Ще дарим ли по една заплата за Украйна? Българинът масово не желае

Едва 8% са твърдите поддръжници на идеята на Кирил Петков
12 май 2022 17:00, Красимир Ангелов
345
Ще дарим ли по една заплата за Украйна? Българинът масово не желае
Снимка: БГНЕС

Лавина от коментари – къде шеговити, къде сериозни- предизвика призивът на премиера Петков към българите да дарят по една заплата за оръжия за Украйна.

“Изпращането на военна помощ за Украйна изисква политическо, но и обществено единство. В публичното пространство има много крайни мнения по тази тема. Мисля, че е време да обърнем тази обществена енергия в реални действия“, посочва министър-председателят в дните около Великден.

Още по темата
Готов ли е българинът да дари по една заплата за Украйна? Dnes.bg реши да попита своите читатели в традиционната ни анкета, в която гласуваха 4969 души.

Цели 38% от анкетираните отговарят, че категорично нямат никакво намерение да даряват парични средства за Украйна. Други 31% определят идеята на Кирил Петков като глупост и популизъм.

Едва 8% от анкетираните посочват категорично, че трябва да помогнем финансово на Украйна за закупуването на оръжия и боеприпаси.

18% от анкетираните посочват, че биха дарили пари, ако е за спасяване на живот, но не и за закупуване на оръжия. Последните 5% от анкетираните смятат, че това е въпрос, който трябва да се реши на държавно ниво и не е редно премиерът да заема лична позиция.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


345
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
256
0
 
1
 
! Отговори
Азззззз преди 1 година
Слава на русия
255
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато премиерът на държавата каже нещо на народа си и призовава-не,това не е грешка.А и на Кирчо мн му станаха грешките в говоренето.Първо да помогнем на България,понеже не сме цъфнали и вързали,после ще спасяваме Украини.
254
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо се подхваща едно неподходящо изказване, вероятно опит за остроумие или необмислена идея (всеки прави грешки) и се разгръща цяло допитване и проучване.. на нещо което е очевидно необмислено? Чудите се как да докажете колко е лошо да се помага на Украина ли? Не само не е лошо ами е крайно желателно, но не по този начин - понеже заплатата е за да изкараш месеца и няма нужда от допитване за очевидното. Нагнетявате омраза - това е резултатът. Сигурно сте много доволни - умниците се скъсват да пишат.
253
0
 
9
 
! Отговори
ДАЛЕЧНАТА ЗАСТАВА преди 1 година
"Ще дарим ли по една заплата за Украйна? Българинът масово не желае""Лично аз не ,но също няма дадарят съпругата ми,балдъзата ми,тези мои приятели и познати ,с които случайно поговорихме и засегнахме тази информация.Някои направиха контра предложение да ги дарим на възрастни и болни хора в България, като повечето и така правят
252
0
 
3
 
! Отговори
Край преди 1 година
Това беше идеалния референдум. Това е идеалната демокрация. Искаш - даваш не искаш - не давш
251
0
 
4
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 1 година
Пари давам само за жената и децата. Щот са мои. Украинките бих ги дарил с ласки напълно безкористно и от сърце!
250
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз искам да даря ама хиперинфлацията ни пречи...лошото е, че като даряваме на Украйна кешира Зеленски...
249
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Давам две заплати, ама за билет! Кирееее българските деца няма къде да се лекуват... ти ми говориш че на украинските им е кофти на морето. Ти да не си завършил в украйна ??
248
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За Руссия да.... Но за укрофашисти не.....
247
2
 
22
 
! Отговори
Доктор Ху.. преди 1 година
Да се издирят по IP всички които вият по медиите в прослава на "Украину" и са накичили профила си с украинския флаг и да им се удържи не по една а по 2 или 3 заплати. Тези истински подържници на свободата и Украйна със радост ще дарят заплатите си ама не знаят как . Нека държавата ги улесни и им помогне. А останалите.... Нас не ни месете във вашите машинации . Още от началото на тази война НАСТОЯВАМЕ ЗА НЕУТРАЛИТЕТ И НЕНАМЕСА.
246
9
 
1
 
! Отговори
ще даде преди 1 година
друг път. новия българин може само да взима и да краде , не да дава
245
0
 
27
 
! Отговори
Мосю Густав преди 1 година
Нагло и обидно от страна на управляващите. Жива подигравка с българина, който и без война едва свързва двата края.
244
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Една заплата за Украйна - тази на ръка или тази на която съм осигурен? Този пезевенк и неговата Асена Василевска още не са оправили законите в България тръгнал да мисли за другите, които идват с G-class Mercedes тунингован и отсядат на държавна сметка в 4-звезден хотел! Когато заплатата на ръка и тази на която съм застрахован са еднакви, може да се опитам да разбера за какво става еъпрос! Предатели!
243
0
 
29
 
! Отговори
А преди 1 година
Това си е рекет.Киро кривата уста да дарява.Тука дойдоха най богатите урки да иска от тях.Продават си скъпите джипки и така.
242
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
аз едвам връзвам двата края, ко да ви даря един бидон кисело зеле и няколко миналогодишни картофа. Па и гледам цяло лято на моренцето ще висят, докато аз се счупвам от работа
241
1
 
27
 
! Отговори
Обедини се народ преди 1 година
Твърдо не давам ами по-скоро да ги отпращаме
240
0
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Кире и Асен се надуха от комисионни в офшорните държавинека те дават
239
2
 
28
 
! Отговори
пецата преди 1 година
за Русия бих пратил, защото знам че само тя стои между технологичното робство, джендъризма и плана на шваб за "свободния човек" тоест да ни оставят без собственост
238
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И какво ще яде българинът като си даде 1000 левовата заплата на бедните бежанци с джиповете, обитаващи безплатно 5 звездни хотели.Малко се стопли и вече се излежават по плажовете.
237
0
 
24
 
! Отговори
грозно е дори някой преди 1 година
да си го помисли,а камо ли да иска!!!заплата?хората на заплати не могат и не биха могли да се разделят със нея поради страшни икономически проблеми.а тези които евентуално биха се разделили,аз бих определил като абсолютни идииииотиии! тези пари НИКОГА не биха стигнали до украинците! българите са известни със събиране на помощи,които НИКОГА не стигат до получателя!или ако стигне нещо,ще е нещо без никаква стойност!