За загиналите полицаи в Бургас: Бяха млади и вярваха, че имат бъдеще в системата на МВР

Сред мигрантите от автобуса има много жени и деца
Обновена: 25 авг 2022 08:19 | 25 авг 2022 08:19, Елка Василева
142
 За загиналите полицаи в Бургас: Бяха млади и вярваха, че имат бъдеще в системата на МВР
Снимка: БГНЕС

Йордан Илиев и старши полицай Атанас Галев са загиналите полицаи в Бургас, каза пред БНТ журналистът Катя Касабова, която лично ги познава. Йордан Илиев е годеник на нейна колежка - криминална репортерка от сайта "Флагман".

Още по темата
"Страшната новина от тази сутрин е, че са загинали двама истински български полицаи, които аз лично познавах. Аз лично познавах Йордан Илиев, който още не е навършил 30 години и вярваше, че има бъдеще и че ще се развие в системата на МВР. Той е годеник на наша колежка от редакцията - криминалния ни репортер Светослава Екидерова. Драмата е страшна, тя е ей там в момента, шокирана, а аз дори нямам достъп до нея. Познавам Йордан, семейството му, знам с какво образование беше и как се стремеше да израсне в системата. Същото се отнасяше и за старши полицай Атанас Галев от Първо РПУ. Тези млади мъже можеха и да не помогнат с толкова голяма скорост и такава всеотдайност на колегите си, които са гонили автобуса откъм Созопол. Според мен Йордан и Атанас са идвали от бул. "Сан Стефано" и са опитали да пресрещнат автобуса, когато са пометени. Загубата за МВР е огромна, тъй като хората, които познаваха тези двама полицаи, могат да потвърдят това, което казвам аз", каза Катя Касабова.

Касабова разказа, че мигрантите са се спасили от катастрофиралия автобус през багажника на превозното средство. Отбеляза и че сред тях има много жени и деца.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
0
 
2
 
! Отговори
Красимир Иванов преди 1 година
Ето още два въпроса: Знаеха ли полицаите за неспирането две стоп палки ? Или ги наричате самоубийци?
101
1
 
0
 
! Отговори
Красимир Иванов преди 1 година
Ето още два въпроса:Знаеха ли полицаите за неспирането де стоп палки ?Или ги наричате самоубийци?
100
0
 
5
 
! Отговори
Красимир Иванов преди 1 година
Стига с тези мигранти!Защо трябваше да загинат тези мъже ? Сигурен съм че и добър джегит не може да вземе , с лека кола , разстоянието от Крушевец до Бургас за под 20 минути ! Има ли полицията шипове за принудително спиране ? Защо не успяха да предотвратят смъртта на колегите си ? Светла им памет !
99
0
 
5
 
! Отговори
Красимир Иванов преди 1 година
Към журналистите.Моля задайте и тези въпроси.Доколкото разбрах гонили са ги 25 километра. Това са най малко 20 минути.Имало ли е връзка между гранична и МВР? Кога са получили сигнала?Защо не са спрени преди кръговото на ж/к "Меден рудник" ?
98
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Автобусът не е минал границата, каналджиите ги прекарват пеша и ги товарят отсам границата. На втората линия от постове по селата около границата са го засекли, не спира и тогава почва гонката. Поклон пред загиналите млади български мъже.
97
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЖАЛКО ЗА ПОЛИЦАЙ ТЕ,
96
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 96: Преди да пишете кой, какво, първо си опреснете информацията, за след Тошово време, и след това се изказвайте....RIP.
95
2
 
9
 
! Отговори
Въпрос? преди 1 година
Как автобуса е минал граница? И защо едва след това трябва да се спира и да се проверява кой кой е?
94
2
 
6
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
ердоган ги пуска нарочно и сега се хили защо не ги връща обратно в родината има ги пуска към европа в същото време изнудва ес за пари за бежанците коитоизобщо не достигат до мигранските лагери а изчезват в офшорките по света
93
1
 
5
 
! Отговори
Жалко преди 1 година
Бог да фи прости момчетата. Какво ще стане със шофьора и мигрантите ?
92
1
 
16
 
! Отговори
Трагедия преди 1 година
Двама млади пълни със сила и живот български мъже загинали/убити при изпълнение на служебния си дълг. Почивай те в мир , момчета !Моите съболезнования на близките и роднините.
91
2
 
3
 
! Отговори
Ала-бала преди 1 година
Има ли жертви от редовните пътници, покажете ги. Има ли пострадали от МИГРАНТИТЕ ? Колко са, къде са настанени ? Новините би трябвало да ги отразят, хора са, жени, деца натъпкани отдолу, при багажа, дишат изгорелите газове :(
90
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За починалия или добро или нищо ама "Бяха млади и вярваха, че имат бъдеще в системата на МВР" ...................................
89
0
 
18
 
! Отговори
Бивш преди 1 година
Така е като гледаш "Бързи и яростни" и не осъзнаваш, че Господ Бог ти е дал Живота да го живееш, а не да го загубиш. Явно Животът вече не е ценност..... Най- важното е да оцелееш и да се съхраниш като човек в тази месомелачка, наречена МВР.
88
3
 
30
 
! Отговори
Строител преди 1 година
Не съм специалист по полицейската работа, ама ми се вижда малко аматьорско изпълнение да се навреш пред 20 тонен автобус с лек автомобил, който няма и два тона. Служебния министър е прав, гранична полиция не си е свършила работата за спиране на автобуса извън населено място. Бог да ги прости тези млади хора! RIP
87
12
 
13
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
Защо не посрещаме бежанците от Афганистан' както посрещаме и украинците? Все пак България беше в района да ги демократизира чрез окупация и наемници.
86
1
 
27
 
! Отговори
Жалко за момчетата преди 1 година
Случаят показва,че полицаите ни не са обучени както трябва и действат на ниво "холивудски екшън".Ръководството на полицията явно се интересува повече от ролята и в предизборни и изборни процеси и протести,отколкото в овладяване не екстремални ситуации.Момчетата са си мислели,че шофьорът на автобуса- убиец ще изпълнява каквото наредят,а автобусът ще спре светкавично,като му се препречат.Така е,защото не са обучени,а са жертвени агнета на началниците си, слуги на висши политици.
85
2
 
14
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
До 38"Борисов подари кученце на Путин и за 12 години не можа една стена на границата да направи!" - адаш, нато ни накара да разминираме границата и махнем оградата. Тиквата е зло, но по-малко зло от нато.
84
2
 
10
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
До 103"Дека са на Лойко оградите за милиарди?" - нато ни накара да ги разрушим.
83
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Горките:(.Жалко за момчетата.Господ да ги прости.