Обявиха кога ще се проведе София Прайд 2023

Това ще бъде 16-ото издание на мирното шествие
2 фев 2023 14:08, Йоана Цонева
182
Обявиха кога ще се проведе София Прайд 2023
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"София Прайд" 2023, най-голямото събитие в защита на човешките права в България, ще се проведе на 17 юни, съобщиха организаторите.

Това ще бъде 16-ото издание на мирния протест, който отново ще започне с концерт пред Паметника на съветската армия и ще продължи с шествие по улиците на София.

"Семейството на "София Прайд" става все по-голямо с всяко следващо издание. Горди сме, че за 16-ти път ще дадем глас на любовта и ще привлечем вниманието на обществото към това колко е важно всички в България да имат равни права. Заедно извървяваме един много дълъг път и въпреки бавните стъпки в посока законодателни промени – ние ще продължим да протестираме мирно и да се борим за равенство”, сподели Симеон Василев от фондация GLAS.

Още по темата
През 2022 г. юбилейното 15-то издание на София Прайд събра над 12 000 души, като след събитието организаторите дариха 5000 лева на Киев Прайд. Подкрепа към шествието изразиха десетки български компании и организации, както и посланиците и представителите от посолствата на 28 дипломатически мисии, сред които Франция, Великобритания, САЩ, Дания, Италия, Люксембург, Ирландия, Швейцария, Румъния, Швеция, Норвегия, Нидерландия, Финландия и Чехия.

София Прайд се организира от фондация GLAS, съвместно с фондациите Bilitis, ЛГБТИ Действие и Български хелзинкски комитет.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
1
 
22
 
! Отговори
Лебедово езеро преди 1 година
В Англия забраняват балета. Британската Северна Школа за Съвременни Танци (NSCD) - едно от най-престижните училища, изключи балета от изискванията за постъпване в балета поради "конфликтния характер". Преподавателите обясниха, че традиционния балет "носи в себе си багажа на белите европейски идеи". Също така "идеализира определени европейски форми на тялото и разделя героите по джендърен признак".
45
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гнус ме е!!!
44
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 49. Това му е единственото хубаво на гейството. По малко хора по добре за планетата.
43
1
 
17
 
! Отговори
Попов преди 1 година
Явно Борис Бонев ще се развихри и ще спасява София с тия прайдове.Нищо чудно да станат всеки месец!
42
3
 
12
 
! Отговори
Казбек преди 1 година
Явно че е започнало вече пълното унищожаване на страната ни, с помощта на платени краварски шпиони /Банкяра,Кирчо и Кокорчо/ по върховете на власта. Започна се с газа, ще продължи с електроенергията, водата и храната. Съсипахме и дългогодишните си братски отношения с Русия. На финала - продадохме и братятна си в Македония. И когато местното ни население бъде изтребено или прогонено, ще могат спокойно да дойдат тук джалатите от АЗОВ и ДЕСЕН СЕКТОР воглаве с украинската Жана Д'Арк - Наталия Вовк ! За да си основат "новата" държава, защото от старата им няма да им
41
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Който каквото иска да си го прави вкъщи, а не да демонстрира по улиците! Аман!
40
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички посланици са ЕС са служебно задължени да ходят на гей парадите. Содомията е държавна политика на най-високо ниво в ЕС.
39
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някой задава ли си въпроса кому е нужно това. Фондациите на Соррос финансират тези прайдове. Той не знам да хомо. Това означава, че целта е друга, намаляване на раждаемостта и населението може би.
38
1
 
24
 
! Отговори
Ь преди 1 година
Кое му е мирното, пак ще си развяват и натрапват вижданията.
37
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Русия няма зелена сделка и зелени извращения. Русия е православна страна и изповядва традиционните ценности. В Русия гей пропагандата винаги ще бъде забранена, никога няма да има гей бракове. В Русия винаги ще ядат истинска храна, а не насекоми. В Русия винаги ще карат истински коли с ДВГ и бензина няма да им е скъп, а не измислените електрички които за нищо не стават.
36
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много отрано започнаха да ги обявяват тези събития, бе! Те пидерите не стига, че си направиха празник от втори февруари /едно време Петльовден/, ами и от зимата опяват за великия прайд през лятото.
35
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Съседи семейство двама мъже които нощем спят в едно легло и практикуват анални сношения - мъж с мъж. И които имат две осиновени деца на възрастта на моите деца. Не, мерси! Никога Европа. Какво да обяснявам на моите деца, как да обясниш на дете такова извращение.
34
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Човешки права. Че кога някой им е забранявал да се *** както си искат? Те просто искат да го правят публично и да ни обясняват колко е нормално това.
33
2
 
26
 
! Отговори
мдааа преди 1 година
От какви права са лишени тия педе_руги?
32
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дано дотогава са дошли руснаците да ни освободят за трети път и да се забранят тези извращения.
31
1
 
27
 
! Отговори
Дядо от село преди 1 година
След 30 години , ще правим прайд, на нормалните хора ! Позор и срам ...
30
4
 
5
 
! Отговори
Ром Копейкин преди 1 година
едвам чакам да дойде, имам и костюм с гол гръб вече
29
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тея бо.клу.ци са отвратителни.
28
1
 
14
 
! Отговори
Ала Бала преди 1 година
Пропадна тази държава ! Предни години беше на едно с празника на полицията ... да могат всичките пидуразди да празнуват заедно. :)
27
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
През соц-а повечето ни естрадни певци бяха с по различни наклонности. Сега поне повечето ни изпълнители са татуирани генгста батки. Сега е по-добре.