Правителството казва ще има ли все пак великденски добавки

Миналата година бяха изплатени по 70 лева на всеки пенсионер
6 апр 2023 07:03, Елка Василева
130
Правителството казва ще има ли все пак великденски добавки

Министър-председателят Гълъб Донев, вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Лазар Лазаров и министърът на финансите Росица Велкова ще представят днес възможностите за изплащане на великденски добавки, съобщиха от правителствената пресслужба. Това ще стане на брифинг от 11 часа.

Още по темата
Преди два дни от Националния осигурителен институт обявиха, че изплащането на пенсиите през този месец ще е в нормален график - от седми април, петък, без да се споменават великденски добавки.

Миналата година бяха изплатени по 70 лева на всеки с пенсия, толкова възрастните хора получиха и за Коледа. Ако и сега сумата бъде същата, ще са необходими 140 милиона лева. Ако в бюджета не се намерят достатъчно средства, сумата може или да бъде намалена или да е диференцирана и да не е еднаква за всички възрастни, посочва БНР.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма да има. Изборите показаха на служебното правителство, че народът иска дясно управление от либертариански вид. Как тълкуваме изборите, какво ни каза народът? Огромно желание за десни, африкански, либертариански реформи към по-малко помощи за бедните и повече помощи за богатите. "Пари при пари да отиват".
69
10
 
6
 
! Отговори
До 72 преди 1 година
България не е държава на 12 години бе мушморок! Явно си или малолетен или чугунена глава и не помниш трите фалита на България при управлението на БСП.......А и не са 12 години защото две години 2013-2014 беше правителството на Орешарски/БСП-ДПС/,аферата Костинброд,фалита на КТБ,спирането на Южен поток!
68
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен""Та нали БСП въведоха плоския данък.Най бедната и нещастна държавица има плосък данък?
67
2
 
10
 
! Отговори
до 63 преди 1 година
Не съдете хората от времето на Прехода! Сега имате интернет, разписани правила, в ония години нямаше лаптопи и таблети вкъщи, нямаше ясни закони, инфото беше "тоя казал, оня рекъл". Докато бяха на държавна работа, не се занимаваха с осигуровки и работни права. Съкратиха ги от заводите/фабриките, хвърлиха ги в ръцете на хиените- частния алчник. Тези хора не бяха активни в търсене на правата си, бяха научени на подчинение, не можеха да се борят за заплати и осигуровки. Активните емигрираха веднага
66
3
 
8
 
! Отговори
Эръпшъна преди 1 година
До До 84"""Тя,държавата се намеси.Направиха уравниловка на пенсиите.На тези които работиха,и на тарикатите които се скатаваха на "сянка".Това изумително действие го нямаше и по Живковия режим.Тези дни се ослушват и за великденските добавки.Питам се,не ги ли е срам поне от комшиите?Но,и двамата другари са пенсионери.Радев и Донев.Сития на гладния не вярва.Баба Величка,Янка Такева,Терешкова и още героини продължават да работят.На тях добавки не са им нужни.
65
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пак гласувайте за ГЕРБ и не само, че няма да има Великденски добавки, но и пенсиите ви ще намалят.
64
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Левите сили... Къде го тези леви сили, за да гласуваме за тях? След 1989 година всички партии в парламента са десни, а центристки и леви партии няма. Лъжещата, че е лява партия БСП, реално е най-дясната от всички.
63
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След 1989 година подрипвал и ревял като магaре по полощадите за демокрация и пазарна икономика, но не се сетил да си пази правата на работник при дебеловратия работодател-демократ и сега пенсията му била малка, че няма стаж и осигуровки. Ами да е мислил като е подрипвал по площадите.
62
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Малка е всяка пенсия под 4000 лева...
61
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дошъл е "ден за размисъл" за пенсионерите. Къде сте, бе? Нали сте милиони, къде бяхте за изборите? Предавате левите сили на всички скорошни избори, гласувате за ГЕРБ и Възраждане. Те ще ви дадат сега едни мерки антиинфлационни, ще намалят инфлацията, като не ви дадат нищо и даже ще ви вземат даденото. Който се счита за беден, ощетен, гласува за левите нормални партии. От изборите се вижда, че няма бедни в България. Всички са десни. Ще ядете десните реформи на ваш гръб сега. Никакви оплаквания
60
3
 
17
 
! Отговори
до 63 преди 1 година
Хората в активна възраст в началото на Прехода са най- прецакани. В ония смутни времена всичко беше объркано. Много хора бяха излъгани от псевдибизнесмените- комунисти с червени куфарчета, които ги вземаха на работа без осигуровки с оправданието, че след някой друг месец ще им пуснат трудов договор и се започваше, "ама после, след Нова година, сега счетоводителката я няма, ама това- онова" и така с години. Работниците бяха още неориентирани, не си знаеха правата, нямаше работа, нямаше проверки
59
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След 12 години управление на ГЕРБ е цяло чудо, че яйцата не са по пет лева, а агнешкото по 200 лева.
58
4
 
11
 
! Отговори
Хах преди 1 година
Дори и да дадат примерно по 50лв, а в магазина ти вземат 150 каква е всъщност ползата? Ми никаква! Всичко е скъпо и нищо не спада никъде! Е, голям праз тогава от евентуални великденски!
57
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
При демокрацията е така - яйцата по левче. Тепърва ще плачете за яйца по 8 стотинки, както преди 1989 година.
56
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има добавки при цената на яйцата! Вече са по левче! Да ни е честита промяната на крадливите и лъжливи комунисти от БСП - ПП - ДБ!
55
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако ще дават по- малко от 70 лв. на пенсионер с малка пенсия, изобщо да не се излагат. Ще подхвърлят някакви жълти стотинки и после ще се хвалят, че службогонците на Радев били дали Великденска добавка. Как за бизнеса се намериха 23 милиарда лв. за енергийни помощи, за украинските курортисти има по 40 лв. НА ДЕН, а за пенсионерите няма да се намерят по 70 лв. еднократно??? Ако трябва само на тия с малки пенсии да дадат, но да не е под 70 лв. С 1500- 3000 лв. пенсия могат и без добавка.
54
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен""ходете пеш,бе!Има обществен транспорт.Велосипеди.Тротинетки!
53
1
 
11
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
Не ме разбра явно. Майка ми работи вече 5-6- години след пенсия, пенсията и се вдига с 3-4лева на година, но това е върху реалната пенсия, която в момента мисля е около 370 лева. И не, не бе минимална пенсията и, когато се пенсионира. Само че тия добавки към пенсията изравниха пенсиите на половината пенсионери и сега тия без лев осигуровки и тия без прекъснати осигуровки, са на минимална пенсия. И да работиш, пенсията ти реално не се качва, защото надбавката се начислява върху реалната пенсия.
52
0
 
16
 
! Отговори
До 84 преди 1 година
Ами крайно време е държавата да си влезе в ролята и да се намеси ,когато работодателите КРАДАТ ПЕНСИИТЕ НА ХОРАТА !!! Не нормално да работиш по 10 часа а да те осигурява на 4 или по 12 а да те осигуряват на 8.. Да не говорим ,че все още има такива ,които търсят и баламурници да им работят без Т.Д.
51
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво става с отстъпката за горивата, пъдпъдък?