След скандалната гавра в Пловдив: Докога ще стават известни подобни "инфлуенсъри"?

Ива Дойчинова: Никога не бих следвала хора, които могат да паднат толкова ниско
290

Продължава разследването и изясняването на причините за заснемането на скандален видеоклип с участието на момче със специални образователни потребности в търговски център в Пловдив. В центъра на скандала се оказаха радващите се на сериозен интерес в интернет Емили Тротинетката, Чеченеца и Тошо Куката, които бяха задържани за 24 часа. Информацията е разнопосочна – от принудително участие до собствено желание.

"Тримата инфлуенсъри са с прозвища, които са доста значещи за това, което те представляват. Никога не бих следвала хора, които могат да паднат толкова ниско. Емили стана известна с това, че кара с 200 по Околовръстното. Ако едни хора привличат последователи със скандал, те са хора, които вършат престъпно деяние - унизяването на човешко същество е престъпно деяние", коментира журналистът Ива Дойчинова в студиото на "България сутрин".

Още по темата
Задържаните твърдят, че момчето само е поискало да влезе в тази роля. Оправдава ли ги това обаче?

"Ако си нормален и зрял човек, няма да послушаш едно дете, ако иска да се прави на куче. Етиката и отговорността е най-важното, когато заснемаме дете. Това трябва да бъде наказано много страшно. Емили дори твърдяла, че детето ѝ е фен. Не можеш да правиш такива неща на някого, който ти е фен. Стореното е унизително и наказуемо", настоя Дойчинова.

Според нея Instagram е наложил и родил веригата някой да те следва и фалшивата известност и слава. По думите ѝ инфлуенсърите много често са напудрени и измъчени хора, лишени от елементарно самочувствие.

"Готови са да направят нещо много унизително, само и само някой да ги гледа. Зависимостта от следването ражда подобни продукти като тези тримата", подчерта журналистът и се обърна с апел към зрителите:

Когато видите такова публично унижаване, не снимайте, а спрете това. Тези тук са от вредната част, които чрез скандала опитват да създават последователи. Всеки от нас носи отговорност как вирее в тези социални пространства. Като общество трябва да покажем зрялост да осъждаме подобни деяния.

Специалистът по ранно детско развитие Анна Влаева посочи пред Bulgaria ON AIR, че при децата със специални потребности единственото са със запазена чувствителност.

"Tова момче ги гледа с доверие, личи си във видеото. Скандалното и гнусното е, че те се гаврят с неговото доверие. Това е много сериозно алармиране и обяснение как трябва да се държим с тези хора. При тях няма прикритост. Обикновено са много по-чисти в чувствата си. Изключително нечестно е, че са се изгаврили по този начин. Страданието ще бъде най-голямо за семейството на детето", заяви тя.

"Всички хора са седели и просто са гледали шоу в мола - това е поради липса на осведоменост. Трябва да се говори много повече. Хората не знаят как да реагират, когато около тях има присъствие на такъв човек. Дори в училищата не е ясно какво може да направи един учител с такова дете", каза още Влаева.

Според специалиста по ранно детско развитие, ако на тези хора им бъде наложено сурово наказание, това ще даде отражение в обществото. Ако обаче ги пуснат, това ще означава, че всички може да се държим така с тези деца.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


290
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
198
0
 
19
 
! Отговори
Емо тромбона преди 1 година
Това са паля човци, едно време ги показваха в цирка, сега им викат инфлуерсъри и ги показват по моловете
197
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Докато не получат 7.62 в челото от упор. Други въпроси?
196
1
 
19
 
! Отговори
До 213 преди 1 година
Не са се намесили, защото изповядват европейските джендърски ценности. Нали куиър хората са издигнати на пиедестал в любимата ви европа. На всички фенове на неолибералната доктрина желая само това, децата им да се превърнат в куиъри като Емили, която вместо да полага обществено полезен труд, докато й се избият всички дивотии от главата, се превърна в медийна звезда.
195
1
 
22
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 година
До питанката Издържат се от неправителсвени организации финансирани от англосаксонски финансови потоци целящи да разрушат нормалното възприемане, че мъжът е мъж , жената е жена и всичко по средата е пошло и извратено и не трябва да предобива обществена известност.
194
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не знам каква е разликата между Чеченца и Емили и онзи мега грозния, но със сигурност знам каква е приликата - Чалгата
193
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Време е да се забрани БХК с всичките и трансхуманни експерименти в България, включително и номинацията на едно такова същество като Емили. Останалото, което ще напиша може да не се хареса на много хора. Нека всеки от коментиращите да си сложи ръка на сърцето и да си припомни кога за последно е бил на театър, кога за последно е влязъл в библиотеката, кога за последно е гледал европейски филм. И кога за последно е забивал пред някое риалити. Та защо виреят такива "инфлуенсъри". Има търсене.
192
1
 
12
 
! Отговори
Vako преди 1 година
Сега ще има още по голям интерес към тез приматти.защото този арест е турбо реклама за тях.Проблема е в тез които ги харесват и следват.
191
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
НАП да провери всички т.нар. инфлуенсъри колко недекларирани доходи имат от ютуб у другите мрежи.
190
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
тоя дебелия с раницата на шкембето ми е противен от ден първи, в който се появи в интернет пространството, а тротинетката е ясен, Карлуково доживот...
189
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не е вярно.Винаги вземам отношение,когато нападат слаб ,възрастен или болен човек.Също и животинки.Имаше период ,когато това се случваше много често.За добро обаче много време не съм ставал свидетел на подобно поведение освен сблъсъци с автомобили и последващите разправии.
188
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия тримката ги пратете за един месец при братчедите в централния ще ги направят като цвете в саксиика. Ще ке н зат като самосвал ЗИЛ.
187
0
 
26
 
! Отговори
мак преди 1 година
Колко статии изписахте за това нищ..же..ство при предишните й/му прояви, все едно направи нещо значимо? Как да не се чувстват важни? Дано си получи заслуженото.
186
1
 
14
 
! Отговори
все едно преди 1 година
да питаш докага че има чалга, мутри, корупция, народа си ги иска тва му е на неговото ниво , от тва се кефи колкото по-пошло, плоско и безвкусно, толко по-добре
185
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Такива хора има във всяка държава вкл. Русия и Сащ, да обвиняваме тая и оная партия е безсмислено, относно защо никой не е отишъл да ги спре, аз лично не бих се намесила, в повечето случаи такова "месене в чужди проблеми" свършва зле за месещия се, говоря от опит, може да ме хейтите до безкрай , но съм сигурна че повечето дето пишете също нямаше да направите нищо
184
2
 
32
 
! Отговори
Тротинетка преди 1 година
На тротинетката или там каквото е би било хубаво да го вкарат за известно време в някой мъжки затвор. Там ще го третират точно като такова, за каквото се мисли. Ще му наместят чакрите.Що се отнася до другите двама индивиди - те трябва до края на живота си да трошат камъни на някоя кариера. Като ги гледам за друго не стават.
183
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Забележете къде става това - в Пловдив ! - този град отдавна е центъра на чалгарията и простотията !
182
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А вие до какво си мислехте че ще доведе едно цяло чалга поколение което в момента възпитава децата... другата част от същото чалга поколение са русофили някви изчаткали, но върти го печи чалгара си простттт човек и тва е
181
4
 
5
 
! Отговори
Урсула преди 1 година
Е, те се гаврят с момче бе. ИК защитава само жени. Момчетата нямат нужда от защита.
180
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Инфлуенсър звучи като инфлуенца -тежък грип ,инфекциозно заболяване! Единия ходи като де./бил с един мях препасан и издава дивашки звуци крещи "Азсъм чеченецааа", другия Тошо Куката измислен БАТКА който е нещо като мениджър на оня първия (даже им плащат да правят такива мало умн ищини?) И третото нещо рекламира третия измислен пол за да върви осакатяването на деца чрез операции смяна на пол! И тия същества са активни близ от 2-3 години откакто дойде Промяната Да България Отровното трио .НПОтата не спират да ги финансират.
179
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До чл. 325"Който извърши непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, се наказва за хулиганство с лишаване от свобода до две години или с пробация, както и с обществено порицание." - Има цели организации, които ще спорят, как това е перфектно приемливо и нормално, а ти си БИГОТ (не знам, некви нови думи тука) и трбява да те "кенселираме", защото си оасен и вреден "трансфоб" и "хомофоб".