Проф. Чуков: Границата ни заприличва на такава от Близкия изток

Убийството на граничаря е терористичен акт според експерта
9 ное 2022 10:47, Елка Василева
56
Проф. Чуков: Границата ни заприличва на такава от Близкия изток
Снимка: архив, БГНЕС

Убийството на български полицай край Елхово е терористичен акт, а границата ни с Турция започва да прилича на такава от Близкия изток, а не от Европа. Това коментира пред БНТ арабистът проф. Владимир Чуков.

Още по темата
Според него са нужни законодателни промени, които да квалифицират подобен вид престъпления като тероризъм. Той призова и за активиране на българската дипломация.

"Българската дипломация има важна задача - да убеди Турция, че България е нейната врата към Европа и пазейки българо-турската граница, те си гарантират сигурността на стокооборота и пътникопотока към Европа. Трябва да говорим и с европейските ни партньори. Случилото се напомня границата между Афганистан и Иран. Там много често има престрелки, когато иранските граничари ловят афганистански наркотрафиканти. Българо-турската граница се превръща в граница от Близкия изток, а не в Европа. Тук трябва много ясно да се вкара този терористичен акт в светлината на неприемането на България в Шенген. Всички онези фактори в Европа и ЕК трябва ясно да разберат необходимостта от съпричастност, че този натиск, който води и до жертви, се дължи на нашето отстояване и държането ни 11 години извън Шенген", каза Чуков.

По думите му каналджиите имат най-голям респект от граничните полиции на Гърция и Унгария. Това е причината все повече от тях да избират да прекарват хора през България, вместо през южната ни съседка.

"Има засилен мигрантски натиск от самата Турция. Турските работодатели започват да се оплакват от липсата на евтина мигрантска работна ръка. Къде отиват тези мигранти - към Европа през България, вече не толкова през Гърция", допълни Чуков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
другаря галицин от всичко разбира!!!
43
1
 
0
 
! Отговори
Свиквай, Българино! преди 1 година
Важното е България да въоръжава Украйна, а за българската територия и нейните граници - нека не мислим. Турция е доказала, че може да ги пази. Правила го е 500 години.
42
0
 
0
 
! Отговори
Бургас преди 1 година
Тука се говори български,руски/руснаци и украинци/,турски и английски.Има и говорещи арабски езици.Бургас вече не е същия.И да из горите наоколо бродят несретници,че и моргата напълниха.Те също са хора.Имат право на хуманно отношение-задържане и след проверка връщане по родните места.Пари за пътни има,вместо да ги храним с месеци докато пробият към запада
41
0
 
1
 
! Отговори
Рапунцел преди 1 година
Та ние сме в Близкия Изток от веки веков! Това, че някои се опитва да ни пробута към Европа, са пълни глупости!
40
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Споко, Чуков, скоро и граница няма да имаме - турците ще дойдат да ни управляват, защото ние сами не можем да се управляваме !
39
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
без да се подценява ситуацията ,мисля че на този етап експерта Чуков греши
38
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Както е тръгнало България ще надхвърли 20 милиона в края на 2030 година.Живея в Бургас и отдавна не съм виждал бургазлии.Сутрин групи деца говорещи руски водени от преподавателки рускини отиват някъде.Край училищата майки на големи ученици говорещи руски чакат децата си.Наемите скочиха до небето понеже е пълно с руснаци и украинци.Но повече руснаци.Бежанци от Афганистан и Близкия изток само в горите и шубраците край Бургас.Бягат като диви зайци.Мръсни брадясали несретници.БГ стана притегателна
37
4
 
21
 
! Отговори
Стамболов преди 1 година
Киро искаше от Рашков да уволни 30% от полицията.И се закриха районните по малките градове и съкратиха хората на терен вместо администрацията . По границата липсват над хиляда щата гранична полициия.На границата трябва да има граничари не млади полицаи.
36
3
 
12
 
! Отговори
Падаря преди 1 година
До ЯсенТогава цела източна Европа бегаше от комунистите в обратна посока.Границата беше не да не влизат ,а де не излизат от БГ.Стреляха по немски студенти и политически бежанци ,не като сега въоръжени бивши кюрдски партизани от ПКК и арабски дезертьори от Сирия и района.Дане говорим за афганските "духове"....
35
2
 
16
 
! Отговори
Бочко преди 1 година
До ЩазиСамо доносници от времето на БКП са във власта от 2 години и внуците им със седми клас в Бг ,но от отвъд океана с купени дипломи от престижни унита парадират.Да сте чули за кило бело хванато в БГ от 2 години -нема каналите за амфети и мигранти си работят без проблем.Кналджиите толкова изнаглеха, че стрелят вече.
34
4
 
10
 
! Отговори
Военен брокер преди 1 година
Само далавераджии сложиха БКП партиите(БСП,ПП и Радевите кадри) след Бойко.Само доносници и стара агентура се намърда.Уволниха и закриха отдели .Сега само смучат от каналите за бело и хора.
33
8
 
20
 
! Отговори
Ясен преди 1 година
По бай Тошово време на тази граница се стреляше на месо, никой и не помисляше да преминава нелегално.....ама сегаааа, демокрация братко, толерантност......
32
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 34 - тоа специално е професор по русофилски тези - всичко което е в услуга на Москва, тоя има професура по него.
31
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Писна ми от такива професори.Щецитирам Чудомир :"Събрали сасетук едни висшисти със средно образование..."Има професори и професори на глава от населението. Ако тежаха, Америка щеше да ни диша прахта.Печална и смешна работа.Да хванеш един от пътя ще ти обясни какво е станало и защо, нищо, че не е професор.
30
1
 
13
 
! Отговори
Лаврентий Берия преди 1 година
До А - а де? Защо? Хайде замисли се! Колко ли интереси има за това? Преди време по Нова ТВ обявиха "цената" един такъв *** да мине през България необезпокоен - около 3 000 евро! Та, попитай се колко гранични полицаи, обикновенни полицаи, военни, съдии и т.н. влизат в тая системка? Интересите пич са много голями, щото и бизнеса на "каналджиите" е голям и стига нависоко. Не, че не можем да стреляме, или, че нямаме оръжие. Смешно е. Кучето е закопано другаде. Няма да посегнат на бизнеса си!
29
0
 
14
 
! Отговори
интересно преди 1 година
Българите се изселват по чужбина, а в България пускат мигранти от кол и въже. Искат да подменят населението със чужденци ? Да де, ама чужденеца му е през дедовия за България, ще освини всичко и ще си ходи на ********
28
0
 
15
 
! Отговори
А преди 1 година
Ако всеки минава от където си иска, защо е тази граница? Условията, трябва да са както преди!За който иска да влезе, или излезе в и от България има изградени КПП-та! Проверяват им документите и ако им разрешат минават. Който не уважава правилата и иска да мине от където му дойде си носи последствията! При тези нарушители е "тъмна Индия", никой не знае, кой какъв е и как се казва. И украинците са бежанци, но си имат паспорти, а ако някой го загуби си има посолство. Те си минават през КПП-та.
27
2
 
8
 
! Отговори
Щази преди 1 година
ПлодоеПлодовете от измислената преди 30г..ДемокрацияЩе стават все по горчиви.
26
4
 
12
 
! Отговори
Лаврентий Берия преди 1 година
Аз викам Червения Милиционер Чуков да обере малко тона! Жалко, че куп млади хора и хартиени патриоти ще се вържат на това. Ако искаме да почетем паметта на момчето /Светла му памет/ хайде да осигурим на граничните полицаи свестни пищови - примерно Аркус 9х19 пара, български - които и американската полиция харесва, бронежилетки, фенери, очила за нощно виждане и радиовръзка. Това ще спаси живота им, не истеричните политически напъни. А дали ще се случи? Бих се обзаложил, че няма.
25
3
 
4
 
! Отговори
Фичката преди 1 година
Версийте за товА убийство засега са 285 000.Възможно е да скочат двойно.