Ще дарим ли по една заплата за Украйна? Българинът масово не желае

Едва 8% са твърдите поддръжници на идеята на Кирил Петков
12 май 2022 17:00, Красимир Ангелов
345
Ще дарим ли по една заплата за Украйна? Българинът масово не желае
Снимка: БГНЕС

Лавина от коментари – къде шеговити, къде сериозни- предизвика призивът на премиера Петков към българите да дарят по една заплата за оръжия за Украйна.

“Изпращането на военна помощ за Украйна изисква политическо, но и обществено единство. В публичното пространство има много крайни мнения по тази тема. Мисля, че е време да обърнем тази обществена енергия в реални действия“, посочва министър-председателят в дните около Великден.

Още по темата
Готов ли е българинът да дари по една заплата за Украйна? Dnes.bg реши да попита своите читатели в традиционната ни анкета, в която гласуваха 4969 души.

Цели 38% от анкетираните отговарят, че категорично нямат никакво намерение да даряват парични средства за Украйна. Други 31% определят идеята на Кирил Петков като глупост и популизъм.

Едва 8% от анкетираните посочват категорично, че трябва да помогнем финансово на Украйна за закупуването на оръжия и боеприпаси.

18% от анкетираните посочват, че биха дарили пари, ако е за спасяване на живот, но не и за закупуване на оръжия. Последните 5% от анкетираните смятат, че това е въпрос, който трябва да се реши на държавно ниво и не е редно премиерът да заема лична позиция.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


345
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
216
2
 
18
 
! Отговори
бай работник преди 2 години
Мисля че за даренията за Окрайна трябва да се грижи "Възраждане". Те ще им сипят щедро в канчето!
215
2
 
1
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 2 години
До ЩЕ ДАРЯВАМ ПАРИ .... има сметки на зсу, има на посолството, тва тука е плява по медиите и шизаци дето за парче пица кликат "Радикални" коментари цел ден.
214
1
 
7
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 2 години
До просто_Киро киро ако го инструктираха в САЩ, до сега да е минало и заминало. проблема е че я окъкаха до толко че нато и ес ни теглат на кантара, а като спрат субсидиите ше спре и влака с рублите, що султана иска да води война и да тръска васалите, а не да храни читалища и назначени всичколози.
213
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
da im darite chudotvorna srebarna ikonka, moje da pomognete po-dobre.
212
1
 
19
 
! Отговори
просто_Киро преди 2 години
Вчера в Хамерика ме инструктираха и набиха канчето,да не бъда толкова строг с раята че ше намрази Висшата раса от крайна още повече. И да им направя отстъпка от 20 стотинки на литър бензин ако слушкат и зареждат до 50 литра на месец. Хехехе ще сушкат..ами къде ще идат робите!
211
19
 
3
 
! Отговори
ЩЕ ДАРЯВАМ ПАРИ .... преди 2 години
...САМО ПО СМЕТКА В ПОСОЛСТВОТО НА УКРАЙНА!!! /...на нашичките русофилни далавераджий им немам никакво доверие.../
210
0
 
4
 
! Отговори
Мишо Бирата преди 2 години
До Евала швепс тя жена ти затва се гняса с комшията, що ти тръкаяш украинки :) тръкаяш пвцта славянка на 2.50 трите литра и не си го виждал станал от 87ма, кога ти се е усмихнала отрядната председателка
209
3
 
7
 
! Отговори
Евала швепс преди 2 години
Аз бих ударил една пaтka на няколко украинки. Чак па заплата??? Амиии не! А и ти заплатата ми , като видят колко е най-много те д ами дадат пари. Благодаря ти Киро , Благодаря ти радеффф, че ме върнахте в младостта ми, когато цените скачаха ежеминутно. Чувствам се страхотно.
208
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Яжте ми ** ти не смееш да се озъбиш в магазина като ти кажат че немат да ти върнат, ще храниш. ше улучиш на некоя ветеранка от азов и после немое те събереме да те изпратиме, клес. тва не са сервитутките по бистра и капанчета, сешлисе
207
0
 
13
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Импийчмънт на Просто Киро и квачките Лена и Калинка :)))
206
1
 
0
 
! Отговори
Шизо, легай. преди 2 години
читалището, разкарайте поддържащия че пак е пиян на работа
205
1
 
9
 
! Отговори
бай работник преди 2 години
40 кинта са ми идеални на ден,няма да бачкам и ще си пия бирата на сянка всеки ден. Повече не искам ,не съм алчен стигат ми!
204
2
 
8
 
! Отговори
Яжте ми хуя преди 2 години
Ще подаря на украинците не една заплата, а едно прясно издрано л.@йно!Боко Тиквата Бай Х.***, Корнелата, MyHчо, Киро, Асенката(и т,ъпкача му Спецо), Лореалите, (мут)Рашков с 12-keHефа, генерал Наско, Бойкикев, Мутрьо Мутрев от с.Мутриндол, Бабикяна, Минекяна, хаджиГЕЯ, серГЕЯ, Мая Общата, Шкембето, Джамбазката, да не се стискат, ами да си отворят кесиите и да направят по едно дарение за укрите!
203
0
 
0
 
! Отговори
Гьорчо Чеплиев преди 2 години
До Анонимен 249 така как ми се тръшкаш за 20 лева на 1000 поста или там ква е тарифата, веднага ти казвам какво ше ядеш в най скоро време.
202
4
 
0
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 2 години
васко кръпката не е спрел да дарява, наще ще го изкарат голем проблем. така е от команяс да свърши работа ше ти изкара половината клатичепци по телевизора да ти обяснят кое как не се прави.
201
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И като си дам заплатата на някакви измислени мови, какво ще ям цял месец? Че имам сметки, не се намирам на Свети Влас в луксозен хотел без да дам и стотинка. А? А?
200
0
 
18
 
! Отговори
стефчо преди 2 години
Искам и аз да намеря такъв Украински начин,да ми дават на мен. Не аз да давам все!
199
2
 
1
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 2 години
До Анонимен 240 целта е да мине през яндекс ботовете да могат от инвестор да се отчетат в посолството за свършена работа в отдел "пропаганда и агитация". пущи си един нетстат, ше ти стане ясно
198
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А защо просто хората от западна Украйна не се погрижат за тези от източна? Какво са ревнали все едно в цяла Украйна са закъсали? Или просто са егоисти и не искат да помогнат на своите?
197
1
 
6
 
! Отговори
ДА 239... преди 2 години
А , ти на Кире дупе ше дадеш ли ....като те гледаме колко си измъчен ха,ха,хааа и нещастен!