Българинът Димитър Бурлаков е освободен от руски плен

Той ще бъде лекуван в "Пирогов"
27 май 2022 09:46, Нели Христова
136
Българинът Димитър Бурлаков е освободен от руски плен
Снимка: Facebook

Капитан Димитър Бурлаков, който беше пленен от руските военни, а в последствие разменен, вече си е в България, съобщи Би Ти Ви.

Бесарабският българин и брат на бившата шефка на Агенцията за българите в чужбина Райна Манджукова оцеля по чудо, след като хеликоптер МИ-8 на украинската армия беше свален при ракетни удари над Мариупол.

След зловещата новина, че е загинал, а след това, че е жив, но в плен в Крим, на Велики четвъртък семейството разбира, че Димитър е освободен и се намира в Запорожие.

Въпреки щастливата новина фамилията използва всичките си контакти в усилията Димитър да бъде разменен.

"Вчера беше най-тежкият ден за мен, защото сестра ми пътува да го посрещне, а аз нямаше какво да направя и просто чаках. Той наистина е роден под щастлива звезда. Откакто се оказа че е жив - оттам нататък късмета беше с него", каза Манджукова.

Докторите в "Пирогов" сами са предложили да го лекуват. А пък украинската страна е държала да има гаранции, че когато той бъде прибран у нас, ще бъде лекуван, разказа тя.

Сега още един мъж трябва да се прибере от Украйна - Иван Пепеляшков. Той е в много по-тежко състояние от брат ни. Историята му е подобна - също е паднал с хеликоптер, но след това е взет за военнопленник и е бил жестоко измъчван, разказаха Манджукова и сестра й Наталия Лулчева пред Би Ти Ви.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До БългаринБелото май не ти е стигнало, че си почнал да изтрещяваш. Купувай си по-голяма доза, може и съвсем да изтрещиш тогава.
49
9
 
5
 
! Отговори
Империя на злото преди 1 година
До 55. Нещо си се объркал яко. Ама така е, когато си зомбиран путинист.
48
3
 
5
 
! Отговори
Бау преди 1 година
До Анонимен 43!Сестра му разказа по телевизиите, но не следите редовно! Има и клип от кримската болница при руснаците, но там е в зависимост! На госпожа Манджукова защо да не вярваме? Ако пък е обстрелвал руснаците и те са го пощадили, значи са големи хуманисти! Не е пилот, а нещо като балансьор - кондуктор....
47
8
 
17
 
! Отговори
до 51 преди 1 година
И какъв герой е това? Наемник.
46
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руснаците са в пъти по човечни от укрите които се държат каъо животни
45
2
 
7
 
! Отговори
До 51Българин преди 1 година
Изглежда , че си предозирал тази сутрин ! Сигурно те е напуснал втория ти мъж от Афганистан
44
14
 
14
 
! Отговори
Валерiй Береза преди 1 година
Според руSSките тр0л0ве всеки, който защитава Родината, Дома и Семейството си от руSSките варвари, е "на цист"!
43
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе какво ми дреме на мене за някакъв безмозъчен воювал за укрофашистите. Па не са го хванали Кадировците сега вече да го няма
42
21
 
13
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Поклон пред героя! И бързо възстановяване! Този човек се сражава и за нас, за Свободна Европа - за да не ни налазят ор ки те на товарищ *** с уродливите си североазиатски предложения за жизнь!
41
4
 
27
 
! Отговори
Бгг преди 1 година
"Докторите в "Пирогов" сами са предложили да го лекуват" - дай Боже на всички нуждаещи се от лечение, докторите сами да предлагат да ги лекуват в болници. Ама от опит знам ,че нещо не е така.
40
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Къде мога да гледам предаването с Димитър Бурлаков?
39
13
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Народеее!!!! "Какви ги търси да се бие на страната на нацистите?" Нещо се обърка. Той се е бил на страната на Украйна, не на страната на русНАЦИте.
38
4
 
4
 
! Отговори
До 40 преди 1 година
Извинявай, насочил съм отговора към грешен човек, защото трият коментари. Беше насочен към русофила.
37
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Мдааа "А така, Русначетата измъчват Българи. Ето ви *** долни колко ви обичат господарите ви." Че то те това гоправеха и 44та година, преди това го правеха в Македония чрез сръбските им слуги отново. Това никога не е спирало и не защото ние сме нещо специално, те руските сатрапи така си действат. Има и далеч по-пострадали народи от нашия, ние поне сме (сравнително) далече.
36
17
 
12
 
! Отговори
Хаха преди 1 година
До Народеее!!!! 43, Ти откъде знаеш че са нацисти ?Руското посолство и Путин ли ти казаха ?Малограмотниците в България трябва да ви се отнемат определени права в държавата
35
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За какъв плен иде реч такива нали ги евакуират.
34
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Бау 39, Ти там ли беше че знаеш какво са правили ?Май от Руското посолство ви плащат за да пишете глупости по форумите, време е да ви изгонят всичките маймуни от тази сграда и без това ви е много голяма за 10-те дипломата които трябва да останат
33
11
 
12
 
! Отговори
Народеее!!!! преди 1 година
Какви ги търси да се бие на страната на нацистите?Да благодари на Господ че е останал жив!
32
4
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
оооооооооооооо от кого е статията,ясно писана от амер.посолство в бг
31
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До 33 Нацията ми не е Руската федерация, че да съм и се клел във вярност, твоята не я знам коя е а и не ме интересува, стига да си вдигнеш чуковете и да се изнесеш натам.