Мицкоски: Не създаваме напрежение, имаме право да се определяме

"Тук сме, за да подкрепим нашите хора – македонците от другата страна на границата"
Обновена: 30 окт 2022 14:33 | 30 окт 2022 14:12, Красимир Ангелов
137
Мицкоски: Не създаваме напрежение, имаме право да се определяме
Снимка: БГНЕС

Тук сме, за да подкрепим нашите хора – македонците от другата страна на границата. Да изпратим ясно послание, че ние сме македонци, които говорят македонски език и идват от Македония. В 21 век никой не трябва да има съмнение и да говори за този въпрос.

Още по темата
Това заяви председателят на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски, който пристигна в Благоевград за откриването на македонски културен център "Никола Вапцаров". В същото време ВМРО протестира срещу откриването на клуба, съобщава БГНЕС.

"Нашето право да се определяме като македонци е неприкосновено, съгласно всички закони и поради тази причина сме тук, за да подкрепим македонците в България", продължи Мицкоски.

На въпрос защо не признава правата на македонските българи, той отговори: Македонската конституция е признала всички малцинства, съгласно всички стандарти. Въпросът е защо не са признати правата на македонците в България, попита той.

Ние сме причината за обединение, ние не създаваме напрежение, ние се гордеем с факта, че сме тук при откриването на този клуб, каза още Мицкоски, цитиран от БГНЕС.

Още за откриването на клуба вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До АнонименТОГАВА СЪС СИГУРНОСТ ШПИЦКОМАНДИТЕ НА АНГЕЛ ДЖАМБАЗКИ ЩЕ СЕ СКРИЯТ В МИШИ ДУПКИ...ВИДЯХТЕ КАКВО СТАНА НА СОФИЯ ГЕЙ ПРАЙД 2022 Г,КОГАТО ОКОЛО 5-6 ХИЛЯДИ ДУШИ РАЗВЯВАХА ЗНАМЕНАТА НА ЛГБТИ ОБЩНОСТТА,А ДЖАМБАЗКИ И ПЕТИМАТА БЕЗДЕЛНИЦИ ОКОЛО НЕГО ЕДВА СЕ СПАСИХА ОТ ЛИНЧ ОТ ГЕЙ ОБЩНОСТТА.
53
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПО-ДОБРЕ ОРГАНИЗИРАЙТЕ ГЕЙ ПРАЙД В БЛАГОЕВГРАД...ТОГАВА ИМА ВЕРОЯТНОСТ ДА ЖИВНЕ МАЛКО ТОЗИ ЗАСПАЛ ГРАД!
52
5
 
9
 
! Отговори
Горд Българин преди 1 година
До 60 Не те питах това. Питах те има ли официално признати от турските власти други етноси различни от турските? Ще ти отговоря НЕ. Всичко щом се е родило там се води турчин. Толкова. Знаеш ли колко българи, а и не само има там ? Много, но някой да им го признава, че не са турци? НЕ. Е тогава, защо тук трябва да е различно? Отделно, че тези тук, които се имат за турци не са никакви турци, а потомци на потурчени българи от времето на османската империя, които така са свикнали вече.
51
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Турция има от времето на Османската империя около 200 етноса. Най-много са кюрдите, после арабите, персите... Има още арнаути (албанци), гърци, българи (в Истанбул има някъде около 250 хил. българи), черкези и т. н.
50
4
 
13
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Не трябва да му се обръща внимание.Мицкоски е в опозиция и може да си плещи каквото пожелае.Не носи отговорност.Важна е позицията на управляващите в Скопие.
49
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега трябва постоянна охрана на тоя клуб, че току виж си го самозапалили още първата вечер, та да си направят сензацията.
48
1
 
4
 
! Отговори
Горд Българин преди 1 година
До Анонимен 56 А в турция има ли други етноси освен турския? За един прЕател питам?
47
2
 
18
 
! Отговори
=>>> преди 1 година
Не се ядосвайте излишно. Оставете фиромите да се занимават с техните глупости колкото искат. Ние да бъдем хладни и твърдо да отстояваме на нашето си. Без истерия.
46
3
 
20
 
! Отговори
Горд Българин преди 1 година
"Не създаваме напрежение, имаме право да се определяме.Тук сме, за да подкрепим нашите хора македонците от другата страна на границата". Е ОТ ТОВА, КАКВО ПО-ГОЛЯМО НАПРЕЖЕНИЕ? ПЪРВО ТУК НЯМА ВАШИ ХОРА И НЯМА МАКЕДОНЦИ ТА, КАКВО ТЪРСИТЕ НЕ ЗНАМ. ВТОРО ЦЯЛАТА ГЕОГРАФСКА ОБЛАСТ МАКЕДОНИЯ Е БЪЛГАРСКА, А НАСЕЛЕНИЕТО БЪЛГАРИ, А МИЦКО СКИ КАКЪВ Е НЕ СЕ ЗНАЕ И ЕДВА ЛИ И ТОЙ ЗНАЕ КАКЪВ Е, НО ПРОВОКАТОР СЪС СИГУРНОСТ. Я ДА ПРОБВА ДА ОТКРИЕ НЕЩО ТАКОВА В ГЪРЦИЯ ДА ГО ВИДИМ ДАЛИ ИЗОБЩО ЩЕ СЕ ПРИБЕРЕ.
45
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Македонски научен клуб за македонци от Македония с купени Български паспорти от нашите вмро Цирка Продължава
44
2
 
8
 
! Отговори
гг преди 1 година
Нека се самоопределят хората, все пак българската държава (начело с безродните комунягги) имат най-голяма вина да съществува подобна държава като Македония. Ние сме си виновни за това и за това ще ги търпим още дълго време, ще правим и отстъпки. Това е.
43
3
 
12
 
! Отговори
Morski преди 1 година
До До 18 КЪде ти е Ъ-то бе *** срЪбски! Тук е бЪлгарски сайт! Марш в СРЪБИЯ да те почешат!
42
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Във всяко общество има отреп*ки-неудачници, които са в постоянно търсене кой им е провалил живота ... видите ли злобен човек, който мрази всичко и всички - от тези е !
41
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Думата македонец идва от мъка / както се казва един филм/ . А сега идва от мрънкане. Мрън мрън мрън
40
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Българина не дава щипка сол на съседа си. Ама се загрижил за българите в Македония. Улево ве ***. Прошляци робски.
39
6
 
27
 
! Отговори
Прости макета ! преди 1 година
Да си "македонец" е ДИАГНОЗА !!! Бил съм много пъти на служебни командировки в Македония и категорично мога да твърдя : по-прости, по-мързеливи и по-нагли същества трудно ще намерите на планетата Земя ! Мой познат след поредна командировка до Македония преди години, заяви, че след турските репресии там са останали най-простите и най-мързеливи субекти, а умните и прогресивните са се преселили в България ! От опит твърдя : макето ще се мотае 2 месеца вместо да свърши работа за 2 минути.
38
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Такива клубове се откриват на места където има хора от дадената общност, а тук няма македонци.
37
23
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Горди македонци. Тука кога е било Македония ехеееее.Стига сте пречили на хората да се определят.Никой не иска да е българин в днешно време.
36
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В България политици няма. Не говорим за политически елит. То политици няма. За елит въобще не можем да говорим. След 1944 г. политическият елит е избит или прогонен в чужбина. И резултата го виждаме всеки ден.
35
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И Никола Вапцаров се определя на около 18 г. за македонец . Но го прави за пари . И в джоба не му дрънкат семки и бонбонки, а парите на Коминтерна и конци за чистене на рецете , вместо носна кърпа / да е по интересен, и да шашва интелегенцията / И не му е било за никаква държава Македония . А за Диктатура на работническата класа. Както пише в манифеста от Москва