"Възраждане" се опитаха да свалят знамето на Украйна от сградата на общината

Протестът блокира движението в центъра на София
Обновена: 11 май 2022 20:48 | 11 май 2022 20:11, Анисия Иванова
633

Снимка: Димитър Кьосемарлиев / Dnes.bg

Протест на партия „Възраждане” блокира движението в центъра на София. Митингът започна в 18 .00 ч., като по-късно множеството блокира бул. „Цар Освободител” пред сградата на НС.
Още по темата

Малко преди 20.00 ч. недоволните тръгнаха на шествие до Столичната община, където се стигна и до напрежение. Има сблъсъци. Представители на „Възраждане” се опитаха да свалят знамето на Украйна от сградата на общината със стълба. 

Председателят на партията Костадин Костадинов каза пред Нова тв, че няма да позволи чуждо знаме на чужда страна да бъде поставено върху обществена сграда.

Според протестиращите правителството на Кирил Петков се е провалило в управлението на страната и през последните месеци е отделило повече време на войната в Украйна, отколкото на вътрешните проблеми в България.

От партията на Костадинов изразиха позиция, че Петков трябва да подаде оставка, да има нови избори и след това "Възраждане" да започне да управлява съгласно националните интереси на страната.

"Ако някой си мисли, че тези – сегашните управляващи, като отидат на избори и казват всички тези неща,... жестоко се лъжат. Българският народ ще ги нокаутира, а след това, след това ние ще ги вкараме в затвора, където им е мястото", заяви Костадинов в речта си пред протестиращите пред НС.

Преди това на паметника пред Народното събрание беше окачен голям транспарант с надпис "Те погребаха България", както и друг с призив за оставка на Петков.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


633
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
389
15
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво Възраждане! Подкрепа!
388
23
 
18
 
! Отговори
Morski преди 1 година
КОПЕЙКИН, ТИ ОТКОГА СТАНА ТОЛКОВА ПАТРИОТИЧЕН КЪМ БЪЛГАРСКИЯ ФЛАГ? НЕ БЕШЕ ОТДАВНА ВРЕМЕТО, В КОЕТО НА ТВОИТЕ МИТИНГИ САМО РУСКИ ЗНАМЕНА СЕ ВЕЕХА! КОПЕЙКИН, ВЗИМАЙ СИ ТРИДЕСЕТТЕ ПРОДАЖНИ КОПЕЙКИ И СЕ ПРЪЖДОСАЙ ДАЛЕЧ В СИБИР, ДАЛЕЧ ОТ РОДИНАТА НА ЛЕВСКИ, БОТЕВ РАКОВСКИ, ДАМЕ.... КОПЕЙКИН, ТИ СИ ЕДНО ДОЛНО ПРЕДАТЕЛСКО АЛЧНО ЗА ВЛАСТ КРАДЛИВО СЪЩЕСТВО! КОПЕЙКИН, ТИ НЕ СИ БЪЛГАРИН, А ПРЕДАТЕЛ!
387
9
 
9
 
! Отговори
Радослав преди 1 година
Как се създава илюзията, че си политик който някой е чувал? Следиш за готвени протести, когато намериш такъв събираш всичките си 10 избирателя, плащаш на няколко джурналя, отиваш на протеста, караш твоите 10 избиратели да застанат най отпред и започваш да даваш интервюта на платените джурналя от името на протестиращите. По този начин дори и политическа *** като копейката създава илюзия, че за него биха гласували повече хора отколкото е родата му! Така правиха и Болен и Курналина и тн.
386
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 467 "Следващият протест трябва да е пред Американското посолство. Там са реално управляващите територията ни." Чудя се защо русофилите се напинят с всички сили да изкарат Радев "американец"? Идеи?
385
12
 
14
 
! Отговори
toti преди 1 година
Време е тоя *** да приберат в ареста и да се разбере,че тая държава не му е бащиния !!Парламентарната етична комисия да до отзове от Българския парламент,защото е СРАМ ЗА ОБЩЕСТВОТО !!!
384
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Следващият протест трябва да е пред Американското посолство. Там са реално управляващите територията ни.
383
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И една дума против украинския народ не казаха на протеста. Нито пък нещо в подкрепа на Русия.
382
13
 
6
 
! Отговори
Радослав преди 1 година
Може ли някой да обясни на копейката и компанията му от руски диверсанти, че решение за слагане на украйнското знаме пред общината се взима от общинските съветници и кмета на даденото населено място, а не от парламента или правителството! Рубладжиите да искат оставката на фъндъка! Ама не я искат защото и тя е руски диверсант
381
0
 
2
 
! Отговори
Истината преди 1 година
До Анонимен..... я изповядваш, за да си присвоиш чувство.............. Глупостта е дар божи, но с него не трябва да се злоупотребява!
380
12
 
7
 
! Отговори
Morski преди 1 година
ВЪЗРАЖДАНЕ, НЕ, НЕ, НЕ, НЕ!
379
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Истината Разбира се. 100%. Всички либерални изтърсаци разсъждават на плоскостта "ако еди какво си, щеше да е еди какво си". Научните фантастики, които болното ти съзнание конфабулира в пропагандните си усилия, не са аргумент. Нито са доказателство в подкрепа на позицията ти. Тази позиция дори не е твоя - тя ти се налага отгоре и ти я изповядваш, за да си присвоиш чувство за морално превъзходство и да се чувстваш като добър човек. Сърби, афганистанци, иракчани, виетнамци - за тях плачеш ли?
378
15
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз не разбирам, привържениците на Възраждане, не виждат ли, че са въздух под налягане. Всячески търсят гласове за следващите избори. Правят се на маймуни вече втора година. Те нямат морал, принципи и идеали, а следват вятъра, за да се харесат. Мислещи хора има ли изобщо в тая държава, а? Чак тъжно ми става вече....
377
13
 
16
 
! Отговори
Истината преди 1 година
ДАНС да пресече паричните потоци, които захранват антибългарскатоа партия ***!
376
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
стига сте говорили глупости в атака остана с волен и жена му а боец се продадоха направителството над 250 000 са привърженици твърди на Възраждане това не ти като Ристо Бойкикиев да събира чужденци да прави митинг , хорато разбират и няма да гласуват за тях
375
11
 
12
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 година
Депутинизацията ще започне от Копейкин и шайката му от ***!
374
12
 
18
 
! Отговори
msm преди 1 година
До Възраждане-Враца - много тъпо сравнение между геноцида, на който е подложена Украйна от фашизирана руССия с териториални имперски амбиции и етническите конфликти в Турция! Въпрос на ценностна система и мироглед е подкрепата към Украйна във всички възможни форми. България е част от общност, изградена на толерантност, човеколюбие, солидарност и взаимна подкрепа. Издигането на украински флаг наред с българския е най-малкото, което тези ценности ни задължават да направим!
373
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
тези така наречени "патриоти" правят панаири за да са сигурни в следващия парламент ..
372
14
 
14
 
! Отговори
Истината преди 1 година
Животинската омраза към украинците демонстрирана от руските роби изобщо не се връзва с техният култ към освободителите на България. Над 50% от състава на армията на руския император е била съставена от етнически украинци. Украинци, а не руснаци са първите стъпили на българския бряг край Свищов. Украинци а не руснаци са войниците от 36-ти Орловски и 35-ти Брянски пехотни полкове били се геройски заедно с българските опълченци на Шипка.
371
12
 
17
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Робите не мразят най-много господарите си. Те мразят най-много свободните и тези, които се борят за свободата си. Мразят ги от дъното на душата си.Украинците са свободни и искат да останат свободни. Нищо друго. Но робите искат те да се предадат на руснаците и да се превърнат в роби. Затова изпитват неистова омраза към украинците! Защото те се борят за своята свобода и не желаят да бъдат руски роби!
370
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
РАДЕВ Е ПЪЛЕН СРАМ И ПОЗОР ЗА БЪЛГАРИЯ!!!ПРЕДАТЕЛ!!!

Спонсорирани публикации