След скандалната гавра в Пловдив: Докога ще стават известни подобни "инфлуенсъри"?

Ива Дойчинова: Никога не бих следвала хора, които могат да паднат толкова ниско
290

Продължава разследването и изясняването на причините за заснемането на скандален видеоклип с участието на момче със специални образователни потребности в търговски център в Пловдив. В центъра на скандала се оказаха радващите се на сериозен интерес в интернет Емили Тротинетката, Чеченеца и Тошо Куката, които бяха задържани за 24 часа. Информацията е разнопосочна – от принудително участие до собствено желание.

"Тримата инфлуенсъри са с прозвища, които са доста значещи за това, което те представляват. Никога не бих следвала хора, които могат да паднат толкова ниско. Емили стана известна с това, че кара с 200 по Околовръстното. Ако едни хора привличат последователи със скандал, те са хора, които вършат престъпно деяние - унизяването на човешко същество е престъпно деяние", коментира журналистът Ива Дойчинова в студиото на "България сутрин".

Още по темата
Задържаните твърдят, че момчето само е поискало да влезе в тази роля. Оправдава ли ги това обаче?

"Ако си нормален и зрял човек, няма да послушаш едно дете, ако иска да се прави на куче. Етиката и отговорността е най-важното, когато заснемаме дете. Това трябва да бъде наказано много страшно. Емили дори твърдяла, че детето ѝ е фен. Не можеш да правиш такива неща на някого, който ти е фен. Стореното е унизително и наказуемо", настоя Дойчинова.

Според нея Instagram е наложил и родил веригата някой да те следва и фалшивата известност и слава. По думите ѝ инфлуенсърите много често са напудрени и измъчени хора, лишени от елементарно самочувствие.

"Готови са да направят нещо много унизително, само и само някой да ги гледа. Зависимостта от следването ражда подобни продукти като тези тримата", подчерта журналистът и се обърна с апел към зрителите:

Когато видите такова публично унижаване, не снимайте, а спрете това. Тези тук са от вредната част, които чрез скандала опитват да създават последователи. Всеки от нас носи отговорност как вирее в тези социални пространства. Като общество трябва да покажем зрялост да осъждаме подобни деяния.

Специалистът по ранно детско развитие Анна Влаева посочи пред Bulgaria ON AIR, че при децата със специални потребности единственото са със запазена чувствителност.

"Tова момче ги гледа с доверие, личи си във видеото. Скандалното и гнусното е, че те се гаврят с неговото доверие. Това е много сериозно алармиране и обяснение как трябва да се държим с тези хора. При тях няма прикритост. Обикновено са много по-чисти в чувствата си. Изключително нечестно е, че са се изгаврили по този начин. Страданието ще бъде най-голямо за семейството на детето", заяви тя.

"Всички хора са седели и просто са гледали шоу в мола - това е поради липса на осведоменост. Трябва да се говори много повече. Хората не знаят как да реагират, когато около тях има присъствие на такъв човек. Дори в училищата не е ясно какво може да направи един учител с такова дете", каза още Влаева.

Според специалиста по ранно детско развитие, ако на тези хора им бъде наложено сурово наказание, това ще даде отражение в обществото. Ако обаче ги пуснат, това ще означава, че всички може да се държим така с тези деца.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


290
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
25
 
! Отговори
33 г, с вишу, безраб преди 1 година
туй 'инфлуенсър' колко данъци плаща и къде се учи за него?
17
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
600 часа обществено полезен труд за двамата мъжаги и жалката красавица. Да събират фасове и опаковки по улиците и да ги снимат хората, та да станат още по-известни.
16
7
 
2
 
! Отговори
Спасявайте децата преди 1 година
Новост от 2023 Черно чумно проникващи канцерогенни увреждания на ученици.. Терористиtе ползват 5G Black death and cancer video terror. Невероятно трудно е лечнието на подобни вуреждания над 100 000 вече са жертвите на 5ЖЕ видео терора..След провекри за констатирани канцерогенно проникващи увреждания на главен мозък,кръвотворна система, вътрешни органи..Уврежданията са снимани от нагло престъпната видео терористична техника.
15
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Необяснимо е как такива аутсайдери стават известни, че и подражатели намират? Хора с толкова елементарно мислене и никаква сензитивност. Виждат, че момчето не е наред и се оправдават с това, че то било искало. Направо него да съдят, щот Тротинетката накарана насила, Куката го направил, щото момчето искало, приятелката на Чеченеца и тя ги каканиже едни......А къде са родителите на това момче и не са ли знаели с кого общува? Тези ли са героите на нашето време, та им се отделя такова медийно вниман
14
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Обществото копае дъно след дъно на всеки 12 месеца. Явно има още много да деградираме.
13
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
децата им се радват. Родителите са виновни.
12
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Големи моралисти сте на приказки. Ама на действия хич ви няма. Всичките сеирджии в мола гледате и не казвате нищо. И в живота сте така- пените се наляво, надясно колко сте велики (предимно по ceлските софри), но на действия- по-ниски от тревата от страх. Затова и сте бедни, прочее.
11
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До1 Увроинтеграция, нали 90% това искат?
10
3
 
8
 
! Отговори
Спасявайте децата преди 1 година
ПРовеждащи видео терора срещу децата на България с помоща на нагли престъпници на власт са увредили всики деца в ясли,градини и училища.Уврежданията са ВИДИМИ ,трайни ,ТРудно лечими.Лекари които подадоха много тревожни сигнали са прави... Провежда се показна ликвидация на БЪлгарския народ..Много от децата имат видео терористични увреждания на полови органи видео пресканирани от видео терористичната техника.
9
1
 
32
 
! Отговори
тъпчо преди 1 година
В Пловдив не е ли имало някви яки момчета да ги изсипят тези четирите недоразумения!?
8
5
 
24
 
! Отговори
Lina преди 1 година
В държавата , в която славиТу е в Парламента всичко е възможно , дори други Ман.гуси да се подиграват с човек със затруднения. Мечтайте!
7
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Докато ви промиват главите с евроатлантически ценности.
6
2
 
29
 
! Отговори
ДФС преди 1 година
Объркаха се времената. Едно време тия инфлоенсъри, можеха да се видят само в една институция-ЦИРК. Сега са по моловете.
5
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трутинеткътъ в коя обща килия е ? Има ли проблем с настаняването по джендъряска линия ?
4
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 1. По тоя въпос вече над 30 и дори над 60 години се действува доста сериозно от сериозни организации.
3
1
 
33
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 1 година
Затвор за...тротинеткаджията и другият...кухендър!
2
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Въдворете ги в лудницата където им е мястото, че и още по-големи бели ще направят ако продължава да им се отделя такова нездравословно внимание.
1
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Народа яко изпростя. Как да сме нормална държава.