След скандалната гавра в Пловдив: Докога ще стават известни подобни "инфлуенсъри"?

Ива Дойчинова: Никога не бих следвала хора, които могат да паднат толкова ниско
290

Продължава разследването и изясняването на причините за заснемането на скандален видеоклип с участието на момче със специални образователни потребности в търговски център в Пловдив. В центъра на скандала се оказаха радващите се на сериозен интерес в интернет Емили Тротинетката, Чеченеца и Тошо Куката, които бяха задържани за 24 часа. Информацията е разнопосочна – от принудително участие до собствено желание.

"Тримата инфлуенсъри са с прозвища, които са доста значещи за това, което те представляват. Никога не бих следвала хора, които могат да паднат толкова ниско. Емили стана известна с това, че кара с 200 по Околовръстното. Ако едни хора привличат последователи със скандал, те са хора, които вършат престъпно деяние - унизяването на човешко същество е престъпно деяние", коментира журналистът Ива Дойчинова в студиото на "България сутрин".

Още по темата
Задържаните твърдят, че момчето само е поискало да влезе в тази роля. Оправдава ли ги това обаче?

"Ако си нормален и зрял човек, няма да послушаш едно дете, ако иска да се прави на куче. Етиката и отговорността е най-важното, когато заснемаме дете. Това трябва да бъде наказано много страшно. Емили дори твърдяла, че детето ѝ е фен. Не можеш да правиш такива неща на някого, който ти е фен. Стореното е унизително и наказуемо", настоя Дойчинова.

Според нея Instagram е наложил и родил веригата някой да те следва и фалшивата известност и слава. По думите ѝ инфлуенсърите много често са напудрени и измъчени хора, лишени от елементарно самочувствие.

"Готови са да направят нещо много унизително, само и само някой да ги гледа. Зависимостта от следването ражда подобни продукти като тези тримата", подчерта журналистът и се обърна с апел към зрителите:

Когато видите такова публично унижаване, не снимайте, а спрете това. Тези тук са от вредната част, които чрез скандала опитват да създават последователи. Всеки от нас носи отговорност как вирее в тези социални пространства. Като общество трябва да покажем зрялост да осъждаме подобни деяния.

Специалистът по ранно детско развитие Анна Влаева посочи пред Bulgaria ON AIR, че при децата със специални потребности единственото са със запазена чувствителност.

"Tова момче ги гледа с доверие, личи си във видеото. Скандалното и гнусното е, че те се гаврят с неговото доверие. Това е много сериозно алармиране и обяснение как трябва да се държим с тези хора. При тях няма прикритост. Обикновено са много по-чисти в чувствата си. Изключително нечестно е, че са се изгаврили по този начин. Страданието ще бъде най-голямо за семейството на детето", заяви тя.

"Всички хора са седели и просто са гледали шоу в мола - това е поради липса на осведоменост. Трябва да се говори много повече. Хората не знаят как да реагират, когато около тях има присъствие на такъв човек. Дори в училищата не е ясно какво може да направи един учител с такова дете", каза още Влаева.

Според специалиста по ранно детско развитие, ако на тези хора им бъде наложено сурово наказание, това ще даде отражение в обществото. Ако обаче ги пуснат, това ще означава, че всички може да се държим така с тези деца.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


290
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
178
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стига три маикати шеиба...
177
0
 
14
 
! Отговори
чл. 325 преди 1 година
Който извърши непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, се наказва за хулиганство с лишаване от свобода до две години или с пробация, както и с обществено порицание. (2) Когато деянието е съпроводено със съпротива срещу орган на властта или представител на обществеността, изпълняващ задължения по опазване на обществения ред, или когато то по своето съдържание се отличава с изключителен цинизъм или дързост, наказанието е ДО 5 ГОДИНИ
176
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До НаТяхната ,ориентация е не само нетрадиционна, тя е перверзна мозъчна...
175
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тротинетката в женски или мъжки арест е? - в психиатричното отделение на МВР - болница в София
174
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пак ли ПП са виновни?Кой 30 години 'възпитаваше' (опростачваше) нацията с долнопробни скечове и вулгарен език , накрая плиткоумните му фенове даже го вкараха в парламента. А един друг с просташки, доближаваш се до мутрите манталитет управляваше страната цяло десетилетие и още се натиска да е на власт .Те внушаваха индиректно на публиката, че човешкото достойнство е отживелица. Затова никой не го цени истински в тази страна!
173
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Десетилетия наред много, изключително интелигентни хора по света създават, подобряват, оптимизират и надграждат информационните технологии от концепт, теория, жици и лампи, през гигантски шкафове до персонални компютри, вече преносими и в джобен формат, за да може някакви геномни *** да се гаврят - какъв позор и срам за Човечеството, което наместо да използва тази технология като дар за развитието и еволюцията си !
172
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На който не му харесват тези неща, да ходи в Сибир. Нал тъй все контрират евроатлантиците?!!
171
7
 
0
 
! Отговори
Бабаидъд преди 1 година
До дс - ей руcоробе не се отаваряй ще те мерна някъде
170
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Що бе вижте каква фрийк шоу групичка се събраха, направо са за филм ся с жеандъра.
169
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тротинетката в женски или мъжки арест е?
168
0
 
13
 
! Отговори
На преди 1 година
,,умните и красивите" лошо им става от резултатите на Възраждане. Ми свиквайте! На всички следващи избори ще стават все по-впечатляващи. На хората им омръзна да ги тъпчат същества с нетрадиционна сексуална ориентация!
167
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 172 А не можаха ли да се снимат с хлапето и да кажат - ето това е наш приятел, той е много готино хлапе или нещо подобно. Пак щяха да го направят известен, макар, че точно на тези индивиди известността е крайно съмнителна.
166
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 180 Да бе, само че Емилито и Куката заявиха, че ще гласуват за ПП и ДБ! Рабрали бе, куха лейко?
165
0
 
2
 
! Отговори
дс преди 1 година
Ще се коригирам, за да не е вулгарно. Зад клавиатурите всички са много отворени, а на място, когато трябва да вземат отношение в някаква ситуация, са си живи вулви. И специално за комплексарчетата - модове, вулва не е обидна дума.
164
0
 
12
 
! Отговори
Възмутен преди 1 година
Докато няма държава!Ко не е ясно?Пълно опростачване и мънагализация!Дебели безработстващи лентяи и пенделетки!Педалетката вместо да е в затвора заради всекидневните си антисоциални изпълнения с умиление и правите телевизионни реклами!
163
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това само симпатизанти на ПП и ДБ могат да го направят!Чеченецът отдавна заяви за кой ще гласува (***) тъй че плиткоумието е отново в теб.
162
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 179 Това само симпатизанти на ПП и ДБ могат да го направят!
161
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Докато не забраним Тик-ток ще се ширят такива про0стащини.....Тик-токът не е виновен за плиткоумието на гласувалите за Възраждане чеченеца и групата му от плиткоумници!
160
0
 
8
 
! Отговори
Маркеотлог преди 1 година
Скандала продава. Доказано. Не им обръщайте внимание и ще изчезнат.
159
0
 
15
 
! Отговори
Тито преди 1 година
За такива гадове няма нужда да се харчат пари по съдилища. Направо в дежурката и към Пловдивския. Ще им се зарадват!