Нападнатият лекар в Самоков: Нахвърлиха се върху нас, обмислям да напусна

Съпругата на починалия мъж заяви, че ще съди лекарите
Обновена: 5 юни 2022 09:48 | 5 юни 2022 09:45, Елка Василева
173
Нападнатият лекар в Самоков: Нахвърлиха се върху нас, обмислям да напусна
Кадър: Нова тв

Нападение срещу лекар беше извършено в спешния център в Самоков. В събота вечерта петима мъже са нахлули в болницата, за да се саморазправят с медици.

Още по темата
“Става дума за нападение над лекар, който е бил ударен по главата, гърба и гърдите. Нападнати са още една фелдшерка и две други мед. сестри”, разказа д-р Ивелина Трендафилова, началник на "Спешна помощ" в Самоков.

Пред Нова тв нападнатият лекар разказа, че пациентът е бил докаран около 17:30 ч. в събота. Той е бил в тежко състояние и с придружаващо заболяване - диабет.

“Заедно с още двама лекари от болницата в Самоков направихме всичко, за да го спасим.  Пациентът се влошаваше прогресивно. След около двучасови усилия да го спасим, нахлу една тълпа, близки на пациента. Нахвърлиха се върху нас. Наложи се да се барикадираме в едно друго помещение. Обмислям да напусна, но в момента съм в емоционално състояние”, разказа за нападението д-р Любомир Ал-Хакак.

Началникът на "Спешна помощ" обясни, че пациентът е пристигнал с личен транспорт. За него не е била търсена предварителна медицинска помощ.

“Често се случва да има такова отношение към лекари в Самоков. Но такова физическо нападение досега сме нямали. Това са проблемите, които ескалират поради пробойните в самата система”, заяви д-р Трендафилова.
    
Близките на мъжа са искали той да бъде транспортиран в София, но състоянието му не е позволявало това. Медиците са реанимирали пациента, но не успели. Дежурният лекар се е опитал да обясни ситуацията на близките, но това е предизвиквало недоволство и агресия.

Целият дежурен екип се е заключил в съседно помещение, залостил е врата с мебели. През това време близките на починалия мъж са щурмували помещението.

До пристигането на полицията Самоков е останал без спешна помощ. Органите на реда са разпръснали събралите се.

Тялото на 53-годишният мъж ще бъде откарано в София за аутопсия.

Двама души са отведени в полицията заради нападението над медицински екип в Самоков снощи. Полицията продължава да издирва още участници в инцидента.

Съпругата на починалия мъж от Самоков заяви, че ще съди лекарите.

По думите на лекарите, след като близките на пациента Борислав Петров са разбрали за смъртта му, са нахлули в болницата и са ги пребили. Съпругата на починалия мъж - Маргарита Петрова, отрече това да е вярно.

“Започнаха да ни бутат и да ни гонят, за да излезем навън. В един момент нямаше никой при него. Той остана сам с апаратурата. Никакво внимание не му обърнаха в “Бърза помощ”. Поисках да го закараме в София - не ни дадоха”, разказа Маргарита.

Жената заяви, че синовете й нямат общо с побоя, тъй като те самите не са били в добро физическо състояние, след като научили за смъртта на баща им.

“Нападението беше от мен, не от синовете ми. Аз хванаха доктора да го бия, а той се затвори в стаята”, заяви жената.

Петрова обяви думите на лекарите, че съпругът й имал придружаващи заболявания, за “лъжа” и каза, че ще ги съди.

Двамата й синове са задържани. Според една от снахите на Маргарита Петрова обаче няма причина за това.  “Няма за какво да е задържан съпругът ми. Нямаше бой, само паника. Това е някаква грешка”, каза жената. “Не са удряли докторите, те само попитаха какво става вътре”, поясни тя и отрече да са чупили апаратура.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


173
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
2
 
26
 
! Отговори
Помощ преди 2 години
Да се спре безплатната медицинска помощ на ромите без здравни осигуровки и да си плащат ражданията и другите услуги.9
33
2
 
14
 
! Отговори
Дядо Стефчо преди 2 години
Случаен минувач, аз уважавам лекарската професия. Ти също. Аз лично не бих работил нещо при положение ще не получавам уважение за труда си. Предполагам и ти. Мисля че всички знаем къде е проблема? Тоя етнос трябва да бъде контролиран жестоко.
32
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
'тежко неграмотни и необразовани индивиди, които нямат никакъв принос в здравноосигурителната система на страната' ---- първо ме лекувай, после ще видиш кинти, тарикат измамнико!
31
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хора ,които никога не са ходили на училище са били лекар,защото не е възкресил техен роднина.На такива хора нищо не може да бъде обяснено.Те имат винаги своя версия,в която някой друг е виновен за неглижирането на здравното им състояние .
30
2
 
14
 
! Отговори
:) преди 2 години
Министъра на вътрешните работи какво да кажем за него. Ако основното му занимание не беше алкохола. Може би щеше да вземе мерки. Сега е взел мерки ама те са по 50 и по 100 грама. Да си сипва.
29
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лекарите, когато и да ги набиеш, все има за какво.
28
23
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добър екшън е било. Дали лекарите са си взели поука, че трябва да се отнасят човешки към пациентите си или ще трябва още бой?
27
1
 
27
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 години
Дядо Стефчо, хайде да поговорим и за спешната помощ. Хора не достигат. Непрекъснато трябва да си напрегнат, не знаеш откъде ще ти звъннат. Заплатите не са кой знае какви. А и не всичко е пари - трябва да даваш денонощни дежурства, да си добър лекар, защото когато човек умира, просто трябва да вземеш бързо правилно решение. И когато скачат и да те бият - е това вече прелива чашата. Ами все по-трудно ще се намират хора за Бърза помощ!
26
2
 
17
 
! Отговори
Totenkopf преди 2 години
Като нямат доверие в лекарите, защо не са го завели на знахари и баячки ахахах, това е бантустана все по често такива новини ще четем, прокурорите спят сладък сън
25
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лекарите нехаят за здравето на хората
24
0
 
24
 
! Отговори
аз преди 2 години
Докторе напускай след като няма кой да те защити. Срамота е група небългари да властват нощно време в спешното.
23
2
 
23
 
! Отговори
Дядо Стефчо преди 2 години
Тея са оставили града и околията без спешна помощ. Ако някой човек е имал нужда. Не е имало как да получи такава. Ако имахме управляващи, за съжаление нямаме, тези побойници щяха да бъдат строго наказани. Но понеже влстта ни е съставена от меки китки. Няма да направят нищо. За да поущрят бъдещи такива изцепки на ромите.
22
2
 
23
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 години
Ако ги погледнете..., мнозина от тях са без зъби, нямат пари за зъболекари. Медицинската помощ за повечето е лукс. Да не говорим, че са и необразовани. Така че е нормално да са настроени враждебно към медицинския персонал. Мислят, че след като са им дошли на краката, трябва всичко да излекуват. Ами някой път не може да се помогне, просто човекът е в тежко състояние, умира си и толкоз!
21
1
 
25
 
! Отговори
Доктор Дре преди 2 години
Войната между лекари и пациенти продължава.Кой прав кой крив не се знае.Идва времето когато ще се лекуваме при врачки и баячки,както е било преди 2-3 века.
20
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На пациентите или нищо им няма или късно идват!!!
19
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не вярвам на повечето лекари в държавните болници! Те лъжат. Не си ли плати пациента (близките му), не му обръщат никакво внимание. Това е варварство. Едва ли са направили всичко възможно. Не съм за саморазправа, но това е следствие от отчаянието и безпомощността на жената да види как съпругът й си отива пред очите й, без да получи адекватна помощ от медиците...Ами напускайте, като не ви е грижа за пациентите, няма да липсвате, лъжци!
18
0
 
32
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 години
В района на Самоков живеят около 6 000 ***. Те нямат работа, сиреч по цял ден си чоплят носа и нищо не правят. Да, ама гладен стомах мирен не стои, както казва народната поговорка. Трябва да се дъвче и да се гълта. Единственото, което могат да правят, е да секат рилската гора и да изнасят трупите с каруци и коне. После ги продават на прекупвачи на дървесина, с получените пари си купуват хляб, евтин салам и задължително алкохол. След като се напият, почват да се бият, но това е друга тема.
17
7
 
18
 
! Отговори
Майната ви преди 2 години
Напускай докато си още жив.Знаеме какво е здравеопазването в БГ.За 30г.колко народ си заминаха заради лекарски грешки,некадърност и безразличие към болни хора които се нуждаят от спешна помощ.
16
0
 
14
 
! Отговори
Джурналяга преди 2 години
Защото сме на 112 място ..затова ..
15
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Естествено, че докторите никога не са виновни и винаги причината за смъртта е тежкото състояние на клиента.