След скандалната гавра в Пловдив: Докога ще стават известни подобни "инфлуенсъри"?

Ива Дойчинова: Никога не бих следвала хора, които могат да паднат толкова ниско
290

Продължава разследването и изясняването на причините за заснемането на скандален видеоклип с участието на момче със специални образователни потребности в търговски център в Пловдив. В центъра на скандала се оказаха радващите се на сериозен интерес в интернет Емили Тротинетката, Чеченеца и Тошо Куката, които бяха задържани за 24 часа. Информацията е разнопосочна – от принудително участие до собствено желание.

"Тримата инфлуенсъри са с прозвища, които са доста значещи за това, което те представляват. Никога не бих следвала хора, които могат да паднат толкова ниско. Емили стана известна с това, че кара с 200 по Околовръстното. Ако едни хора привличат последователи със скандал, те са хора, които вършат престъпно деяние - унизяването на човешко същество е престъпно деяние", коментира журналистът Ива Дойчинова в студиото на "България сутрин".

Още по темата
Задържаните твърдят, че момчето само е поискало да влезе в тази роля. Оправдава ли ги това обаче?

"Ако си нормален и зрял човек, няма да послушаш едно дете, ако иска да се прави на куче. Етиката и отговорността е най-важното, когато заснемаме дете. Това трябва да бъде наказано много страшно. Емили дори твърдяла, че детето ѝ е фен. Не можеш да правиш такива неща на някого, който ти е фен. Стореното е унизително и наказуемо", настоя Дойчинова.

Според нея Instagram е наложил и родил веригата някой да те следва и фалшивата известност и слава. По думите ѝ инфлуенсърите много често са напудрени и измъчени хора, лишени от елементарно самочувствие.

"Готови са да направят нещо много унизително, само и само някой да ги гледа. Зависимостта от следването ражда подобни продукти като тези тримата", подчерта журналистът и се обърна с апел към зрителите:

Когато видите такова публично унижаване, не снимайте, а спрете това. Тези тук са от вредната част, които чрез скандала опитват да създават последователи. Всеки от нас носи отговорност как вирее в тези социални пространства. Като общество трябва да покажем зрялост да осъждаме подобни деяния.

Специалистът по ранно детско развитие Анна Влаева посочи пред Bulgaria ON AIR, че при децата със специални потребности единственото са със запазена чувствителност.

"Tова момче ги гледа с доверие, личи си във видеото. Скандалното и гнусното е, че те се гаврят с неговото доверие. Това е много сериозно алармиране и обяснение как трябва да се държим с тези хора. При тях няма прикритост. Обикновено са много по-чисти в чувствата си. Изключително нечестно е, че са се изгаврили по този начин. Страданието ще бъде най-голямо за семейството на детето", заяви тя.

"Всички хора са седели и просто са гледали шоу в мола - това е поради липса на осведоменост. Трябва да се говори много повече. Хората не знаят как да реагират, когато около тях има присъствие на такъв човек. Дори в училищата не е ясно какво може да направи един учител с такова дете", каза още Влаева.

Според специалиста по ранно детско развитие, ако на тези хора им бъде наложено сурово наказание, това ще даде отражение в обществото. Ако обаче ги пуснат, това ще означава, че всички може да се държим така с тези деца.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


290
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
158
0
 
7
 
! Отговори
маркиз дьо саП преди 1 година
Ако по някаква случайност (едва ли ще се случи) Емил/и бъде осъдена с ефективна присъда, в кой точно затвор ще лежи? Щото където и да е, все ще е на далавера!
157
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Докато не забраним Тик-ток ще се ширят такива про0стащини.... децата масово изглупявят и стават все по-нагли и неуважителни.
156
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Басирам се че тези четиримата са от потомството на Янко Шумкарята! Няма как иначе да се пръкнат чак толкова генетично тъъъпи!
155
19
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добре де, те твърдят че той поискал да стане известен, ако това е вярно как се предполага да знаят че е със специални образователни потребности, да не му е изписано на челото
154
0
 
32
 
! Отговори
Меркурий преди 1 година
Това не е случайно. Изведнъж преди време се появи някаква с тротинетка да се движи с над 100 км/ч. После пък станала медийна звезда, то не бяха интервюта, то пък се оказа, че е "по-различна", после всеки ден новини с нея. Ако аз така газя законите, какво ще стане? Ще се наредят ли и при мен камери и журналисти да ме интервюират... едва ли?Появата й изобщо не е случайна, а някой я издигна и стои зад гърба й, безспорно! И затова прави каквото си иска и се смята за неприкосновена. Разследвайте!
153
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Онова дебелото шимпанзе чеченеца ми прилича на фен на чалгарите. И жена му грозна като Тошко Африкански!
152
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Четиримата плиткоумни са гласували за Възраждане и им личи отвсякъде!!!
151
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като гласувате за чалгари, рекетьори, крадци, пеали и интернационалисти и нямате морален поглед над случващите се събития, ще става все по-зле.
150
0
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Докато хората ги правят известни. Героите от статията аз не ги следвам. Някои глупави хора от сайтовете за видео обмен също имат канали, защото са гледани. Нали няма да има риалитита, ако няма публика. Публиката не е невинна и тя трябва да знае каква отговорност носи. Нека обществените личности не я глезят.
149
2
 
1
 
! Отговори
До 157 преди 1 година
Любчо Жечев, ти ли си
148
0
 
15
 
! Отговори
До Нео преди 1 година
Ами то и осъден за убийство чужденец беше номиниран от БХК за награда. Не знам какво си очаквал, освен че БХК за нищо не става.
147
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз не знам какво точно искат медиите. За рекламодателите всичко е ясно - има някакви кукувици, които генерират рекламно съдържание и са в състояние да продават - ок, да вземат един процент. За разни *** безработници това просто изглежда като лесни пари. Обаче в дир.бг има една рубрика "професия инфлуенсър", където рекламират такива и за да е по-интересно - коментарите са забранени. Та на какво разчитат медиите?
146
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо продължаваме да ползваме инфлуенсъри като "манипулатори на деца" е далеч по-точно.А за тези 3 индивиди трябва да има контрол и голяма червена точка - позволено за гледане само за 18+ годишни.Като излязат от затвора де.
145
0
 
37
 
! Отговори
Нео преди 1 година
Поправете ме ако греша, но нещото наричащо се Емили бе номинирано от БХК за "жена" на годината! До кога държавата ще търпи такива ракови образувания, като БХК?
144
1
 
1
 
! Отговори
Емили(я) преди 1 година
До Анонимен който и да еПП съм
143
1
 
21
 
! Отговори
Shark преди 1 година
Тези т.нар инфлуенсъри са известни, защото медиите ги правят такива. И заради опростачването на хората, които се възхищават на такива проЗЗти типове. Сега да ги тикнат в затвора и да видим там как ще инфлуенсват. А, и още нещо, тези инфлуенсъри плащат ли данъци? Нещо НАП да се активира, нещо това - онова, а!!! Или???
142
0
 
1
 
! Отговори
Съмнявам се преди 1 година
До Анонимен 149 Те са на специален учет.
141
18
 
17
 
! Отговори
Чичо преди 1 година
Няма как да ме изненадват такива изпълнения в държава, в която мат'ряла гласува за Възраждане...
140
3
 
6
 
! Отговори
Майна преди 1 година
НЯМА КАК ДА ИМА " ПРОТИВОПОЛОЖНИ" СИГНАЛИ ЗА СЪГЛАСИЕ ИЛИ НЕСЪГЛАСИЕ НА МОМЧЕТО. ЛЕСНО Е ДА СЕ ПОПИТА. НЕ Е ЧАК ТОЛКОВА ЗЛЕ, ЧЕ ДА НЕ ЗНАЕ ДАЛИ Е БИЛ СЪГЛАСЕН ИЛИ ПЪК НЕ. А хората на са реагирали, защото са мислили, че е някаквъв клип, скрита камера или нещо подобно.
139
6
 
7
 
! Отговори
ППГербДПС преди 1 година
До 150 Анонимен Мдаа! Точно Възраждане ги "възроди" тия. А не Козяк и компания. Така е...