Доставиха у нас шесткомпонентната ваксина

Тя е предназначена за задължителни имунизации на новородените
20 яну 2023 16:52, Красимир Ангелов
67
Доставиха у нас шесткомпонентната ваксина
Снимка: БГНЕС

Преди ден, на 19 януари, в склада на Министерството на здравеопазването е доставено първото количество от шесткомпонентната ваксина срещу дифтерия, тетанус, коклюш, хепатит Б, полиомиелит и хемофилус инфлуенце тип Б, предназначена за задължителни имунизации на новородените от общопрактикуващите лекари.

През следващата седмица предстои доставката на още количества, като с тях общо доставените в страната дози ще са 45 000.

Регионалните здравни инспекции са уведомени своевременно и ваксината вече се разпределя по области. В столицата по-голямата част от общопрактикуващите лекари вече са получили количества.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Доказано е, че неваксинираните карат тежък постковид, ако оживеят.
36
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 38 Първо научи кое какво означава и тогава говори. Конспиратор означава заговорник, това са тези които кроят плановете. Тези които ги разкриват не са заговорници. Личи си че не знаеш елементарни неща обаче всезнайкото тръгнал да разправя от какво било вероятно да е повишената смъртност. Доказа се че ковид е измислица както лъгаха че измислените ваксини спирали вируса така лъгаха че съществува и ковид. Ваксинирани умират или остават с увреждания обаче тоя продължава да лъже за ковид.
35
0
 
1
 
! Отговори
там е горе на преди 1 година
шестия етаж!
34
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 36, конспираторе, май бързо забрави че според конспиративните ви безумия, трябваше "да редуцират населението до 500 млн. души"! Или пък за чиповете чрез които трябваше да ни свързват към 5-g мрежата и да ни правят зомбита??? Айде да не изброявам и другите ви безумия! Не ми минавай с тия глупости че имало свръх смъртност и не знам какво си! Доста вероятно е тая свръх смъртност да е точно вследствие на ковид, и на това че някой не се е ваксинирал или лекувал, заради болни мозъци като твоя
33
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Ужас! Липсата на критично мислене убива. Примерно като се набодеш няколко пъти с доказано вреден медицински експеримент, понеже вярваш на рекламните агенти повече отколкото на очевидната реалност.
32
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"НИЩО от това което дрънкахте конспираторите не се сбъдна" - Буквално всичко се сбъдна... писах че не създава имунитет през януари 2021, обиждаха ме и ме осмиваха... писах че умират твърде много хора и има твърде много странични ефекти... сега най-многобройните смърти случаи са "по неизяснени причини", а инжектираните страни се оказаха с 10-15-20 процента свръхсмъртност през миналата година... Хората, неспособни да мислят, още не загряват - чакат да им кажат от телевизора... страшно
31
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 32 Ваксините спасявали животи ама не напълно, ти си долен лъжец! Ти си тоя който трябва да се разкара защото ти си тръгнал да нареждаш кой трябвало да се боде с нещо и кой къде трябвало да живее. Айде като толкова знаеш изчезвай и си живей в стерилния мехур.
30
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 26, никой не се плаши от неваксинираните! Не искаме да сте около нас, защото рискът е по-голям! И никой не е длъжен да го поема вместо вас! Примерът със сервитьора е много добър! Никой не е длъжен да си разсипва здравето заради някой учил-недоучил! Щом не ви харесва да се вакснинирате, отивате да живеете извън градовете.
29
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 31, "най-голямата медицинска измама" всъщност беше най-голямата измама на конспиративните ви мозъци! НИЩО от това което дрънкахте конспираторите не се сбъдна, а ако не си сложиш ваксина за тетанус, значи си по-глyпав дори от повечето конспиратори и сам си играеш със живота си
28
7
 
11
 
! Отговори
Нов антивакс преди 1 година
Досега не съм се и замислял относно ваксините, всички са слагани и на мен, и на детето, но след най-голямата медицинска измама в историята на човечеството, с всички безсрамни лъжи, прикриване на зловредни последствия, лъгане за ползите, нагла пропаганда на откровени измислици - вече съм неописуемо скептичен, повече не бих си сложил никаква ваксина, та ако ще да измислят срещу рак или срещу спин, и като цяло съжалявам че не се информирах повече за детските. Бизнесът е безжалостен и безсрамен.
27
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Разбиха цялото доверие в хуманността на медицината и докторите. Защото всичко е пари. Никой по верижката не се интересува от последиците и не спазва простото правило: ако не можеш да помогнеш, поне не нанасяй вреди. Кацарски беше първият, който показа, че дори здравето на децата няма значение пред печалбата и далаверата.
26
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 27 Абе я се разкарай се с тия лъжи че ваксините спасявали животи. Баси продажниците за пари са готови да лъжат наляво и надясно за едната комисиона.
25
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 26, ЗАПОМНИ: НЯМА ВАКСИНА, която да пази на 100%! Запомни и още едно: ваксините спасяват животи! Факт е, че Пфайзер опропастиха доверието във ваксините, но само дебиилл би твърдял, че ваксините са зло! Заради тези ваксини сте живи! Не прецаквайте децата си заради просстотиите на авторите на К19!
24
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 24 Че ако ваксината не може да те предпази и не вярваш ти самия в нейната полза, как ще убедиш човек, който не я иска? Това е най-смешното нещо, ваксинираните се плашат от неваксинираните, да не ги заразели... Леле абе вие поне осъзнавате ли че не сте у ред
23
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ваксините станаха много мръсен бизнес и с издънката на Пфайзер си показаха истинското лице какво правят с ваксините. Преди това дълго време се пробваха с противогрипните ваксини. Но реално едни лакомници правят много пари за да си продават инжекциите независимо дали има опасност от нещо или не, а тези лакомници плащат на други за да пропагандират инцекциите.
22
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 23, защото ваксините спасяват животи! И защото не може един неваксиниран да представлява опасност за останалите! Защото ваксината не може да те предпази напълно! Защото не искам да боледувам заради иммбециили, които освен да решат дали да пият вино или ракия не трябва да имат опция да вземат решения! Ако искаш да не се ваксинираш отиваш извън града и живееш сред други като теб! Не искам утре някой болен от хепатит сервитьор да ми носи храната. Прочети какви поражения прави хепатита!
21
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 21 А защо трябва да се насилва някой да взима решение? След като някой родител не разрешава на детето му да се инжектира нещо значи не трябва. Ти като искаш си боцкай собствените деца, за чуждите никой няма право да решава. Сега какво ще разделяме хората ли? За какво ти е ваксината ако не те пази че да има нужда да се отделя някой? Аре бягай с тия глупости дето си ги изсмукваш от пръстите.
20
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Единственият плюс е, че май инжекционната ваксина срещу полиомиелит не разпространява полиомиелит, за разлика от оралната, която е основен разпространител на полиомиелит на планетата в момента.
19
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 20, да бе :) Имаш ли доверие, че всеки родител може да вземе информирано решение? Аз предлагам друго: който не иска ваксини го отделяме и живее извън града!
18
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Задължителните ваксини трябва да бъдат забранени. Всеки родител трябва да решава дали иска детето му да бъде ваксинирано или не.