Земетресения и инфлация: Около 10% е отливът на почивките до Турция

За Великден българинът ще пътува предимно до Гърция
22 мар 2023 13:00, Анисия Иванова
37
Земетресения и инфлация: Около 10% е отливът на почивките до Турция
Снимка: БГНЕС

Около 10% отлив на почивките до Турция след силните земетресения през февруари отчитат туроператори от Бургас.

В първите дни е имало най-много откази, докато сега интересът към пътуванията, особено до историческите и големи градове като Одрин и Истанбул, е възобновен, коментира туроператорът Димитър Костадинов пред БНР.

Въпреки това, заради инфлацията има поскъпване на хотелите и оттам значителен спад на резервациите спрямо миналата година.

"Може би с 30% - 40% в Истанбул, Мармарис, Кушадасъ, Бодрум. Ако една почивка средно е излизала през миналата или по-миналата година около 500 лева, сега е 700 лева. Големите намаления бяха до края на годината и след това до края на февруари. Сега може би в зависимост от това как са вървели записванията по хотелите може да пуснат пак някои промоционални цени, но едва ли ще са за май месец. Всичко зависи от това за кой период каква заетост има хотелът.

Може и в последния момент да пуснат цена, която повече да те устройва", каза Димитър Костадинов.

За великденските празници туроператорът посочи, че интересът на българските туристи е най-вече към Гърция и Румъния.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
1
 
! Отговори
Непозната преди 1 година
Специално петзвездните хотели в Лара, Анталия, са качили цените в сравнение със същия период на 2019 г. с 90 %. Не вярвам да има много записвания за там този сезон.
34
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И в Гърция ходим, и в Турция. Но аз не намирам за привлекателно да си губя времето и здравето, печейки се като гущер на отровното лятно слънце и ровейки се из моретата, които никъде не са чисти вече. Предпочитаме да ходим на екскурзии на различни места, да пътуваме, да гледаме музеи, паркове, да опитваме местна храна, да опознаваме различни култури и места. Инфлацията е най-висока у нас, официално сме на трето място в Европа, та тя не е нещото, което ще ми промени избора. Земетръси има навред.
33
11
 
2
 
! Отговори
На връх преди 1 година
3 Март засякох на бензиностанция в Пловдив банда лелки тръгнали на шопинг екскурзия в някво неизвестно градче в Тюркието. Не народ , ***. Една нация е победена ,когато победиш нейните жени. Като питах една :Що баш ся *** лельо? Тая се завертя ,че туй и било единственото развлечение. Та толкова за Турция и ходещите там..
32
1
 
4
 
! Отговори
Краси, преди 1 година
всички видяхме колко те бие съч мата. Може ли сега да коментираме темата за почивки в Турция и Гърция или държиш да продължаваш да се излагаш, заедно с излагането на шефовете ти от Ко зяк? Хайде поне по теми, които не са свързани с твоите господари и враговете им, да не се изплискваш така нахално, че стана много досадно.
31
2
 
4
 
! Отговори
До Анонимен 13 преди 1 година
"ГЪРЦИЯ Е 10 КЛАСИ НАД ТУРЦИЯ..." - - - Била някога. От години не е. Прекалено са им високи цените последните години. Обслужването не е по-добро. А и природни катаклизми си имат също достатъчно. Такива навред покрай моретата.
30
4
 
1
 
! Отговори
То преди 1 година
Се знае какъв е контингента в Турция
29
4
 
1
 
! Отговори
Краси преди 1 година
Желаещи да почиват при въшливите,впиянчени мужици има ли !
28
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Въобще не пука. Земетресения има навред и по всяко време. В Турция имаше, следват по други места. Та ходя си в Турция на почивка и каквото - такова. Нямате гаранция, че утре такова няма да има у нас или другаде по света.
27
4
 
1
 
! Отговори
Краси преди 1 година
Желаещи зе "братския *** съюз" има ли?Само питам.
26
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И да ми плащат не бих стъпил в турция, камо ли за почивка. Само като им чуя гнусния език ми се повръща и би ми убило кефа от цялата ваканция.
25
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
е, какъв Великден в мюсюлманска страна, все пак това е православен празник.
24
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 22 Кой ти каза че ходя на черноморието или въобще на море? Това е почивка за плебеи и миззеpници. Обикалям света, ходя на почивка по 4 пъти в година, за какво ми е да си губя живота да кибича на някакъв плаж и да се топя в опиканото море? Да не съм на 60 години?
23
1
 
2
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХА-ХААААААА преди 1 година
Руснаците Вдигнаха Стандарта и Цените.....
22
8
 
8
 
! Отговори
До 20 преди 1 година
Когато веднъж отидеш в Турция ще разбереш кой е ***.И как си пропуснал всички тези години с мизерията в България.И аз мислех като теб,ама сега не мога да си помисля да отида на българското Черноморие.Ето ти няколко причини.1.По- евтино 2 .Клиента е бог3.Няма "подводни камъни"4.Лукс5.Храна6.По топла вода(28-30 градуса)7.Няма я *** по плажоветеИма и още ,ама нямам време
21
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Истанбул са постоянно хранителни епидемии. Лятно време не могат да съберат буклука и така гние по улиците.А по гетата по-добре е да не влизаш ако е мил живота.
20
7
 
1
 
! Отговори
раб на Аллах преди 1 година
сичките роми и балгари ходят в турция на пучивка фулл едирнето анталия фул с *** и роми, както и снабули фул - ромите и турците са най виликите етнуси на сфета
19
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Що за дeббил и ми3epник трябва да си, за да ходиш на почивка в Турция?
18
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Фериботи в Гърция страшна смрат никой не чисти като оня дето се запали и изгоряха и бг.
17
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Още може
16
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
наскоро ходих в Истанбул занемарили са всичко даже в топ хотелите кат Чираган, прахоляци, вътре неизбърсано, *** единия пукнат и вместо да го ремонтират го дават кат стая, ей няма такова животно кат турчина - на всяка цена от всичко да печели, тъй ли един път не каза някой турчин ей ще си направя кефа, няма да купя най-евтиното. Там хубавите стоки, които са много малко, ги пазарят чужденци