Финландия в НАТО - стратегическо поражение за Путин

Украинският интерес към старите съветски оръжия ще намалее бързо
83
Финландия в НАТО - стратегическо поражение за Путин
Снимка: Pixabay

„Може би трябва да има комисия, която да прегледа тези тристранни сделки – предоставяне на оръжие за Украйна срещу получаване на друго оръжие за страната, която предоставя своето старо руско въоръжение. Скоро дори украинският интерес към старите съветски оръжия ще намалее твърде бързо”. Това заяви бившият служебен министър на отбраната Тодор Тагарев пред NOVA NEWS.

С влизането на Финландия в НАТО над два пъти се увеличи границата между Русия и НАТО, обобщи той приемането на Финландия в Пакта.

Според него влизането на Финландия в Алианса е стратегическо поражение за Путин.

„Русия няма ресурс да организира сериозна настъпателна операция в Украйна. НАТО продължава да е отбранителен съюз, няма да нападне Русия, но ще вземе мерки”, каза Тагарев.

„Финландия допринася със значителен военен ресурс. Финландия е поръчала 64 самолета F-35 за доставка, Полша също очаква, само тези две страни ще имат около 120 самолета”, обясни военният експерт.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
1
 
! Отговори
1 преди 1 година
До Анонименруаия като имаше 140 защо ги избиват като пилци и едно унищожено градче като бахмут не могат да завземат от август с 50 х загуби и се бият с двупотопна техника от 60 те године подобре малка армия с качествено оръжие и обучена отколкото много алкохолици с техника от 60 те
61
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Населението на финландия е 5 млн - каква подкрепа само за натото ?
60
3
 
4
 
! Отговори
von Newmann преди 1 година
Браво, гавагишч Путин! Так держать. Направи една дълга граница враг на дэржавата Путлерландия. Да не забравяме, че Швеция е 100% също унутре у НАТО, макар и не точно в момента. Народът на Швейцария и политическите лидери вече са готови с приемането им в НАТО, а след тях ще ги последват Молдова, Грузия и естествено УКРАЙНА. Голям берекет за НАТО. Спасиба Путина, наш любимий.
59
8
 
4
 
! Отговори
Жиката преди 1 година
Голяма победа,сега ще дават 2 % от БВП на краварите.
58
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е стратегическо поражение за Финландия! Още една говедарска колония! Да им е честито!
57
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зависи от гледната точка. Границите на Нато с Русия се разшириха и това прави финландия мишена.
56
7
 
5
 
! Отговори
R.A.T.M преди 1 година
Като влезат да не забравят да разположат ядрено оръжие и американци и тогава Тагарев да напише за стратегическа победа ако има ток в северното полукълбо. Ядрената доктрина на Русия са я чели. Финландия има над 800 летища и за миг могат да станат ниви, един руски войник няма да стъпи на финландска земя, но няма да има заразяване, ток и вода, ще ги върнат в 17 век. Защото руснаците не са показали нищо от съвременното си оръжие, а НАТО много иска да го види и драпа ли драпа да е близо до бърлогат
55
4
 
2
 
! Отговори
аноним преди 1 година
А този всвзнайко,който дава обяснения по-горе,-на всяко гърне мерудия!!!!!
54
8
 
11
 
! Отговори
Така е .. преди 1 година
Предстои и Швеция да влезе в НАТО и след това всички бивши съветски републики ,една по една.Путин загуби всичко.Сега включва на задна скорост , но е късно.
53
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма такова нещо, Г'син Путтинн е най-добрият френд на OTAN - заради него сега русия има още 1340 км обща граница с Алианса!
52
1
 
10
 
! Отговори
Подоляк преди 1 година
Не знае още, но скоро ще му докладват...
51
6
 
6
 
! Отговори
По същество преди 1 година
Ама Путин знае ли?
50
12
 
18
 
! Отговори
Подоляк преди 1 година
Започна контраатаката! Руските производители на ковчези да ускорят темповете на нроизводство.
49
9
 
17
 
! Отговори
НАТО настъпва преди 1 година
За да се обърне една страна, която принципно е добронамерена, неутрална и настроена позитивно към Русия от десетилетия, към това да поиска по най-бързия начин да бъде приета в НАТО, показва, че Финладия се опасява за своята национална сигурност. С приемането на Финландия границата между НАТО и Русия се увеличи с още 1340 км. За момента Финландия не разполага допълнителни части на НАТО, но скоро ще се случи.
48
16
 
10
 
! Отговори
НЯКОЙ преди 1 година
Да ама не, на Путин хич не му дреме за Финландия и Швеция. Войната с Украйна започна за Крим и за излаз на Черно море, а от там и на Средиземно море, така, че журналистите на се хабете напразно. Макрон е помолил Китай да съдейства за мир в Украйна, а вие се сетете какво пише в китайския мирен договор.
47
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ненормалници...седнали да пишат и да смятат какво ще стане ако има война между НАТО и Русия.Яко ви перка в главата.Една такава война ще сцепи планетата на две.Няма какво да смятате армии.
46
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 47руския цар и подари свобада и независимост.През 1917г руският цар е свален от власт.
45
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 47Финландия беше руска територия стотици години. )))))))От 1809 до 1917 не са стотици години.
44
10
 
21
 
! Отговори
DO 50 преди 1 година
Русия имаше между 3 и 12 Су-57, от които паднаха доста. Предполага се, че има 3, 2 от които загуби в Украйна. По документи уж има около 50, но това са неверни данни. Фактите са други. Та да- 1 брой.
43
7
 
17
 
! Отговори
До 48 преди 1 година
1 брой СУ-57. И поръчани хиляди. Ама парите за тях ги няма, окрадоха ги. Прочее, на миналия 9ти май се видяха 0 Су-57. Може и 0 да са вече.