"Възраждане" се опитаха да свалят знамето на Украйна от сградата на общината

Протестът блокира движението в центъра на София
Обновена: 11 май 2022 20:48 | 11 май 2022 20:11, Анисия Иванова
633

Снимка: Димитър Кьосемарлиев / Dnes.bg

Протест на партия „Възраждане” блокира движението в центъра на София. Митингът започна в 18 .00 ч., като по-късно множеството блокира бул. „Цар Освободител” пред сградата на НС.
Още по темата

Малко преди 20.00 ч. недоволните тръгнаха на шествие до Столичната община, където се стигна и до напрежение. Има сблъсъци. Представители на „Възраждане” се опитаха да свалят знамето на Украйна от сградата на общината със стълба. 

Председателят на партията Костадин Костадинов каза пред Нова тв, че няма да позволи чуждо знаме на чужда страна да бъде поставено върху обществена сграда.

Според протестиращите правителството на Кирил Петков се е провалило в управлението на страната и през последните месеци е отделило повече време на войната в Украйна, отколкото на вътрешните проблеми в България.

От партията на Костадинов изразиха позиция, че Петков трябва да подаде оставка, да има нови избори и след това "Възраждане" да започне да управлява съгласно националните интереси на страната.

"Ако някой си мисли, че тези – сегашните управляващи, като отидат на избори и казват всички тези неща,... жестоко се лъжат. Българският народ ще ги нокаутира, а след това, след това ние ще ги вкараме в затвора, където им е мястото", заяви Костадинов в речта си пред протестиращите пред НС.

Преди това на паметника пред Народното събрание беше окачен голям транспарант с надпис "Те погребаха България", както и друг с призив за оставка на Петков.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


633
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
409
17
 
23
 
! Отговори
А РУСКО ЗНАМЕ - МОЖЕ преди 1 година
СЪРП И ЧУК - МОЖЕ................ РУСОФИЛИТЕ = ПРЕДАТЕЛИ.......
408
10
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Столична община не се грижи за столичани, което й е работата, а се закахърила за украинците. Ми да отиват в Киев и да си весят украински знамена.
407
26
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Копейкин, защо развява руски знамена? Кой му нареди
406
25
 
23
 
! Отговори
Архангела преди 1 година
Трябваше полицията да ги задържи и от там в автобуси и към Русия ...хем те ще са доволни,хем и ние.
405
19
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво!Народът е с вас!
404
13
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добре са направили! Общината българска ли е или украинска? Ах, да забравих - там са нацвъкани пионки на САЩ и Сорос от СДС и ОПГ ГРОБ. Ако от Козяк и наредят и турското знаме ще сложат, вместо българското.
403
24
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На всчки им е ясно колко им е акъла на тези от ***. По-важното е, че липсва информация в цифри - колко са арестувани за неспазване на полицейски разпоредби, колко акта са съставени за нарушаване на обществения ред, по колко им плащат на "възрожденците", в каква валута и т.н.
402
12
 
32
 
! Отговори
БРАВО ВЪЗРАЖДАНЕ! преди 1 година
Точно така! Не му е мястото там на украинското знаме!!!
401
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
ИЗПУСНА ДИМАТА ИНСТИТУЦИЯ
400
3
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
КАКВО КАЗВА КОНСТИТУЦИЯТА И ЗАКОНА????? И АКО НЕ СЕ СПАЗВАТ КОЙ СЛЕДИ ЗАТОВА????? ЯВНО В НАШАТА РОДИНА НЯМА ТАКАВА!!!! АМИ, СЪЗДАЙТЕ Я!А ПРЕЗИДЕНТ ИМА ЛИ ДЪРЖАВАТА???? А ТОЙ , АКО ИМА ТАКЪВ , КАКВИ ЗАДЪЛЖЕНИЯ ИМА???? В НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ ИМА САМО ЧИНОВНИЦИ И ТЕ СЕ ДЪРЖАТ КАТО ТАКИВА - СЛАДКА СЛУЖБА
399
23
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Костя Копейкин - достоен заместник на Болен Сидеров! Една и съща реторика, едни и същи жестове и мимики, едни и същи шпицкоманди, един и същи работодател. Та така де - открийте десетте разлики.
398
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Я, па Я 472 Слагачите като теб ще я предизвикат тази война
397
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украинско знаме да се чете като американско знаме.
396
26
 
18
 
! Отговори
Я, па Я преди 1 година
Русофилите путинисти ако не бъдат спрени и натикани там където им е мястото ще предизвикат гражданска война по заповед на Москва. Русия губи войната в Украйна и ще направи всичко необходимо за да запали и други места, а БГ като страна от НАТО и ЕС е страшно привлекателна за подобна дейност. Редно е ДАНС и Гешев да се вземат в ръце и да въведат ред. А Копейкин си е за съд, за национално предателство. Алоууу правителството, живи ли сте бе, я се размърдайте.
395
8
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какви са тези чужди знамена да се веят над държавни сгради??? Това изобщо е неприемливо и са абсолютно прави гражданите к протестират. Има много др форми на съпричастност и фандъкова да помисли върху това.
394
13
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Радославчо, ще се учудиш колко много сме последователите на Възраждане и колко сме обединени. Ще го видиш на следващите избори:) ще ви е да сме 10..20 човека
393
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Махнете скапаното знаме, ***!! Има процедура дали и как да се сложи на фасадата. Тя не е спазена!! В България вече какво ли се спазва
392
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Махнете скачането знаме, ***!!
391
20
 
17
 
! Отговори
Димитър Благоев преди 1 година
Русофилството е грубо политическо суеверие, умишлено култивирано сред народните маси; политическо знаме, вървенето и воюването под което неизбежно води към предателство и национална катастрофа. Защото русофилите, плувайки безогледно във водите на руската дипломация, неизбежно и фатално правят от България едно сляпо и послушно оръдие в ръцете на руската завоевателна политика на Балканите ( Принос към историята на социализма в България, София, 1976 г.)
390
21
 
11
 
! Отговори
Morski преди 1 година
ВЪЗРАЖДАНЕ, НЕ, НЕ, НЕ, НЕ!

Спонсорирани публикации