Да помогнем на 8-годишния Божи, трябват 24 000 лв.

Детето се нуждае от вливане на стволови клетки
56
Да помогнем на 8-годишния Божи, трябват 24 000 лв.
Снимка: личен архив

Божидар Тончев е едно специално дете с диагноза Атипичен Аутизъм. Сега е на 8 годинки, а с нея живее от 5-годишна възраст. След много направени терапии със специалисти и сесии в барокамера, финансирани от фондации, Божи започва Ехолалична реч на 6-годишна възраст.

Днес той има много дефицити, въпреки малкия напредък има неразбираема и несвързана реч, не може да общува и да отговаря на въпроси. Има проблем с хиперактивността и често изпада в нервни кризи и автоагресия, въпреки всички добавки, които взима.

Единственият начин да се постигне значителен напредък в речта и поведението, както и да излезне изцяло от Аутистичния спектър е вливане на стволови клетки, които да регенерират болните. Това се случва в чужбина и интервенцията е 24 000 лева, а до момента едва 1/3 от сумата е събрана.

Продължава събирането на средства за него, за вливане на стволови клетки в клиника Emcell в Киев. Сумата е непосилна за майка му, която е самотен родител.

Майката Ирена се обръща с молба към всички добри хора да застанат зад нейната борба за по-достоен живот на детето й в този труден период от живота им.

Нека помогнем!

БАНКОВА СМЕТКА:

IBAN: BG39BPBI81704075673102

BIC: BPBIBGSF

ТИТУЛЯР: Божидар Тончев

Дарения може да правите и тук.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още по темата: Божидар Тончев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пишете номерата на сметките за дарения в подзаглавия, за да не се налага да изпадаме в сравнително кратко безвремие.
28
13
 
6
 
! Отговори
Оффф преди 1 година
Който е решил да се размножава, да си поема отговорност за последствията от действията си. Аз не съм длъжен да давам пари за всяко дете с увреждания, понеже родителите му са взели за даденост, че то ще е нормално, но изненадващо, не е такова. Да си плащат за децата, които създават.
27
2
 
9
 
! Отговори
Въпрос преди 1 година
Защо богатите се крият я затворени комплекси с охрана у Софето а????Що не се имтегрират с роми,ч ерни,араби и т.н. а това нее демократично никак. Има и богати от другите етноси ама бугарака е расист и в червата.
26
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Т.Тодорчев Издишаш, като пръснат плондер издишаш! Като нямаш и лев да дадеш скрий се и не цапай поне форума, след като цапаш земята и въздуха!!!
25
8
 
1
 
! Отговори
Т.Тодорчев преди 1 година
До До 20И за таквиз акто теб има място под слънцето, много видове на флората и фауната са оцелели чрез естествения подбор без да имат интелект. А колкото до 24те хил. лв , ще се намерят хора които да ги съберат, не бой се.
24
1
 
10
 
! Отговори
До 22 преди 1 година
До Киряков И тебе да тaй.6a B п.e9aлa Ta.й6.a и тук ли си намеси русофобията, че даже и претенции има, какви били тия и какви били ония! Плати на детето 24000 лева и не търси признателност и не се афиширай из форумите, 6okлyk!!!
23
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ясен си Тодоре зомбиран а богатите деца с увреждания не щат да чуят до техните кой кокоши не знам
22
1
 
0
 
! Отговори
ina преди 1 година
До Усещате ли?Единствената грешка е съществуването на такива, като теб!
21
11
 
1
 
! Отговори
Киряков преди 1 година
Ако беше ама не било. Нямало да реве и ще приеме съдбата си. Нямало лечение... Това сме го чували много пъти от български и руски доктори как това е невъзможно онова е невъзможно, а като се отиде на запад се оказва че много работи са възможни и стават все по възмножни именно заради западната наука и технология от която вие тавариши гребете с шълни шепи стига да можете. Ами създайте си своя наука и технологи съвмвестно с руските ви криворъки друзя па тогава дерзайте и се смейте на краварите.
20
10
 
2
 
! Отговори
Т. Toдорчев преди 1 година
Съдейки по някои коментари някои хора са с интелект на кoкoшка - на двора на село ако има някоя болна кокoшка или пиле другите го кълват и бият всеки път като им се изпречи и така докато умре, демек правят ествествен подбор. Та някои хора тук смятат че аутисти и деца с други проблеми трябва да се държат в изолатора да не пречат на другите да си живеят живота. Типично руска логика е това друзя. Затова и харесвате руския мир.
19
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Беше ама нее и никому няма да рева и да искам пари от съдбата си.А и цяр за това няма останалото май е спекула а???
18
2
 
4
 
! Отговори
Киряков преди 1 година
Ами детето ми беше с аутист в детстаката градина и всичко беше наред. А ако детето ти е аутист ти ще пееш съвсем друга песен. Понял/а?
17
6
 
4
 
! Отговори
К. Котев преди 1 година
Айде стига квичаxте "държавата къде е". Държавата това сте вие. За укрите имало пари, ала бала. На калпав космонавт все ракетата му е крива. Ти дрогарю искаш ли си касова бележка от кварталната бакалия? Искаш ли си платежни документи и фактури за разни услуги които разни майстори ти извършват без да плащат и лев данък? Не? Значи способстваш за укриване данъци, а после ривеш за пари от държавата. Айде у лево мисиpки.
16
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тук пише за дете в Бг т а па нари жалки навред Русия ви се привижда но тя ще пребъде за разлика от рабското Бг
15
2
 
3
 
! Отговори
Въпрос преди 1 година
Защо бедните учат с такива а богатите се изолират а ?????
14
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Киряков ако детето учи в клас с аутисти друга песен ще запееш тиктокаджии жалки
13
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Петстотин милиона лева сме дали на фашистите в Украйна,ей така заради евроатлантическите ценности!Пет милиарда приход имат оръжейните ни предприятия за оръжия и боеприпаси оказали се във фашистите от Украйна чрез трети страни!И няма 24000 лева за едно българско дете,а тръгнали да просят помощи от бедният,болният и изчезващ от земята си българин!Оная ky.pBa от ДБ бившата министърка на правосъдието,когато я попитаха защо въоръжаваме фашистите,каза това са евроатлантическите ценности!Тя да даде!!!!
12
4
 
3
 
! Отговори
Киряков преди 1 година
Краварски образец? Ама то в расиюшка по техния образец всичко е цветя и рози. Там децата ги лекуват възможно най-добре и възможно най-безлатно, технте чиновници не крадат, а лошия запад ги е яд и затова нападнаха Путин чрез украйана.
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 4 - "Хуморът" ти е неуместен.
10
4
 
1
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
нали даваме оръжие на украина сега и искат и пари за преливането виждате ликакво става дружбата си е дружба ама сиренето е с пари