Обявиха кога ще се проведе София Прайд 2023

Това ще бъде 16-ото издание на мирното шествие
2 фев 2023 14:08, Йоана Цонева
182
Обявиха кога ще се проведе София Прайд 2023
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"София Прайд" 2023, най-голямото събитие в защита на човешките права в България, ще се проведе на 17 юни, съобщиха организаторите.

Това ще бъде 16-ото издание на мирния протест, който отново ще започне с концерт пред Паметника на съветската армия и ще продължи с шествие по улиците на София.

"Семейството на "София Прайд" става все по-голямо с всяко следващо издание. Горди сме, че за 16-ти път ще дадем глас на любовта и ще привлечем вниманието на обществото към това колко е важно всички в България да имат равни права. Заедно извървяваме един много дълъг път и въпреки бавните стъпки в посока законодателни промени – ние ще продължим да протестираме мирно и да се борим за равенство”, сподели Симеон Василев от фондация GLAS.

Още по темата
През 2022 г. юбилейното 15-то издание на София Прайд събра над 12 000 души, като след събитието организаторите дариха 5000 лева на Киев Прайд. Подкрепа към шествието изразиха десетки български компании и организации, както и посланиците и представителите от посолствата на 28 дипломатически мисии, сред които Франция, Великобритания, САЩ, Дания, Италия, Люксембург, Ирландия, Швейцария, Румъния, Швеция, Норвегия, Нидерландия, Финландия и Чехия.

София Прайд се организира от фондация GLAS, съвместно с фондациите Bilitis, ЛГБТИ Действие и Български хелзинкски комитет.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
1
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
И на 17 юни да им се оттепаме! Само тоягата ще ги накара тези да не ни се навират в очите, а със задниците си, каквото искат да правят!
65
0
 
4
 
! Отговори
shame on you преди 1 година
Аз не съм диригентът .... на женския хор, и няма да идвам по принцип, само се опитах да ви събудя към обяд да го организирате
64
2
 
3
 
! Отговори
the historian преди 1 година
Всички разбраха, защо пишеш за разпутин по-долу, за да викнеш Сатанишев в коментарите под статията за прайда, тъй като той е /историк
63
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Еййй,така се бях притеснил за тоя прайд,че съм не ме ловеше.Сега вече съм спокоен.А иначе,сериозно,ще заведа детето си някъде,да не гледа тоя резил.
62
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лариса Якубова: Путинизмът е нова историческа версия на тоталитаризма, искащ да формира бъдещето на човечеството. Иска светът да бъде под знака на ковашкия чук, това е кръвожадното чудовище на "руския свят". Това вече не е държава, не е социум, това е онкологично болна политическа система. Русия е колективният Путин, с абсолютно лъжлив мироглед, черна магия.
61
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
за Бонев ще има ли платформа на прайда, или като стане кмет - тогава
60
2
 
3
 
! Отговори
shame on you преди 1 година
Сатанишев, пусни ми слушалката на телефона и спри да се опитваш да се обаждаш в моя разговоркъш (и троянската плява, а тя съвсем няма да идва, сори, даже ако може да си ходи от ЕП)
59
2
 
3
 
! Отговори
shame on you преди 1 година
Първо ме нарекохте копейкин, после остър-остра, по-късно сигурно и Гоце, но не съм Гоце все пак
58
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 70 - Тоя небългарин дете няма, иначе ще помисли дали да пише такива простотии.
57
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Българин ....Дано дъщеряти не е толкова "остра" колкото теб.
56
0
 
5
 
! Отговори
shame on you преди 1 година
E, гей организациите се събудихте към обяд и си организирахте прайда, цяла сутрин ви звъним Айде
55
2
 
29
 
! Отговори
МИСЛЕЩА преди 1 година
Не ме интересува кой къде си го пъха /извинете за циничния израз/, това си е негова работа, но не искам някой да ми ПАРАДИРА с това. Най-гадното е , че си присвоиха дъгата, а тя е един чист и хубав символ!
54
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 67. А дано ти се случи. Тъпанал пълен такъв. Жалко за детето само, а иначе за теб не.
53
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия па как изтърпяха цяла година без да си начешат отверстието между седалищните мускули ?! Аха , сега ще го правят пред публика ,т.е не са егоисти ...
52
26
 
2
 
! Отговори
Българин преди 1 година
По-добре дъщеря ми на 14 години да си ампутира гърдите за да стане момче, отколкото да се навеждам на Путин и на Русия.
51
2
 
4
 
! Отговори
Киро парцала преди 1 година
Ще върви най отпред с Радан/аналбоката, братя бъдете смели и се покажете за да ви възпее народа. Покъжете се всички скрити момчета със здрави зъмби, кажете не на хемороидите.. Жени с изкривени възприятия обяснете ни за гъбичките и как не ви стигат 17 сантима и съоченичката от гимназията има гумен такъв.. Споделете илачи и лекарства доктори и баячи. Напред.
50
1
 
29
 
! Отговори
Сатанисти преди 1 година
На Запад промяната на пола на дете, което уж е осъзнало своя "пол", е широко популяризирано и приветствано. Путин е прав като казва, че това вече е единен сатанизъм - децата на 8 години да започват хормонална терапия без позволение на родителите си, а на 14 години да си момичетата да си ампутират гърдите за да станат момчета. Чист сатанизъм, кой каквото и да разправя, дори да не вярваш в Бог и Сатана, това условно си е чист сатанизъм.
49
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
УПАДЪК!!!!
48
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин: "Ние с определено внимание, но с разбиране се отнасяме към всички нетрадиционни форми. В това число към нетрадиционните бракове, говоря за тях с разбиране. Но защо? Като държавен глава трябва да се грижа за решаването на демографския проблем, а нетрадиционните бракове не произвеждат деца на този свят".
47
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Отврат.