Украинците недоволни в Елхово, храната била лоша

Според тях организацията не е добра
147
Украинците недоволни в Елхово, храната била лоша
Снимка: БГНЕС

Украинските бежанци, които са настанени във временния център в Елхово, сигнализираха, че има проблем с храната за децата и водата.

Някои се оплакаха, че са на студено и гладуват и организацията не е добра. Други заявиха, че искат да са в стаи с прозорци и не ги интересува луксът или морето.

Бежанците са категорични, че нямат нужда от лукс, но да има храна, топла вода и прозорци. И няма проблем и сами могат да измият местата, където ще ги настанят.

550 украински бежанци бяха приети във временния лагер за 72 часа.

Мариана Тошева от Агенцията за бежанците обясни, че има вариант и БДЖ отново да се включи при разселване на бежанците.

„Тук е буферна зона и не е желателно повече от 72 часа да са хората по обективни обстоятелства. Снощи на една от възрастните жени й е прилошало и е дошла и линейка. Диабетно болни има,  семейство слепи хора, така че това. В 8 ч. ще има закуска след това Българският червен кръст ще донесе пакетът храна за деня“, каза тя пред bTV.

Предвижда се от буферния център да тръгнат бежанци към базите, но не се знае колко ще са.

Майки казаха, че някои от децата са си легнали гладни. А от закуската, която дойде към 9 часа, бежанците не бяха доволни. Те споделиха, че няма чай и вода, а само сух хляб, което не е добре за децата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още по темата: бежанциЕлхово
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
0
 
21
 
! Отговори
Lina преди 2 години
Няма проблем - сега тръгват към Старозагорски минерални бани, а там е като Велинград преди 10г - ще си изкарат лятото на минералните басейни . Много е хубава водата там, отдавна не съм ходила, сигурно 7 г. Ама заета съм да работя малко.
87
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Който ги ожалва - да си прибира вкъщи да ги храни. На мисирките и тр о ловете не им ли плащат вече, че имат такова вяло участие по подобни теми? Айде де, на есен какво ще правите? Сега трупайте комисионки, че да има за газ.
86
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
У нас половината пенсионери живеят с 400 лева на месец, от които като си платят тока, водата и телефона им остават около 200.00 лв. Ако трябва да плащат лекарства трябва да не ядат изобщо. И тези хора цял живот са внасяли в бюджета на тази държава. Те какво да кажат? За тях статия, продажни мисироци, няма ли да напишете? Учителка - със 370.00 лв. пенсия!!! Тръгнали да пишат поръчкови материалчета за разни чужденци дошли отвън с претенции! Аман и от вас, и от тях!
85
0
 
7
 
! Отговори
Аз преди 2 години
Мхм, усвои 5 милиона евро, европари.
84
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен На Тиквата, на кой друг... " Даде " 5 милиона евро за изграждането и се биеше в гърдите, че сме готови за бежанската вълна от Сирия.
83
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украински тарикати ще подават чалъми на български чиновници, докато се усвояват едни европейски пари.
82
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
като не им харесва да си заминават
81
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аман от тези търтеи! Вън от България! Нашите родители си броят стотинките,тези ще ги храним и настаняваме по хотели
80
15
 
3
 
! Отговори
До82 преди 2 години
Това не е вярно навсякъде им се унищожава инфраструктурата Русия е готова да ги нападне и от Приднестровието и от всякъде затова голяма част от украинската армия стои й не помага във Донбас !Русия може да нахлуе и от към Белорус и със десант м/у Одеса и Молдова ,е виж Лвов на какво го направиха !
79
7
 
3
 
! Отговори
Румен преди 2 години
По силно трябва да се бият с агресора. Не да хленчат. Руснака това и чака , да си оставят домовете.
78
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да ги евакуира е в Сибир в някой трудов лагер. Там условията били по добри, според осведоми
77
10
 
1
 
! Отговори
Фургон без сянка ! преди 2 години
Ние искаме те като бежанци да приемат всичко ,но ако приемем ,че те се бият заради нас ТЕ пък имат правото да са по -взискателни към условията и показват заслужена гордост !Ясно е че БГ е бедна не е ясно какво отпуска ЕС --ако отпуска достатъчно и постоянно могат да са във хотели 5 звезди и да не е 5 има и др мн.по -добри места отколкото плац на жегата със фургони ограден със тел във Дивотино ! Всеки от нас има мнение, но не знаем точно кой и колко плаща !
76
2
 
17
 
! Отговори
... преди 2 години
И друго да попитам. В момента се бият само в най- източната част на страната. От Киев на запад и пиратка на е гръмвала, а това половината държава. Що не си седят на сигурно там и чак, когато ги подпукат тогава да бягат?
75
8
 
4
 
! Отговори
Фургон без сянка ! преди 2 години
И без климатик и без вода и тоалетна във него ---става за бегълци от джунглата или за по --млади и здрави затворници ! Явно украинците имат по-големи възможности и не са готови да бъдат ,,клети бежанци,, Доколкото им схващам теорията е ,че Европа плаща ,а тука ги посрещат зле или поне НЕ за парите които отпускат от ЕС ! Отделно те се чувстват като че се бият за Европа и са горди и си искат заслугите и всичко да е ОК ,а не точно като при близко-източни бежанци !Въпрос на гледна точка .
74
2
 
3
 
! Отговори
Тенгри Кан преди 2 години
Укърът не е като дунавският българин. Той не трае лошо отношение на държавата към него, а българина, не само че трае, но и се спасява поединично. Идеяята тука е укърите да се побългарят по нашему, т.е. да се разбие монолитното им единство и да започнат да се спасяват поединично или на малки групи. Така, държавата няма д аноси отговорност за тях и ще отчете, обаче успех с настаняването и социалзиирането на бежанците към българската действителност под Дунав, където "секса е без рокендрол и на сухо
73
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украинците сега разбират как се живее в ЕС и НАТО и нещо почват да се съмняват.
72
2
 
27
 
! Отговори
... преди 2 години
И аз се оплаквам от качеството на храната, която ми продават по магазините без оглед на цената, ама не ме пишете по новините. А как може да им е студено като навън е 30 градуса не знам и на всичкото отгоре идват от далеч по- хладна страна. Да се връщат тогава на топло и приятно в Украйна, да ядат храна по УДС и да не ни занимават със себе си повече. Ама то, какъвто президента, такъв и пролетариата. Дай им да мрънкат
71
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аман от кръчмарски сметки и типично по нашенски гледането в чуждата паница..дори и на бежанеца - ам защо на него ..ам защо на хотел ..в лагер..защо пари храна и "грижи" за тях - ам не за мен..ам аз колко получавам...Запитайте се защо държавата ние на това дередже..въпреки и европейски програми и пари и фондове- защо "живеем" така..защо получаваме такива заплати/пенсии..и "КОЙ" и т.н Запитайте се и ако намерите отговора ще разберете и защо - тия "ОСВОБОДЕНИ" жени и деца бягат от "ОСВОБОДИТЕЛЯ"
70
1
 
14
 
! Отговори
Пешо преди 2 години
Случая по номер 58 не е прецедент и изолиран. Пускането на т.нар. "бежанци" по този начин вв страната бе голяма грешка. Създаде се обективна предпоставка пипалата на украинската мафия да се разпрострят най-вече по Черноморието. Вече усетиха че сме слаби и ще ни подпукат - няма власт , няма полиция и т.н. Само ще си спомняме с умиление времената на нашите родни мутри...
69
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Почнахте ли да Го ядете "по украинцки" скъпи сънародници??? Не ме гльодайте умно българи! :))) пустата ви простотия и пустата ви лакомия..бг-***, бг-глава затрива. Хаккк Ви е! :)))))))))))