Обявиха кога ще се проведе София Прайд 2023

Това ще бъде 16-ото издание на мирното шествие
2 фев 2023 14:08, Йоана Цонева
182
Обявиха кога ще се проведе София Прайд 2023
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"София Прайд" 2023, най-голямото събитие в защита на човешките права в България, ще се проведе на 17 юни, съобщиха организаторите.

Това ще бъде 16-ото издание на мирния протест, който отново ще започне с концерт пред Паметника на съветската армия и ще продължи с шествие по улиците на София.

"Семейството на "София Прайд" става все по-голямо с всяко следващо издание. Горди сме, че за 16-ти път ще дадем глас на любовта и ще привлечем вниманието на обществото към това колко е важно всички в България да имат равни права. Заедно извървяваме един много дълъг път и въпреки бавните стъпки в посока законодателни промени – ние ще продължим да протестираме мирно и да се борим за равенство”, сподели Симеон Василев от фондация GLAS.

Още по темата
През 2022 г. юбилейното 15-то издание на София Прайд събра над 12 000 души, като след събитието организаторите дариха 5000 лева на Киев Прайд. Подкрепа към шествието изразиха десетки български компании и организации, както и посланиците и представителите от посолствата на 28 дипломатически мисии, сред които Франция, Великобритания, САЩ, Дания, Италия, Люксембург, Ирландия, Швейцария, Румъния, Швеция, Норвегия, Нидерландия, Финландия и Чехия.

София Прайд се организира от фондация GLAS, съвместно с фондациите Bilitis, ЛГБТИ Действие и Български хелзинкски комитет.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
0
 
45
 
! Отговори
неутрален преди 1 година
ПРАВЯ ПРЕДЛОЖЕНИЕ- ВСИЧКИ УЧАСНИЦИ ПРАЙДА, ДА БЪДАТ ИЗПРАТЕНИ ДА СЕ СТРАЖАВАТ В УКРАЙНА, В ЗАЩИТА НА ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИТЕ ЦЕННОСТИ....!!!!
85
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По-добре СВО, отколкото Прайд.
84
1
 
10
 
! Отговори
Зелен Демократ преди 1 година
Супер,призовавам всички демократи и прогресивни форумци- на 17.6 заедно, да направим най-дългото влакче с цветовете на дъгата! И за да няма нито един недоволен обещавам, че влакчето ще се трансформира в Кръгче, та последният и първият да опитат от всичко !
83
1
 
14
 
! Отговори
Въже, клон и лой преди 1 година
В кокоо часа ще е НАТО Парада, че не ми стана ясно да се заредя?
82
2
 
29
 
! Отговори
Един преди 1 година
Ще оцвъркат ли навсякъде Софето скафяво рядко щастие от разхлабените си ауспуси?))Представям си как вони навсякъде из градинки и храсталаци от опръсканото с рядък мармалад и софетата джвакат из него!
81
2
 
31
 
! Отговори
неутрален преди 1 година
НЯМА ЛИ НАЙ-ПОСЛЕ ДА ДОЙДАТ ТАНКОВЕТЕ.....
80
1
 
13
 
! Отговори
Въже, клон и лой преди 1 година
До всички анонимни чурколапченца.. Излезте с гордо запаса чорпогащ до пъпа и с царвило джофрите си намажете. Бъдете туй що другите не смеят, кажете ох защо ли съм се крила, туй нещо чудно е дори закрила..
79
1
 
21
 
! Отговори
Месечков преди 1 година
Папи Ханс миналата година пя, а тази година ще свири на прайда. На голем дудyк с една дупка ще свири.
78
1
 
30
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
На тази дата с децата принудително трябва да си стоим в къщи. Това от тяхна страна е терор. Бъдете си каквито си искате в домовете, но навънка човеци
77
1
 
12
 
! Отговори
До 86 преди 1 година
А как защо?Да не би някой обратен да се заблуди и да зачезне някъде.И да ни натрапват,че си имат двоен празник.
76
2
 
27
 
! Отговори
АМИ ТАКИВА СА преди 1 година
Не разбирам обаче защо ги правят тези просташки грозни демонстрации. Те че са различни е ясно.От тези прайдове става ясно и че се излагат като некадърни клоуни.Ако са им нарушени правата да излезнат като хора прилично облечени, с възпитанието си и с интелекта си и т.н.
75
1
 
30
 
! Отговори
Някой преди 1 година
Дайте да направим шествие на семействата с деца. Ето това е повод за гордост, а и все повече намаляват...
74
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А аз на 17 юни ще организирам контра прайд с мъжаги като мен да ги направим за резил.
73
3
 
21
 
! Отговори
Прайд 2023 преди 1 година
Асен Василев харесва това
72
1
 
14
 
! Отговори
Дим Диков-Спартакус преди 1 година
А защо обявиха датата за прайда точно днес?
71
2
 
12
 
! Отговори
Въже, клон и лой преди 1 година
Предизвикват божия грях.. И господ ще прати своя ангел за възмездие. На крилата на СУ35 и Кинжали ще се възпее славата Господня, ще заехти Калаша с меден глас и ще чуе РПГто по неточно с Иглата вазе дупарините ще ви зашият.
70
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
После да не се чудите защо раждаемостта у нас е толкова ниска и защо сме най-бързо топяща та се нация в света.
69
2
 
16
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
Всъщност,какво точно искат прайдаджиите,на някого ясно ли е?...Не съм чул да са отказани каквито и да са права на някойОБРАТНЯГА !!!...Никой не ги третира като "ненужни същества" !..Никой не им пречи да бъдат такива,каквито са !...Е?!..Тогава какво всъщност искат ?
68
1
 
31
 
! Отговори
aZ-ът преди 1 година
Наистина е порстотия това. Цяла България знаеше сексуалната ориентация на Парцалев. И цяла България го боготвореше. И сега го боготвори. Защото Парцалев си беше мъж въпреки всичко в истинския смисъл на думата. Не занимаваше никого със своите неща, държеше се мъжки (доколкото можеше) и беше ПИЧ на място. И през ума му нямаше да мине да се разхожда по улицата с пера в з*дника. Единствено настройват хората така.
67
2
 
17
 
! Отговори
aZ-ът преди 1 година
Тоя прайд единствено вреди. Настройва хората против. Не мисля, че обикновения българин, който се опитва да върже двата края, да се върне смазан от работа у дома, да си отвори бира и да почине на спокойствие се интересува от това, кой с кого спи. И това е хубаво, защото не е длъжен да се интересува. Само,че сега почва да се интересува, защото постоянно му набиват в главата, че тези хора са нещо повече от него, че имат повече права от него. И това започва да дразни хората.