Племенницата на Вапцаров: Защитаваме го как ли не, но само когато ни потрябва

Според нея клубът, носещ името на поета, е инвазия от страна на РСМ
29 окт 2022 15:50, Нели Христова
43

Откриването на македонски клуб с името на поета Никола Вапцаров в Благоевград изненада семейството му. Племенницата му Мая Вапцарова заяви пред Bulgaria ON AIR, че никой не се е свързал с тях и определи идеята като глупост и инвазия.

Кракът на Никола Вапцаров никога не е стъпвал на територията на днешната Северна Македония. Това разказват потомците на поета.  

Въпреки това в Благоевград ще бъде открит македонски културен клуб на неговото име. Лидерът на опозиционната ВМРО-ДПНЕ и представители на президента Стево Пендаровски ще присъстват на откриването в неделя.

"Никой не се свързвал с нас. Не знаехме, че ще има такова нещо. Това е глупост това е от най-големите инвазии, които Македония прави срещу България", посочи племенницата на поета Мая Вапцарова.

При откриването на клуба на македонските българи в Охрид, лично Симеон Сакскобургготски, дава разрешение за името "Цар Борис III".

"Защитаваме как ли не Вапцаров, само когато ни потрябва. Политиката на България почва да ми прилича на един укрепен път, където тук-там са зарити дупките. И вървиш по този път, търсиш нещо и не знаеш какво. Тази вяра, този паметник беше може би първата атака срещу Вапцаров, която я направи Вежди Рашидов", заяви Вапцарова.

А липсата на национална памет, в момент, в който в съседство се изгражда такава е опасно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато РСМ вземе Вапцаров,Румъния Ботев и Каравелов,Русия Вазов, ще им олекне на всички туркофили от Герб,ДПС,ДБ и останалите проислямски ***.Ще останат само Доган и Костов да пият кафе с Бойно на Босфора!
13
1
 
8
 
! Отговори
Morski преди 1 година
Е то к'во да очакваме като имаме за, министър председател един... гълъб! Бивше ЗКПЧ от поделението на сегашното резидентче!
12
4
 
2
 
! Отговори
Истината преди 1 година
Има и други Н. Вапцаров но защо са родени на територията на България, а не в област Македония нямам никаква идея.
11
6
 
5
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Защо се палите за този руZки терорист ???
10
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вапцаров отдавна е махнат от училищата.Багряна казвала,че даже не е поет.Фашистите хчго убиха долно,както турците Ботев и Левски.РСМ ще го ни го присвои,защото нашите загубени костовисти не го искат и го мразят.Това е днес погубена България.Днес Бъшгария е на мутри,мутреси и депесари!
9
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е какво по - хубаво от това македонски клуб да носи име на Българин.
8
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никаква подкрепа за макеата,да се блокират,аман от тиха дипломация и меки китки
7
3
 
13
 
! Отговори
Аз лично преди 1 година
Харесвам много поезията на Вапцаров, но не разбирам защо тая жена твърди, че в случая го защитаваме само защото за нещо "ни трябва" ! Мисля, че по този начин тя също политизира прекалено нещата ! Нека упреква основателите на тоя "клуб", а не България !
6
3
 
4
 
! Отговори
Фамагуста преди 1 година
Ако макетата се изнесат в западна Европа, сред приемането на РСМ в ЕС, по-добре е да се подкрепи членството им
5
3
 
11
 
! Отговори
кОстя кОпейкин преди 1 година
Само в неенормална държава като България, може да се почита един помагач на терористи отговорни за атентат със стотици цивилни жертви! ОТВРАТ! Последният коомунист на Света ще уумре в България!
4
6
 
5
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 1 година
Всичко гадно е възможно,когaто Северна Българска Македония и Майка България са превзети от турска nanлачъ.Днес видях един показателен клип.Ченгета във Варна от ромски турски етнос,лица отвратително грозни,арестуваха с придружено насилие,защото е СВИРИЛ НА КИТАРА НА УЛИЦАТА.Повтарям!!! В ТУРСКОТО ГРОБИЩЕ с прякор "парламент" НЯМА НИТО ЕДИН БЪЛГАРИН !!!!!! Всички са турци,no.мъцu,цъ.мънгъри,евреи,арменци.
3
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За съжаление в България няма нормални политици,да проведат в Македония специялна операция,да видат кон боб яде ли.
2
3
 
16
 
! Отговори
Вълкът преди 1 година
Мая отиди пред клуба и се срещни с Мицковски и се представи коя си и го питай какво прави тука ама пред техни телевизии...Аз бих направил това...
1
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички макета на пангара, и те са като укрите,опитват се да се докажат,но са измиснена нация,сега посегнаха и на Вапсаров,прокуратурата да се самосезира,ако има такава.Закриване на тая измишлютина македонски клуб,със седалише Торонто,