Търговците на цветя недоволни от призив за дарение вместо букети

Някои родители пък ще уважат както традицията, така и молбата за помощ
15 сеп 2022 12:08, Нели Христова
71
Търговците на цветя недоволни от призив за дарение вместо букети
Снимка: БГНЕС

Търговците на цветя негодуват срещу благотворителната инициатива на редица училища и детски градини, в която призовават родители и ученици да не купуват букети, а парите за цветя да дарят в помощ на пострадалите села в Карловско след наводнението там.

Има ли отлив от покупките на цветя за 15 септември и как браншът приема призивите за дарения вместо букети?

Призивите за благотворителност, вместо цветя за 15 септември не се приемат от всички колеги, категорична е цветарката Славка Василева, която има 17-годишен стаж зад гърба си.

Още по темата
"Подаряването на цветя не е само една търговия, едно забогатяване за цветарите. Това си има и възпитателен момент. Детето се учи да уважава и да подарява радост и уважение. От там нататък това е и наша работа, наша прехрана.", заяви тя пред БНР.

По думите й се усеща ефектът от призивите за отказ от цветя, най-вече като настроение у хората, което се създава.

За първия учебен ден във Варна се купуват предимно по-бюджетни букети, на суми от 5 до 10 лв. Слънчогледите и розите са най-предпочитани.

Повечето родители са категорични, че ще спазят традицията и ще изпратят децата си днес с цвете на училище. А съпричастността към пострадалите от наводнението в Карловско е нещо съвсем различно, което не бива да се обвързва с лишаването от знак на признателност и уважение към учителите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
1
 
1
 
! Отговори
Ха ха преди 1 година
И аз негодувам, че ме обрулиха за помагала от200 лв. едното ми дете е в 3ти клас другото в 7ми без тетрадки и др. и да цвете няма да купя отдавна предпочитам да поднеса опаковани бинбони. Тази година направих дарение.
65
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма да е първи учебен ден, ако няма купища цветя.
64
1
 
4
 
! Отговори
Albi преди 1 година
Е започва голямото дране на "богатите" родители. Със сигурност на повечето са събирали пари за дарения+са се оръсили за букети. Че учителите ще са недоволни, те си изразиха недоволството, но според мен не се засищат с букети вече, другата година ще искат и скъпи подаръци. Хубава идея да съберат парички, но учителите не проявяват разбиране, сега и цветарите. Хайде цветарите ясни - ден година храни, а на учителите за какво са им по 20-30 букета.
63
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
55-ти, като си ходил войник поне веднъж гръмнал ли си с някакво оръжие ? Не, не си ходил ти войник...пушекът от оръдие е толкова вреден колкото и пушекът от барбекю всезнайко !
62
1
 
2
 
! Отговори
до Кънчо простий преди 1 година
Украйна е житницата на Европа бе босилек!От Украйна купува целият свят който се нуждае и тази война не е химическа или биологическа,нито пък атомна за да зарази селскостопанската продукция!Виетнам воюва 30 г.да не би да продава заразен ориз,Афганистан воюва 20 г.да не би да продава заразен наркотик?Не е заразено житото на Украйна заразени с простотия и злоба са ви мозъците и тези на зърнопроизводителите,че всяко друго по-евтино жито е вредно само тяхното не е,както всеки българин,той най-знае !
61
1
 
1
 
! Отговори
до 55 преди 1 година
Знаеш ли на колко години умира Колин Пауъл който цял живот е дишал пушеци от всякакъв вид оръжия, дори и от ВСВ ? Понеже много знаете сте най-бедни в ЕС за смях на целият свят - "най-знаещи и най-можещи, пък най-бедни", не е за вярване, но истина и важи само за българинът, но не и за амазонските ди*ва*ци !
60
0
 
0
 
! Отговори
до 56 преди 1 година
И какви отрови се съдържат в пушилката бе ко*м*ундур?Общото между"отровите"от пушилката и"смелостта"на българинът е в това,че не знае от къде се хваща пушка която изпуска"пушеци"!А това с чиниите е сладка работа машината мие аз вземам само парите,докато ти се чудиш тук колко помощ ще получиш за безработен и дали някой ще ти даде парици за"храчене",а аз чакам сега машината да измие чиниите за да я заредя да работи отново и да разбера как цитираш комунистически изрази за чинии,понеже нямаш мозък.
59
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
все се намира някой да реве ...
58
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Супсидираме пшеницата на Египет, Азия, Африка. Какво ни грее нас българите, че една шепа зърнопроизводители изнасят зърно навън и богатеят. Плащат данъци колкото една квартална бакалия. Освободени са от ДДС при продажба на зърно, теглят обратно ДДС от горива, препарати, техника, семена, торове. Държавата им връща обратно акциза на горивата. Ползват суровини за производство само отвън и накрая изнасят пак всичко навън. Ползват само българската земя и я тровят с всевъзможна химия.
57
4
 
2
 
! Отговори
умници преди 1 година
Статията е за цветя, не за укри хляб и газ!!И понеже цветарите са алчни се избивате да купувате букети от лидл и кауфланд- така парите ви остават в милата ни държава, нали??? Колкото по-голям букета, толкова по-мила ще е учителката към домашния любимец, който очаквате училището да възпита, не вие!!
56
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Кънчо...Трудно ще те разберат хора с две гънки в мозъка-една за ядене и една да се прибира в къщи.
55
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 49 И какво общо има смелостта да защитаваш родината си и това да не ядеш жито напоено с отрови.Ти верно си много зле.Отивай да миеш чинии и не се меси на мъжете в работата.
54
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 49 Не бе,полезни са за здравето.Да виждаш войници да стоят зад тях и да дишат с пълни гърди???Според малкото ти мозък щом от едно нещо не умираш на минутата то не е отровно.То има много отворени като теб и се мислят за безсмъртни,пък после пълнят болниците.И представиси ходил съм в казарма.Сигурно и преди теб...
53
1
 
4
 
! Отговори
До долния галош преди 1 година
И колко пари дава ЕС за укрите ве чyk?Я кажи точно като си толкова просветен Штайва у евротролея!)))Инфлуенцър ляв-загубен!
52
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да се сърдя на държавата. Ако доходите бяха достатъчни, нямаше да се чудят хората дали да купуват цветя.
51
0
 
13
 
! Отговори
Радослав преди 1 година
И тази простотия на цветарите, че подаряването на цветя учило децата на уважение ми звучи като тези жени дето ги малтретират цялата година, ама нали на 8 март побойника и подарил китка, значи я обичал. Голямото уважение, че родителите ти взели една китка и ти я сложили в ръката за да я дадеш на определен човек. Уважение се заслужава, а не се налага драги цветарки! Ако едно дете уважава учител ще отиде само да набере цветя защото тогава ще е нещо лично, а не нещо наложено!
50
4
 
5
 
! Отговори
Кънчо преди 1 година
До Много си правАми ест, че ще реват зърнопроизводителите. Тука нашите земеделци и животновъди ги смазват от регулации и изисквания и какви ли не глупости, за да отглеждаш някаква продукция, което всъщност изисква огромни инвестиции за обработка, съхранение и тн и изведнъж цъфва накакво зърно, което не е гледано според регулациите на ЕС, но понеже е украинско няма проблем да го купуваме с приоритет-нали сме европейци и сме солидарни.Ето този двоен стандарт ще изяде главата на ЕС
49
5
 
2
 
! Отговори
До 48 преди 1 година
В Швейцария и на гости не си ходят и на кафе не излизат и 0 социален живот водят... Много хубу там. Роботи заключени в къщите си.
48
1
 
3
 
! Отговори
до 41 преди 1 година
Ако тези пушилки са отровни, тогава войниците първи биха умрели ! Каква глупост изръси ти бе човече, май не си ходил войник ? Мале, мале от какво ги е било страх в България, ами тогава какви герои сте като ще бягате от пушилката на оръдието или пушката, нали които сте останали в България сте все ГЕРОИ, не сте биле национални предатели, а как ли пък ще защитите България с бяг от пушилки ?
47
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако държите да се чувствате измамени, продължавайте да купувате китки на баснословни цени.

Спонсорирани публикации