Собственици с куче след забележка: Дръжте си детето вързано на каишка

В Helpbook зачестяват сигналите за нападения от кучета
17 мар 2023 20:18, Анисия Иванова
82
Собственици с куче след забележка: Дръжте си детето вързано на каишка

Във връзка с зачестилите сигнали в платформата на Helpbook.info за нападения от кучета напомняме, в случай че сте станали жертва на ухапване от домашно куче - можете да предявите иск срещу собственика за причинените имуществени вреди, както и за причинените неимуществени такива. Ето и някои от сигналите, които получихме тези дни:

"След като паркирах автомобила си и слязах пред кооперацията, в която живея, докато отивах към задната врата на автомобила, за да сваля детето си, ни нападна голямо агресивно куче. Успях да го прогоня, но уплахата в детето ми, което стана свидетел на всичко е много голяма. Страх я е да излиза от вкъщи. Срещу нашата кооперация има стар имот, известен като “Института”, и охранителите в него приютяват агресивни бездомни кучетата. Имотът е голям, със стара на места повредена ограда и постоянно някое куче бяга през нея. Многократно съм разговарял с охранителите за въпросните агресивни кучета, но те не проявяват интерес да направят нещо. Притеснявам се от бъдещо нападение на агресивно куче към съпругата ми и двете ни деца, едното от тях е бебе в количка. Агресивните кучета са големи - приблизително 30-35 кг. Моля да се вземат спешни мерки за опазване на живота и здравето на гражданите. Кучетата са в частен имот и оттам следва, че трябва да бъдат регистрирани в общината, ваксинирани и с поставен чип. Моля да се извърши проверка дали са спазени всички изисквания за отглеждане на куче в частен имот. Моля да бъда уведомен за всяко предприето действие по случая", се настоява в сигнала.

Друг наш потребител се оплака от съседите си и домашния им любимец: „Притежават куче сравнително малка порода, което пускат да се разхожда без повод (каишка). Имам момиченце на 3 г., с което излизаме пред блока да играе, но не може да играе, защото кучето веднага започва да я лае и тича към нея, следователно тя се сгушва в мен от страх. Многократно съм молила да не го пускат без придружител и каишка, да го извикат да не плаши детето и т.н. Днес е поредният случай, в които детето ми отново е уплашено от кучето, помолих да го извикат към себе си, но ми отвърнаха на висок тон, че няма да го извикат и като ми пречело да си държа детето вътре вързано на каишка.“

В случай, че сте претърпели подобен изцидент, то следва да се обърнете към специализиран в този вид искове адвокат, с който да се консултирате какво е най-правилно да бъде предприето за защита на интересите Ви.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
2
 
0
 
! Отговори
бау бау преди 1 година
*** ви джавка ами джавкай *** по своите помиярка улична превъзходна хахаха
16
15
 
28
 
! Отговори
Да напомня: преди 1 година
само няколко изстрела в защита срещу агресивни кучета и собствениците им могат да променят радикално техните позиции. Проверено е от столетия, който не вярва - нека пита мистър Колт!
15
12
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С травматичен пистолет в джоба, а е тръгнал песа към детето и 6 броя сачми 50 калибър отиват в псето.
14
7
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Еми те любителите на агресивни кучата често казват - те нападат само лоши хора. 3 годишно дете щом налитат, нямам коментар кой е прав.
13
7
 
34
 
! Отговори
Матадор преди 1 година
Бате, некой ако ми каже така за детето ми щи гивържа тях на каишка и ще ги влачакато Ахил Хектор 😄
12
14
 
36
 
! Отговори
Ученика преди 1 година
Е те затова някои хора разсипват отровичка...
11
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Социалното напрежение в тази страна ще избие в насилие. Внимавайте за кого гласувате, защото децата на българските новобогаташи ще започнат да ви газят по улиците само, защото сте им на пътя. Кучешките истории ми напомнят на началото на прехода. Въртим се като в спирала пропадайки все по-ниско. Борисов отново сънува розови сънища. Има точка на пропадане, след която връщане няма.
10
1
 
61
 
! Отговори
Жорко преди 1 година
Леле мале, то и аз съм кучкар, ама да изрека такава простотия не ми е идвало на акъла. Вярно има дечица, с поведение по-трудно за преглътване, но да поставяш песа пред детето, каквоот и да е то, си е нагло и гадно.
9
0
 
57
 
! Отговори
Офчо преди 1 година
Абе, хайде, да не се самозалъгваме - Каквито стопаните, такива и домашните питомци!
8
9
 
69
 
! Отговори
opit преди 1 година
кучкарите са доста нахални нагли хорица, някои са просто нагли, а другите са прости, а третите са нагло прости. Молбата не работи, добра дума не работи. Само лична разправа, обаче вече толкова ми е омръзнало и пак не работи. Те не искат да разберат,обаче някои от тях после лепят обявки загубено куче. Животинките грам не обвинявам, а техните стопани - воденето на куче на повод е единственото нещо, което обществото иска от тях - малко са съвестните обаче.
7
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия само да не хленчат после и да се изкарват жертви по босффортв, ако песът си го получи.
6
2
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А пък аз напомням, че за нанасянето на каквато и да е телесна повреда от животно е престъпление по НК, за което отговаря стопанина. Животното няма как. Та да се сигнализират при изцепки на кучкари веднага прокуратура и полиция. Полицията, както има отдели за защита на животните, да си направи и други. Със сигурност собствениците ще минат с пробация или условна и ще платят обезщетение. Това е драги кучкари. Носите вие отговорност.
5
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Държавата, в която кучетата имат най-много права :-х
4
16
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Който няма внуче, гледа куче.. Много от кучкарите са душевно болни хора и трябва да се настаняват в психиатрии. Отглеждането на агресивни кучета трябва да се забрани със закон.
3
8
 
26
 
! Отговори
Тик Так преди 1 година
*** все чака някой да го спаси и само реве.Купи си една въздушна пушка или сервирай на кучетата хляб с антифриз. Децата са по-важни от *** крастави. *** вземи държавата в ръцете си стига чака...
2
15
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стига сте мрънкали. Кило кремвирши и литър антифриз и проблема е решен. Институции няма. На никой не му дреме. Живеем в джунгла. Милицията служи за да защитава властта от народа. В превод - милиционерите са част от мафията.
1
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ВЕЛИКИ !