Правителството казва ще има ли все пак великденски добавки

Миналата година бяха изплатени по 70 лева на всеки пенсионер
6 апр 2023 07:03, Елка Василева
130
Правителството казва ще има ли все пак великденски добавки

Министър-председателят Гълъб Донев, вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Лазар Лазаров и министърът на финансите Росица Велкова ще представят днес възможностите за изплащане на великденски добавки, съобщиха от правителствената пресслужба. Това ще стане на брифинг от 11 часа.

Още по темата
Преди два дни от Националния осигурителен институт обявиха, че изплащането на пенсиите през този месец ще е в нормален график - от седми април, петък, без да се споменават великденски добавки.

Миналата година бяха изплатени по 70 лева на всеки с пенсия, толкова възрастните хора получиха и за Коледа. Ако и сега сумата бъде същата, ще са необходими 140 милиона лева. Ако в бюджета не се намерят достатъчно средства, сумата може или да бъде намалена или да е диференцирана и да не е еднаква за всички възрастни, посочва БНР.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
0
 
0
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
Скоро имаше един коментар...аз 40 години не плащам данъци, сега отидох си купих стаж и вземам максимална пенсия. Долу горе е така с бялото малцинство в геетата.
89
0
 
1
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
То по твоята логика, държавата е плащала стотици хиляди за обучението на едно дете, а това дете едва завършило, отива да работи на Запад и бюджетът ни нищо не вижда, икономиката ки няма обучени кадри и като цяло се преориентира към обслужваща на същите тия, избягали от България. Нали така? И пак ще кажа. Майка ми бачка над 50 години. Взема също толкова пенсия, колкото нейна приятелка, която от 1989 не е плащала данъци. Имаше период, 7 години без отпуска, болнични и всяка събота на работа!
88
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Преди години се радвал, че взима пари на ръка и за тях той и работодателя му не плащат осигуровки и данъци, сега реве, че пенсията му била малка. Това са милиарди всяка година. По груби сметки за 2022 са около 4 милиарда лева неплатени осигуровки за пенсия. В крайна сметка работещите сумарно губят, а печелят само работодателите.
87
2
 
1
 
! Отговори
Da преди 1 година
До АнонименНякои хора - познавам лекари, инжинери работили максимални години и получаващи минимална пенсия , а други - фръц пръц изиграли системата- максимална да добавките трябва да са за тези , които нямат ( въпреки , че има и хора от малцинствата , които никога не са работили.
86
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Минималната пенсия от 467 лева сега, е вид социална помощ - например 100 лева пенсия плюс 367 лева социална помощ.
85
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бреййй, човек направо виновен да се чувства, че е заработил висока пенсия! Добавките нямат нищо общо с пенсиите, не са свързани с осигуровките, това е жест от страна на държавата и затова трябва да са за всички. За тези, с ниските пенсии, пак държавата, при възможност, трябва да се погрижи за социални помощи.
84
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 88 Никога не съм се радвала, че свалиха бай Тошо. Само при него имаше живот и България беше на 27 място по стандарт в света. Белязаният Горби предаде целия СИВ. Да гори в ада цяла вечност.
83
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 85.....Вие сте виновни за дережето на което се намирам. Вие рипахте и скачахте и се продадохте за банани. Вие се радвахте че бай Тошо Горбачов го свали от власт. Вие сте виновни за мутрите които опоскаха и унищожиха държавата. Имахме заводи селско стопанство лека и тежка промишленост капково напояване. Къдее всичко това градено 45 години? Унищожиха го тези на които скачахте на члена. Сега ревете като вдовици ама квадратния е до картофите влезнал. Демокраци искахте. Ето вия!
82
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само *** и неспособен на нищо 40 годишен човек примерно,може да завиди на 70 годишен дядо,че ще вземе 70лв. еднократно,за да изкара що-годе прилично един празник.
81
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пак да се редят на опашка по урните...Може и да им просветне някога, но едва ли.
80
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Важно е за изборите да има и за заплатки на богоизбраните. За какво им са на пенсионерите.
79
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе, драскачи......И ние бяхме като вас и вие ще станете като нас...С тази разлика, че при осигуряване на РЕАЛНИ ДОХОДИ сме с по 1000 лв. пенсии/които до никъде не стигат/. Вие да му мислите какви пенсии ще вземете с осигуряване на половината на нашите доходи. Със здраве да си харчите стипендиите. И вашето време наближава. Тогава и по 10 лв. няма да ви дадат за празниците, защото всичко ще бъде тотално опоскано от тези, които сега величаете и гласувате за тях. Останете си със здраве.
78
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пенсиите не заслужават нищо. Я ги питайте преди 33 години на кой скачаха и рипаха на синия член???? Бях 15 годишен когато тея пенсии ги гледах по телевизията как виреха двата пръста и скачаха като мамуни. Попитах баща ми абе тате защо тези скачат и вират двата пръста. А той се почеса по главата замисли се и ми каза. Скачат сине и вират двата пръста щото са много акълии. Имат мозък като на врабче. Нищо не разбрах но като пораснах разбрах че даже и врабчето има повече акъл от тея пенсии.
77
8
 
7
 
! Отговори
az преди 1 година
Айде стига сте печатали и раздавали пари за щяло и нещяло. Не разбрахте ли ,че с тия помощи само разпалвате инфлацията - все едно да гасите огъня , като мятате дърва.
76
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Народът е десен, пенсионерите са десни. Какви добавки ще давате - обиждате десните вчерашни избиратели, които ви казаха твърдо да не давате на пенсионерите, за да не счупите държавата. Асфалтът ни е крехък и тънък, строили сме всичко с много тънкост. Не тропайте, не скачайте по площадите и улиците ни, за да не счупите държавата.
75
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Нане - Има пенсии по 3200, хората са си ги изкарали. Лошото е, че всичко е някак хаотично в тая държава. Ама, дали ще има пари за добавки, дали няма.....Тия, дето това им е работата, как разпределят държавните финанси? Като стане дума за нещо и почват да се тюхкат. Тези неща се предвиждат и залагат в плановете. Празниците ги има всяка година, не са нещо дето я го има, я не. А всъщност, справедливо е добавки да има за всички. За малки пенсии да има социални помощи.
74
5
 
6
 
! Отговори
стрина преди 1 година
До До 77"""За скубане на троскот по синорите толкоз дават.В ТКЗС трудоден беше по мое време 0.32лв.Затова пък имахме на три ката къщи,а живеехме в сутерена.Като сурикати.С каручката пък се крадеше всичко.По нивите тараш,на лозята тараш.За каквото се сетиш.
73
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 77 ГЕРБ ще замразят доходите. То е ясно. Така направиха преди години, същото ще направят и сега. Обаче едни хора пак гласуват за тях. И не разбират, че с ГЕРБ напредък няма да видим.
72
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 81 Какви фалити и какви Орешарски намесваш? Че и агресивен с обидните квалификации се разлаял. Живял ли си в ония смутни години, когато хората се лутаха и не знаеха накъде да тръгнат, докато бизнесът им смъкваше по 3 кожи от гърба и не им внасяше осигуровки? За пенсиите е темата, за невнасяне на осигуровки пиша. Пиша за бизнес средата някога. Какво намесваш КТБ и политици? Какво политизираш???
71
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 75 Хората от площадите не са очаквали, че ще се сблъскат с експлоатация, кражба на труд, неплащане на извънреден труд и пр. Не са очаквали, че държавата ще бездейства пред беззаконието. Не са очаквали, че заводи и предприятия ще бъдат закрити и те ще останат без работа. А намерят ли работа, трудът им няма да бъде заплатен. Бореха се за демокрация/ европейски стандарт, вместо това ги върнаха в 18. век- див капитализъм, а не демокрация. И друго важно- ХОРАТА НЯМАХА ИНФОРМАЦИЯ.