Хотелиери спряха изхранването на украинците

Бежанците отказвали да плащат по 5 лв. за храна
18 ное 2022 17:45, Анисия Иванова
101
Хотелиери спряха изхранването на украинците
Снимка: БГНЕС

Хотелиери спряха изхранването на украинците, бежанците отказват да плащат по 5 лв.

Хотелиери по Южното Черноморие спряха изхранването на украинските бежанци, които са настанени в базите им. Причината е, че в новите условия за удължаването на Програмата за оказването на хуманитарна помощ на хората от Украйна със статут на временна закрила не са предвидени средства за храна.

Сумата за издръжката на украинските бежанци от 15 лв. на ден не е променена, но в постановлението на МС е записано, че това са средствата за нощувки, без предвидени пари за храна.

Хотелиерите са поискали от украинските граждани да плащат по 5 лева на ден за изхранването си, но повечето от тях нямат тази възможност, обяснява собственикът на хотел в Приморско - Михаил Зегов.

"На 15, 16 и 17 ноември предоставихме храна със собствени средства на бежанците, но от днес спираме изхранването, поради факта, че и ние нямаме вече средства като хотел да заплащаме тяхното изхранване. Молбата ми е колкото се може по-бързо да се вземе някакво решение и просто да се каже на тези хора какво да очакват", сподели хотелиерът, цитиран от БНР.

"При нас ситуацията е драматична - никой нищо не казва, звънят на горещата линия за украинските бежанци, а оттам също им казват, че нямат никаква информация. Това, което е записано в постановлението, е "15 лв. само за нощувка". Не знам какво да правя! Наистина не съм очаквал, че ще бъде такава ситуацията", добавя Зегов.

В държавните бази обаче изхранването на украинските бежанци продължава. Хотелиери питат кой плаща там за предоставянето на храна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
1
 
4
 
! Отговори
авантаджии са преди 1 година
Украинците крадат и млади и стари, Питайте в магазините втора употреба, хранителните, те още миналото лято на път за плажа крадяха от търговските павилиони пред х.Шипка, Зл Пясъци, Питайте търговците!
79
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Една народна мъдрост казва, че който не работи не трябва да яде. А няма ли кой да ги накара тия наши мили гости да свалят украйнските байраци от сградите на хотелите в които са настанени. Морските ни курорти приличат на украински населени места по време на национален празник Все пак са у нас като гости а не като завоеватели на чужди територии...поне за сега.Да не стане така, че утре вместо доброволно като на гости да трябва да им плащаме десятък като на собственици
78
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А длъжни ли сме и да ги храним? И защо изобщо ни занимавате с украинците когато например БЪЛГАРИТЕ от наводнените карловски села са настанени по фургони и то където местната власт реши да ги разположи. Та тия хора да не би да ги очаква по лека зима от украинците. Защо никой не им предложи 4 или 5 звезден хотел с ол инклузив на морето. Все пак те са българи и са плащали, плащат и ще плащат данъци в България. Не трябва ли да мислим първо за нас а след това за неблагодарните ни украински гости.
77
0
 
13
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
посолството на украина да даде пари за издръжката на хората си или да се връщатв родината си толкова оръжие и траншове от пари
76
0
 
17
 
! Отговори
Albi преди 1 година
Тези джукести кокони във фургони. В 5 звездни хотели, ол инклузив. Къде го има? Ако имат претенции да се връщат.
75
0
 
20
 
! Отговори
Ах преди 1 година
Вън мършите от България!Тия счупиха нагломера от наглост!Всички вън от хотелите и в бежанските лагери както сирийците,авганистанците и др.подобни.Укрити са нагли и гнусни ***!Зеления наркоман са си прибира *** !Видяхме как наркоманчето се опита да вкара ЕС и НАТО във война с Русия.Да сте чули укрите да кажат ,че ще платят оръжието?!Неее,те само искат безплатно всичко.Искат още и още...до кога ще тежат всички ни тия боклу.и???Нашите политици са виновни за тая бъркотия!!!
74
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ami goljama pomosch ukasa bedna bg kam emigranti ukrainzi sega e vreme da pomogne darjavata na bednite bg pensioneri i bedni mladi bg sem.na invalidi parvo trabva da se gleda sa bg narod da e nahranen oble4en da ima dobro med obslujvane da ima radost v o4ite na maikite i baschtite ni koito sa rabotili po 35 40 g bolmi stari s miserni 300 lv pensii a mafiata bogataschite se podigravat s benite bg grajdani
73
0
 
46
 
! Отговори
Чочо преди 1 година
Да бъдат настанени в лагери за бежанци ,като всички останали в Елхово.Стига почивки по морето и Банско.
72
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като ви построих държава и хотелите мене защо не изхранвате с 5 лева,.
71
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен=== Отговорът е ГЕНОЦИД над българския народ,прилаган от престъпните му управници българомразци,по нареждане на джендърските им господари!!!
70
1
 
56
 
! Отговори
Божкееее, преди 1 година
5 лева за храна и недоволстват, оплакват се, така ли?!!! Кажете ми хотелите, в които българин може да плати 5 лева и да се нахрани? Драги журналисти, поне не ги пишете тези неща, защото много ни дразните! Ще вземе да стане сакатлък! Писна ни от навлеци!!!
69
1
 
70
 
! Отговори
123 преди 1 година
А бе я у лево бе! Само ние ги дондуркаме вече почти година. Да ходят в западна Европа да спят в халета!!!
68
0
 
58
 
! Отговори
Баба преди 1 година
Да ожалиш и едните и другите. Яка му гърбина на тоя заспал български народ.
67
0
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Наглеи са. В Банско им сервират риба, а те я хвърлят. Искали пъстърва.
66
1
 
60
 
! Отговори
въй преди 1 година
Въй въй .... и училища и детски градини имали в курортите, и интернета им плащат, и им е скучно та пътуват безплатно за разнообразие, да си харчат джобните, и плаж за здраве и не им се дават 5 лева??? - за нас НИЩО от това
65
0
 
61
 
! Отговори
??? преди 1 година
Не дават 5 лв от 370 джобни на всяка глава??? - нямам думи! Явно ни имат за будали в слугинска държава. Ние нямаме тия джобни. НО Киро ги настани така и се прочухме с хотел на море - И Кирчо да си отива към Канада, стана ясно че е пратен с мисия тук, КОЙ от КЪДЕТО е и ЧАО
64
2
 
87
 
! Отговори
виж преди 1 година
24 часа: в Англия - Украинка съди жена, подслонила я с дете за съвременно робство - помолила я да си мие чиниите - такива са, нагли, да се връщат обратно
63
3
 
70
 
! Отговори
виж преди 1 година
24 часа: Украинка хваната на граница с 320 хил евра и още долари в бронежилетка - такива са, свойто си пазят, 375 лв джобни също, а ние да ги храним
62
2
 
67
 
! Отговори
истината преди 1 година
е, че държавата не може да ги изгони. Хвърлят едни луди пари на хотелите и отлагат проблема. Този народ е пословичен с наглостта си и за това дупе да ви яко на хотелиерчета и т.н. С добро няма да си тръгнат. Разбират само от тояга.
61
4
 
78
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не сме ги канили. Войната се води на по-малко от 1/5 от територията на Украйна. Наркомана да си ги прибира. С нищо не сме им длъжни.