Автобусите Русе-Щръклево - без климатик, грешни билети

Наш читател изпрати сигнал до платформата Helpbook
22 юни 2022 08:00, Анисия Иванова
13
Автобусите Русе-Щръклево - без климатик, грешни билети
Снимка: БГНЕС

На кошмарно пътуване ежедневно са подложени пътниците, които пътуват между русенските села според сигнал, изпратен в платформата на Helpbook.info.

"Този сигнал е свързан с обществения превоз на пътници по линията Русе - Щръклево от областната транспортна схема на Област Русе от квотата на Община Русе.

Пиша Ви във връзка с това, че от няколко месеца фирмата превозвач постоянно нарушава утвърденото маршрутно разписание с часове на тръгване от гр. Русе и от с. Щръклево. Също така някои от автобусите не разполагат нито с прозорци, нито с климатик и пътуването в най-топлите часове от деня е кошмарно. Друг проблем е грешно издадените билети според маршрута на пътуване, грешни дати, грешни часове, отказ от издаване на билет за дете с намаление.

Друг голям проблем е, че от месеци разписанието е орязано и няма достатъчно курсове, които да са удобни за хората. Например в делник курсът в 20 ч. от Русе липсва, както и в празник липсват 19 ч. и 20 ч., които са много важни за работещите. Като цяло празничното разписание е изключително незадоволяващо нуждите на с. Щръклево, предвид неговото постоянно увеличаващо се население. Този проблем с разписанието се задълбочи и поради факта, че от 1.04.22 г. Община Иваново отказа да изпълнява своята квота за обществен превоз на пътници, което допълнително затрудни придвижването, и хората са изправени пред невъзможност от това да ходят навреме на работа и да се прибират.

Много моля за по-строг контрол от страна на Община Русе върху изпълнението на обществения превоз, да се вземат мерки по отношение на нарушенията, които се извършват от страна на фирмата "Метеор АД", и в най-кратък срок Община Русе да възстанови цялостното утвърдено разписание от нейната квота по линията Русе - Щръклево. Също така Община Русе да уведоми областния управител на Област Русе за липсата на курсове от страна на Община Иваново и да се търси допълнително решение, което да е от полза на жителите и гостите на с. Щръклево."

В случай, че забележите около мястото, където живеете или преминавате нередности от всякакъв характер, можете да подадете сигнал в платформата на Helpbook.info. Ще е от полза да направите снимки и да отбележете точното местоположение или района на нарушението. Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
?? преди 1 година
От бай Еконти -толкоз!
8
1
 
3
 
! Отговори
vlady преди 1 година
Сигналът ще бъде разгледан от протойерей Дирайр Хадавян в най-кратки срокове.
7
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тук явно става дума за превоз до 20-30 мин. Я пътувайте от София за Бяла слатина или Козлудуй. Малки бусчета дето няма един прозорец да се отваря или място за багаж. Натъпкани като сардели. И това нещо тръгва от Централната автогара в София. И те вози 3 часа!! Поне!!!
6
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кмета дали не знае?? Иначе увеличи данъка с 50%. Качество 0.
5
0
 
13
 
! Отговори
~ преди 1 година
То и из града пътуват автобуси, произведени през 80-те години на миналия век. Има автобусни линии, особено към по-крайните квартали, които гледайки ги се чудиш как това "нещо" все още се движи. В един момент, забравяш, че живееш в Русе, Европа и се чувстваш като в Мозамбик или в Делхи. Трагично е.
4
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С тези пътища нормално е никой да не изгаря от желание да изпълнява извънградски курсове.
3
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Навсякъде в страната по линиите към по-малки населени места е така. Дерат с цените, а пускат раздрънкани автобуси на 50 години, с избити седалки, без вентилация, с ресори за картофи.
2
0
 
13
 
! Отговори
Чавдар 11М3 преди 1 година
А едно време климатика беше само страничен, познаваше се когато е включен по веещите се пердета......
1
2
 
21
 
! Отговори
Асан преди 1 година
При бай Тошо прозорците на рейса се отваряха а Урсула е забранила :)))