Правителството казва ще има ли все пак великденски добавки

Миналата година бяха изплатени по 70 лева на всеки пенсионер
6 апр 2023 07:03, Елка Василева
130
Правителството казва ще има ли все пак великденски добавки

Министър-председателят Гълъб Донев, вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Лазар Лазаров и министърът на финансите Росица Велкова ще представят днес възможностите за изплащане на великденски добавки, съобщиха от правителствената пресслужба. Това ще стане на брифинг от 11 часа.

Още по темата
Преди два дни от Националния осигурителен институт обявиха, че изплащането на пенсиите през този месец ще е в нормален график - от седми април, петък, без да се споменават великденски добавки.

Миналата година бяха изплатени по 70 лева на всеки с пенсия, толкова възрастните хора получиха и за Коледа. Ако и сега сумата бъде същата, ще са необходими 140 милиона лева. Ако в бюджета не се намерят достатъчно средства, сумата може или да бъде намалена или да е диференцирана и да не е еднаква за всички възрастни, посочва БНР.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЛЪСКАВИТЕ ПАГОНИ НА ГЕНЕРАЛИТЕ ЩЕ СА ВИ ДОСТАТЪЧНИ!КАК СЕ РАДВАХТЕ, ЧЕ НЯМА ДА ПРАЩА ОРЪЖИЕ,ДОКАТО ДРУГАРИ МИЛИОНЕРИ СТАВАТ МИЛИАРДЕРИ!ЗА ДРУГАРИ ПОСРЕДНИЦИ НА ГОРИВА НИКОЙ НЕ ПРОТЕСТИРА! НИКОЙ НЕ ПРОТЕСТИРА ЗА СМАЧКАНАТА КОНСТИТУЦИЯ!ДОЖЕ ГО ИЗБРАХТЕ ВТОРИ ПЪТ!ОТКРАДНА ПАРИТЕ ЗА ПЪТИЩА!ЯЙЦЕТО ГОНИ 1 ЛВ!СИРЕНЕТО И ХЛЯБА СА ЛЕКС!КОЛКО Е ЮНАЧЕН НАШИЯ ПРЕЗИДЕНТ! ПРАВИ КОРЕМНО!СЕГА ЩЕ ПОСРЕЩАТЕ ВЕЛИКДЕН НА ПРАЗЕН КОРЕМ С ОБИЧ КЪМ МОСКВА
29
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пари в бюджета има и то много, откакто чекмеджетата не се пълнят.
28
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
При Бойко 20 лева добавка за Великден, а след Бойко миналата година 70 лева. Напредваме.
27
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Едни 200 лева великденска добавка за всеки пенсионер биха имали смисъл.
26
5
 
13
 
! Отговори
Няма нужда! преди 1 година
Дайте ги на бедните укро-туристи, за зелените батерии на Урсулю и за хартиени Ф-ки на ФАЩ!
25
1
 
16
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 1 година
На мен минсе иска и това правителство да бъде запитано защо се изплащат оенсии на някакви турци,живущи от десетилетия в Бурса и други градове на Турция!?!? Та тия дори Български език не могат да говорят.
24
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За майките и бащите ни няма,но укрите продължавате да храните три пъти на ден,а те изхвърлят храната на уличните котки и кучета,понеже не е достатъчно качествена и не отговаря на романтичните им гледки към морето на безплатните им стаи . И това са факти и лични мои наблюдения,масова практика е сред украинците!!!
23
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Шарлатаните окрадоха народа по време на ГЕРБ и СДС взимахме Ковид добавка всеки месец 50лв,а за Коледа и Великден по още 50лв при Бойко Борисов се живееше нямаше инфлация всички бяхме добре, тия проклети Шарлатани ограбиха народа за нула време,сега мислили диференцирано да дават по някой тия са синове на ДС не дават нищо само вземат
22
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гълъб Донев каква заплата взима и ще има ли добавки за Великден и в какъв размер. Моля, да бъде обявено. Много е лесно така. Няма, няма, но ти живееш като цар с всички привилегии
21
3
 
11
 
! Отговори
Пенсионер преди 1 година
...с минимална пенсия. Сега ще ги изгладувам, за да мога да отида лятото за 1 ден в Гърция, без нощувка. Направо съм на седмото небе!:))
20
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как да намерят пари като финансират Украйна. И защо?! Нещо ще получим ли?! За нашите политици важно е да си запазят сладките службици и големите заплати, а това дали пенсионерите пак ще гледат витрините на хранителните магазини по Великден и ще търкат очи, ама какво им пука. Имам чувството, че само предатели се раждат в тази страна. Защото един почтен политик нямаме, който да го е грижа за народа ни
19
6
 
14
 
! Отговори
Обективно преди 1 година
Защо е нужно на големите пенсии да се дават допълнително още??? Не разбирам. Също защо държавата ще сменя ВСИЧКИ мантинели като е достатъчно там където е нужно? А уж държавата няма пари? Ами вземайте по- рационални решения!!!
18
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
35 еврака..кой ти ги дава...с тях можеш...ехееееее
17
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ей изгинихте кадърните образовани хора от България ей! Срам нямате ли?!
16
3
 
10
 
! Отговори
Я па ти.. преди 1 година
До Мразя БГ 19 Много си е добра България .Прекрасна страна. За теб може да е гнусно място , но за мен е наша родина и трябва да я пазим и защитаваме. С плюене нищо няма да постигнем. Сами се изкарахме такива.
15
0
 
21
 
! Отговори
пенсионер преди 1 година
утре ще дават пенсиите, днес решават надбавките! ами дайте надбавките за великден на 24 май! вашите увеличения на заплати ги знаете месец напред!
14
0
 
21
 
! Отговори
Я па я..! преди 1 година
По сто лева на гласоподавател от маалата може , а по 70 лева за пенсиите не може.
13
10
 
11
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Рундю и Гълъб ще водят пенсионерите - социалисти на каишка, като Чиченица и Тошо. Ще им мятат по 10лв. за Великден..... :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
12
5
 
8
 
! Отговори
.. преди 1 година
Кой отвори гълабарника сабалам бе?!
11
5
 
6
 
! Отговори
истина преди 1 година
Пирински и Зеленски добавки от йодни таблетки и сухари.