Радев връчи Почетния знак на държавния глава на ФЖМК

"Не забравяйте, че свободата на словото започва с Вашата лична свобода"
28 ное 2022 13:32, Красимир Ангелов
0

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Президентът Румен Радев връчи Почетния знак на държавния глава на Факултета по журналистика и масова комуникация (ФЖМК) на Софийския университет "Св. Климент Охридски" по случай 70-годишнината от създаването на специалността "Журналистика".

Отличието беше получено от декана на ФЖМК проф. д-р Веселина Вълканова на академичното тържество за 70 години на специалността "Журналистика", което продължава в аулата на Софийския университет.

В словото си президентът Радев отправи думи на признателност към ръководството и преподавателите от ФЖМК, както и към младите хора в аулата - студентите по журналистика, и ги призова да отстояват истината, каквото и да им струва.

"Не забравяйте, че свободата на словото започва с Вашата лична свобода, достойнство и съвест. Искрено Ви желая успех", пожела държавният глава.

На тържеството в аулата на СУ присъстват генералният директор и заместник-генералният директор на Българската телеграфна агенция (БТА) - Кирил Вълчев и Евгения Друмева, генералният директор на Българското национално радио Милен Митев, представители на медии, сред които и много телевизионни журналисти, служебният министър на образованието и науката проф. Сашо Пенов, преподаватели и студенти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари