Ще дарим ли по една заплата за Украйна? Българинът масово не желае

Едва 8% са твърдите поддръжници на идеята на Кирил Петков
12 май 2022 17:00, Красимир Ангелов
345
Ще дарим ли по една заплата за Украйна? Българинът масово не желае
Снимка: БГНЕС

Лавина от коментари – къде шеговити, къде сериозни- предизвика призивът на премиера Петков към българите да дарят по една заплата за оръжия за Украйна.

“Изпращането на военна помощ за Украйна изисква политическо, но и обществено единство. В публичното пространство има много крайни мнения по тази тема. Мисля, че е време да обърнем тази обществена енергия в реални действия“, посочва министър-председателят в дните около Великден.

Още по темата
Готов ли е българинът да дари по една заплата за Украйна? Dnes.bg реши да попита своите читатели в традиционната ни анкета, в която гласуваха 4969 души.

Цели 38% от анкетираните отговарят, че категорично нямат никакво намерение да даряват парични средства за Украйна. Други 31% определят идеята на Кирил Петков като глупост и популизъм.

Едва 8% от анкетираните посочват категорично, че трябва да помогнем финансово на Украйна за закупуването на оръжия и боеприпаси.

18% от анкетираните посочват, че биха дарили пари, ако е за спасяване на живот, но не и за закупуване на оръжия. Последните 5% от анкетираните смятат, че това е въпрос, който трябва да се реши на държавно ниво и не е редно премиерът да заема лична позиция.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


345
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
236
2
 
30
 
! Отговори
СССР преди 2 години
Добър вечер на всички. Много моля напишете е гугал следният текст : МНЕНИЕТО НА ЕДНА УКРАИНКА ЗА БЪЛГАРИЯ. Изглеждаше видеото. После ги защитавате тези нацисти.
235
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нямам думи - отврат!
234
0
 
47
 
! Отговори
Аз преди 2 години
Идете на Слънчака да ги видите как пазаруват в магазините. Сьомгата и сиренето от 52 лв свършват ден след зареждането. На тях ли да дарявам? Цяла година събирам за 5 дена на бунгало на северното черноморие. А, казах ли ви, че карам кола на 26 години?
233
12
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ДА .
232
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От два месеца паса киселок, защото дарявам всички мои доходи на украинските ни братя и сестри.
231
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами като им видиш джиповете на горките бежанци , Някои даже изнасят милион евра и ги ловят на румънската граница. как да не им дариш даже две заплати. Да не ми реват ами да си продават колите и да плащат масрафа.
230
0
 
40
 
! Отговори
Спец преди 2 години
Какви заплати, какви 5 лева? на нас кой ще ни дари по една заплата, защото имаме по голяма нужда от украинцие!
229
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
гледах украинките с децата си-свежи,румени,хубави,с хубави нови дрехи и маратонки,после погледнах българите по улицата-неподстригани,повяхнали,с дрехи втора употреба като ошмулени ...чак ме е жал.хората бягащи от войната в пъти по-добре изглеждащи от нас.
228
0
 
30
 
! Отговори
Аре бе преди 2 години
Дали ще се намери поне един ***,който ще си дари заплатата? Бас ловя,че дори простия Кирчо и Кокорчо също няма да си дарят заплатата! А ако все пак има някой много солидарен са Украйна и си дари заплатата, нека да го снимат и да го показват като "*** на България"!
227
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Заглавието звучи така все едно българите са длъжни да си даряват заплатите на урките. Нищо не им дължим и между другото урските нацисти нямат нищо общо с онези немските.
226
0
 
16
 
! Отговори
fact преди 2 години
кое?мръсните врастници третарат собствените си хара по-долу от ***. карат ги да работата за коричка хлеб, сега да го дариме?ВОЙНА!?
225
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябва да даряваме заплатите . И да си свирукаме одата на радостта даже . Дайте да дадете, тъй да се каже.
224
1
 
23
 
! Отговори
Мунчо преди 2 години
Не е вярно........Българинът иска да дари не една, ами по три заплати ........ама няма пари.....
223
0
 
17
 
! Отговори
БЪЛГАРИНА Е БЕДЕН преди 2 години
БЪЛГАРИНА Е БЕДЕН, НО ИМА СЪРЦЕ ЗА СТРАДАЩИТЕ. ПОМАГАМЕ С КАКВОТО МОЖЕМ. ЗАПЛАТА ДА ДАДЕШ ОБАЧЕ ЗА 1 СЕМЕЙСТВО Е ДОСТА ТЕЖКО.
222
0
 
45
 
! Отговори
Ми то ние и без това преди 2 години
даваме чрез държавния бюджет за помощи, пи това без да ни питат. А тези пари идват от данъците ни. Колко още ще ни рекетирате?
221
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След една седмица прекарана в Перник, украинските бежанци, помолиха за хуманитарен коридор до Мариупол.
220
0
 
44
 
! Отговори
Не желая, но преди 2 години
с удоволствие ще отделям 10% от заплатата си всеки месец, за да подпомогна бежанците да се върнат оттам, откъдето са дошли. Не само украинците, а ВСИЧКИ. Не искам България да се превръща в бежански лагер и да изхранваме нашественици, а в същото време част от българите да живеят като улични кучета и да умират в мизерия.
219
4
 
31
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 2 години
Това събиране на заплати за държава, която не е нито в Нато нито в ЕС и воюва срещу най-братската ни държава Русия много прилича на мятането на хилядарки от балконите което практикуват нашите по-възрастни сънароднички. По десет бона, по пет бона, мятат на непознати под терасата.
218
2
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И 1 ст. не бих дал за тази измислена държава и укронац.изма. САЩ и Великобритания създават проблемите, а после нагло искат ние да плащаме сметката за нацисткия им експеримент в братоубийствената война на православни и славяни. Няма украински, покрайнински, пограничен или всякакъв подобен етнос или народ, само защото е останал извън границите на Русия в исторически план. Това са полски измислици, впоследствие подети от Хабсбургската империя.
217
0
 
39
 
! Отговори
от село преди 2 години
Нито стотинка ,днес бях в супермаркет и ми се прииска да съм бежанец украйнец,Киро ако иска и жена си да прати на Зеленски ,но от народа вече нито лев.