Доставиха у нас шесткомпонентната ваксина

Тя е предназначена за задължителни имунизации на новородените
20 яну 2023 16:52, Красимир Ангелов
67
Доставиха у нас шесткомпонентната ваксина
Снимка: БГНЕС

Преди ден, на 19 януари, в склада на Министерството на здравеопазването е доставено първото количество от шесткомпонентната ваксина срещу дифтерия, тетанус, коклюш, хепатит Б, полиомиелит и хемофилус инфлуенце тип Б, предназначена за задължителни имунизации на новородените от общопрактикуващите лекари.

През следващата седмица предстои доставката на още количества, като с тях общо доставените в страната дози ще са 45 000.

Регионалните здравни инспекции са уведомени своевременно и ваксината вече се разпределя по области. В столицата по-голямата част от общопрактикуващите лекари вече са получили количества.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
2
 
10
 
! Отговори
силно учудЕна преди 1 година
Малиииии.....много компоненти, много нЯщо уа!
16
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз наистина вече се стряскам от функционално неграмотните коментари по-долу... Тоя народ тотално изперка. После защо работи за жълти стотинки?! Хора, опомнете се... ВСЯКО НОВОРОДЕНО БЕБЕ, АМА ВСЯКО У НАС се ваксинира МОМЕНТАЛНО с 3 ваксини... 3 двукомпонентни ваксини. В момента е заменено това с комбинирана такава. А от повече от 10 години слагат трикомпонентни. Просто не мога да повярвам колко *** народ от бачкатори за 3к в склада на Лидл, заклевам се. Невероятно прости сте.
15
4
 
10
 
! Отговори
Ваксър преди 1 година
Време е за абокат. Заприличах на лейка.
14
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дефинирай плоскоземец?
13
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
У нас бизнесът с ваксини приключи.
12
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пак се появиха ***
11
2
 
11
 
! Отговори
Едно време преди 1 година
За хепатит Б. Бия една ваксина инжерикс ..чакаме 30 дни после втора..чакаме 60 дни после трета след 90 дни и се водиш за 10 години имунизиран. Сега 6 в едно давай Митрев. Няма време нито смисъл. Само парата е важна. Парата от чайника исках да кажа.
10
0
 
13
 
! Отговори
Догодина преди 1 година
Ще доставят двайсет и шест компонентна!
9
1
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
То дори витамините не трябва да се приемат смесени , те ваксина 6 в 1. Всички лекари ли после избихте след призводството. Внимавайте хора най много за две заболявания компоненти. Или няма да има полза или ще навреди
8
0
 
8
 
! Отговори
някой пак ще си преди 1 година
напълни $чемкдежето$ и после пак армаган безплатно на макетата
7
4
 
18
 
! Отговори
КОНСТАНТИНОВ преди 1 година
ЩЕ ПОЗВОЛИТЕ ЛИ ДА ВИ ВАКСИНИРАТ ДЕЧИЦАТА ,ИМАТЕ ЛИ ДОВЕРИЕ НА ЛЕКАРИ И ВАКСИНИ .ПОМИСЛЕТЕ ДОБРЕ ПРЕДИ ДА ОБРЕЧЕТЕ ДЕЦАТА СИ.
6
2
 
20
 
! Отговори
От Тромпет до цигулк преди 1 година
През комунизма са биели ваксини за да са здрави хората, да работят да изпълнят петилетката. През капитализЪмА се бият ваксини на бедните, а богатите усвояват капитал директно от хазните на държавите които са получили веществата. Не се знае какво са генно инженерство, бизнесс, или разреждане на определени слоеве които приемат течността. Интересен факт е, че свръх богатите капиталисти, не се ваксинират а се лекуват за 3 дни от Ковид 19. Останалите се гърчат по 3 седмици кашещинс 3 ваксини...
5
2
 
17
 
! Отговори
От пияниците знам, преди 1 година
че не трябва да се меша!
4
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това сега вкасина или "ваксина" е? Да не се окаже поредната експериментална генна терапия на файзер??? Също така от къде е внесена??? Да не е от онези турските дето един бивш министър преди време внесе? И да питам - как така толкова народ оцеляхме без ваксини за хепатит Б и грипче (инфлуенца Б)??? Скоро сигурно и за с00п00ли ще напират да сиропират децата.. и после защо всяко второ е с алергия и някакво друго автоимунно заболяване!
3
3
 
22
 
! Отговори
Баба Меца преди 1 година
Бах тая ваксина - турбо дизел инженкцион.И кат ми я сложат - и айде 2 метра под земята.Сакън - не искам.
2
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Една хубава новина. Такива ваксини ни биеха на нас които сега сме 70 годишни
1
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
6 oтрови в 1? Кой я произвежда? На каква възраст се бие?