурното изкуство.
390
17
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тя историята, каквато е преподавана по време на социализма, е написана от руската пропаганда, съобразена с интересите на комунистите, и е пълна лъжа, Митрофанова! Така че трябва да се пренапише и да се нарекат нещата с истинските им имена, задължително!